Nouseva käyrä. Se lienee paras termi kuvaamaan Pyrinnön ottelua perjantaina Pyynikillä. Aiemmissa tämän kauden kohtaamisissa Pyrintöä paljon kiusannut Korihait oli lopulta tällä kertaa heikompi hieman selvemmin lukemin Pyynikillä, mutta tarjosi jälleen varsinkin ottelun alussa tiukan vastuksen isännille. Vuosi 2020 aloitettiin 98 – 78 voitolla ja siitä on hyvä lähteä kevättä rakentamaan.

Pyrintö on ollut usein pelin alussa terävänä, mutta tällä kertaa vierailija Korihait oli alussa vahvempi. Vahvaa haiparven alkurynnistystä johtivat amerikkalaiset Jalen Henry ja Casey Benson. Pyrinnöllä hyökkäyspeli takkusi alussa ja heitot kolisivat rautoihin, joka antoi Korihaille mahdollisuuden omaan nopeaan ja suoraviivaiseen peliinsä. Korihait pitikin johtoasemaa aina toisen neljänneksen jälkimmäiselle viisiminuuttiselle, kunnes Pyrintö Osku Heinosen ja BJ Raymondin johdolla nousi johtoon. Tauolla eroa oli lopulta 6 pistettä isäntien hyväksi lukemin 44 – 38.

Kolmannella jaksolla Pyrintö jatkoi Raymondin ja Ray Nixonin johdolla kaasun painamista ja ero nousi kaksinumeroiseksi. Korihait roikkui edelleen mukana, eikä viimeistä kuoliniskua saatu kolmannella kympillä annettua. Neljännen jakson ensimmäisen vitosen Pyrintö vei kuitenkin selvästi 12 – 3 ja ero kasvoi suurimmaksi 24 pisteeseen. Tässä vaiheessa ei voittajasta enää epäselvyyttä ollut ja loppu pelattiin tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden antaen ottelussa vähemmän pelanneille pelaajille minuutteja. Kokeneiden Raymondien ja Heinosen lisäksi Pyrinnöltä esiin nousivat kapteeni Antero Lehto, sekä kaikki 4 pelitilanneheittoaan upottanut, sekä hieosti jälleen taistellut Justus Kilpinen. Khalil Small koristeli omat pistelukemansa 11 pisteeseen viimeisellä neljänneksellä.

”Korihait oli hyvä pitkään ekalla jaksolla ja vielä roikkui hyvin mukana sen jälkeenkin. He eivät toteuta hyökkäystään, niin pitkälle vaan hyökkäävät nopeasti kohti koria, joka aiheutti meille ongelmia. Homma kuitenkin parani pikkuhiljaa ja peli kääntyi. Hyökkäyksemme vapautui, eikä Korihait päässyt enää juoksemaan samalla tavalla. Kiva nähdä, että joukkueena jälleen minuutit jakautuivat tasaisesti ja onnistumisia tuli laajalti. Ei meillä tänään mitään hätää ollut ja tästä on hyvä jatkaa kohti maanantaita.”, päävalmentaja Toiviainen totesi ottelun jälkeen.

”Korihait aloitti hyvin ja joulun jälkeen meidän toiset puoliajat ovat olleet hyviä, mikä on ollut hieno huomata, että on pystytty parantamaan. Annoimme Korihaiden alussa pelata omilla vahvuuksillaan, mutta voitto on aina tärkein.”, Justus Kilpinen analysoi ottelun jälkimainingeissa.

Pyrintö jatkaa siis pelejään nopealla aikataululla, kun maanantaina matkustetaan Turkuun Kupittaan palloiluhalliin, jossa vastaan asettuu kauden ensimmäisessä Korismaanantaissa Ura Basket eGameStars.

Pyrintö – Korihait: 98 – 78

Antero Lehto 14/4/4, BJ Raymond 30/3, Khalil Small 11/2, Osku Heinonen 10/1, Ray Nixon 15/10, Nick Kellogg 0/3, Panu Peltokangas 8/3, Jonne Saarinen 0/3, Justus Kilpinen 10/1/4, Eero Lehtonen 0/1

Artikkelikuva: Antti Harju