Tampereen Pyrintö pelaa jo 50. kauttaan Korisliigassa. Suomalaisen koriksen historiassakin merkittävää saavutusta juhlistetaan perjantaina 5.1. Pyynikin palloiluhallissa, jolloin juhlaottelun vieraaksi saapuu Korihait Uudestakaupungista.

Juhlaottelun yhteydessä on poikkeuksellista ohjelmaa. Pyynikin hallin kattoon nostetaan kahden merkittävän pyrintöläisen menestystekijän pelipaidat. Ennestäänhän Pyynikillä katonrajassa on jo ihailtavissa Kallu Tuomisen, Arvo Jantunen, Olli Ahosen ja Seija Leinon peliasut.
Lisäksi Pyynikillä esitellään Pyrinnön laajaa junioritoimintaa ja Food Cornerissa vierailevana ravintolana Tom&Crill.

Lähtökohdat

Pyrintö ja Korihait ovat kohdanneet syksyllä kahdesti, molemmilla kerroilla Uudessakaupungissa.
Kauden alussa Korihait otti vielä kotivoiton, mutta marraskuun puolivälissä Pyrintö murskasi vaikeuksiin ajautuneen haiparven suurinumeroisesti.
Sen jälkeen Pohitullin legendaarisen hallin ovet ovat käyneet tiuhaan. Marius van Andringa joka on tällä välillä lähtenyt Korihaista, mutta ehtinyt palata jo takaisinkin. Hyväheittoinen takamies kävi näytillä Saksassa, mutta pelasi paluuottelun haipaidassa jo keskiviikkona Espoossa nakuttaen kolmosia 12 pisteen edestä.

Korihailla on tällä hetkellä sopimus peräti kuuden ulkomaalaispelaajan kanssa. Tuoreimpia hankintoja on suomalaisilta kentiltä tuttu Matthew Gibson, joka tosin on parhaillaan loukkaantunut ja joka ei pelannut keskiviikkona Espoossa ja ennakkotiedon mukaan pelaaminen Pyynikilläkin on epävarmaa.
Kaikkein tuorein hankinta julkaistiin keskiviikon pelin jälkeen. Kyseessä on Kevin Bracy-Davis (201 cm/82 kg) joka pelaa ensimmäistä kautta Euroopassa ja saapui Ukiin Espanjan alasarjajoukkueesta. Mies tekee ensiesiintymisen Pyynikillä.

Myös Korihaitten valmentaja on vaihtunut, kun Jarno Nikula jätti tehtävänsä ja tilalle palkattiin pyrintöläisille tuttu Damion Dantzler, joka pelasi seuramme punanutussa viime vuosikymmenellä ja joka on sittemmin valmentanut mm. Bisoneita ja Kobria.

Korihaitten pistekärki on korin alla tehokas Juan Pattillo 21,4 pist/7,4 lev keskiarvoilla. Kotimaisista vaarallisimpia pelaajia ovat Teemu Sulonen, Vesa-Pekka Laine sekä joukkueen kapteeni Justus Kilpinen, joka
pääsee nyt ensimmäisen kerran pelaamaan vieraspaidassa monivuotiseen kotisaliinsa Pyynikille.
Justuksen kaksoisveli Lassi johdatti Pyrinnön voittoon Karhusta juuri sunnuntaina. Kumpi vljeksistä vie pitemmän korren, nähdään tuota pikaa.
Pyrintö pääsee otteluun täydellä miehistöllä, pois lukien Joonas Caven joka on edelleen pois kokoonpanosta.

Vaikka Korihait on ollut alkusyksyn jälkeen vaikeuksissa, jopa romahtanut ajoittain, se on tällä hetkellä hakemassa pelaajahankintojen ja valmentajan vaihdoksen kautta uutta suuntaa. Se on täynnä nälkäisiä ja näytönhaluisia pelaajia jotka saattavat onnistuessaan olla hyvinkin hankala vastus mille joukkueelle tahansa.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Tammikuun ensimmäinen ottelu ja vastaan asettuu muutoksia tehnyt Korihait. Koska vastustajalla on niin paljon kysymysmerkkejä pelaajien loukkaantumisten kanssa, niin meillä keskittyminen oman pelin parantamisessa. Toki meidän on tunnistettava vastustajan pelaajien vahvuudet ja käytävä kiinni heidän hyökkäyksen pääperiaatteisiin sekä pärjättävä levypalloissa, jotta voimme ottelun voittaa. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi, Asbury

Damion Dantzler, päävalmentaja, Korihait:
Interresting game on friday. So many familiar faces in Tampere. Once again hard game for.Kokoonpano:  Pattillo(GTD75), Sulonen ,Laine, Funderburk, Gibson(GTD25) ,Kilpinen, Lahti, Mäkelä, Viinikkala,Lehtonen,Van Andringa, Bryce-Davis (GTD50)

Pyrintö – Korihait perjantaina 5.1. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa
Tule ajoissa sillä juhlallisuudet alkavat jo ennen ottelua!

Juhlavuoden kunniaksi 5 lippua 50 eurolla. Voimassa tammikuun kotipelit.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.