Pyrintö ja BC Nokia iskevät kolmannen kerran yhteen lauantaina. Pyrintö vei kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta BC Nokia on vahvistanut rivejään ja päässyt kovaan tuloskuntoon. Lipunmyynti myy viimeisiään, rumpukalvot on vaihdettu ja äänijänteet viritetty!

Lähtökohdat:

BC Nokia on vahvistunut olennaisesti, kun se vaihtoi tanskalaispelaajansa pari pykälää parempiin pelaajiin.
Joulukuun alussa se sai takaisin pari kautta sitten seuran SM-pronssille johtaneen Dragan Labovicin, massiivisen serbisentterin joka operoi tehokkaasti niin korin alla kuin 3 pisteen viivan takana. Erityisesti miehen pallo-screenit ovat vaikeita puolustaa, sillä ne ovat isoja ja hän pystyy itse vapautumaan niistä tehokkaasti sekä rullaamalla korille että astumalla 3 pisteen viivan taakse ja heittämään.
Labovicin asemasta myös joukkueen henkisenä johtajana kertoo, että miehestä puhutaan Nokialla legendana ja seuraikonina vain yhden pelikauden (2015-2016) perusteella. Tämä kausi voi tietysti antaa lisää pitoa fanien juttuihin, sillä pelaamassaan 9 pelissä Labovic on tehnyt mainiot 20,2 pist/6,9 lev./3,2 syöt. keskiarvot.
Toinen onnistunut hankinta on ollut takamies Devoe Joseph (193 cm/83 kg), jonka liityttyä joukkueeseen BC Nokia on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Joseph on tehtaillut pisteitä 17,3/ottelu ja on tappavan tarkka kolmen pisteen viivan takaa.

Muutosten myötä BC Nokian joukkue on varsin erilainen kuin syksyllä ja on erittäin mielenkiintoista nähdä muuttaako se joukkueiden voimasuhteita. Vanhasta kokoonpanosta etenkään Vincent Council ja Eldar Skamo eivät kärsi uusien pelaajien tulosta, muutamalla muulla kokoonpanomuutokset ovat syöneet peliminuutteja. Mutta esim. Daniel Dolencin kohdalla kyse on kai enemmän peliajan normalisoitumisesta, sillä varsin yksin hän joutui sisäpelivastuuta syksyllä kantamaan.

Pyrintö lähtee otteluun varmasti nälkäisenä. Alavireinen tappio Espoo Unitedille pakottaa vapauttamaan käsijarrun. Jos kahden vaisun ottelun aloituksen jälkeen odotettavissa olevat ylikierrokset eivät tuo uusia ongelmia, Pyrintö pystyy yhtenäisyydellä ja ehjällä pelillä haastamaan BC Nokian tälläkin kertaa.
Pyrinnöllä on muutama hyvin kokenut pelaaja jotka ovat kauden mittaan syttyneet vain ajoittain, mutta aina kun näin on käynyt ovat esim. Antero Lehto ja Devonne Giles pelanneet erinomaisesti.

Vastakkain on kaksi hyvin kenttää juoksevaa joukkuetta. Pyrinnöstä varsinkin Kenneth Manigault on omimmillaan siirtymäpelissä. Samoin Brian Asburyn liikkuvuus voi tuoda haasteita BC Nokian isoille miehille.
Vastaavasti Pyrinnön on yksinkertaisesti pakko parantaa nyt levypallopeliään. Se vaatii viiden pelaajan osallistumista, rohkeutta ja valmiutta ottaa mustelmia joukkueen eteen.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Paikalliskamppailu vol.3. Coach Tuominen on saanut joukkueensa erinomaiseen lentoon viime aikoina, josta osoituksena kolme kovaa perättäistä voittoa. Laerken, Gilbertin ja Andersenin vaihtuminen Josephiin ja Laboviciin on tuonut joukkueelle huomattavasti lisää korintekovoimaa. Nokia onkin vaarallisimmillaan, kun juoksevat kenttää sekä käyttävät palloskriinejä Labovicin kanssa. Näihin meidän pitää pystyä iskemään joukkueena, jotta kolmas voitto näistä kinkereistä on otettavissa. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Harju, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi, Asbury

Ville Tuominen, päävalmentaja, BC Nokia:
Pyrintö tulee keskiviikon jäljiltä varmasti ärsytettynä vaikka paikallispeliin ei ekstralatausta varsinaisesti tarvittaisikaan. Meille taas tärkeintä pitää pallosta huolta ja pärjätä maalatuilla alueilla. Kokoonpano: Hammonds, Hirvikoski, Skamo, Dolenc, Alanen, Council, Labovic, Haapoja, Joseph

 

Pyrintö-BC Nokia Pyynikin palloiluhallissa La 13.1. klo 17.00

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.