Tampereen Pyrintö aloittaa puolivälieräsarjansa huomenna perjantaina kotiottelulla Kouvojen isäntänä. Huomenna pitkäperjantaina pelattavan game 1:n jälkeen pelejä jatketaan seuraavana maanantaina vierasottelulla.

Pyrintö ja Kouvot kohtasivat runkosarjassa kauden aikana neljä kertaa kouvolalaisten osoittautuessa Pyrinnölle hankalaksi vastukseksi. Kouvot nimittäin otti nimiinsä runkosarjan aikana pelatut kohtaamiset lukemin 3-1.

Erittäin hyvin valmennettu Kouvot pelaa tuttuun Jyri Lehtosen tapaan hyvin organisoitua koripalloa. Lehtosen joukkue hyökkää todella monipuolisesti ja heiltä löytyy paljon erilaisia hyökkäyssettejä joita hyödyntää tarpeen vaatiessa. Juuri tähän Pyrintö on yrittänyt viikon aikana valmistautua parhaansa mukaan.

Puolustuksessa Kouvot on tällä kaudella aiheuttanut vaikeuksia Pyrinnölle eritoten aktiivisuudellaan, jolla se on saanut Pyrinnön pallon liikkeen tyrehdytettyä. Etenkin Kouvojen palloskriinipuolustus jossa he pyrkivät pitämään vastustajansa vain yhdellä puolella kenttää on tuottanut Pyrinnölle tällä kaudella vaikeuksia.

Kouvot on myös pelaajamateriaaliltaan erittäin monipuolinen joukkue – heiltä löytyy huomattava määrä heittovoimaa ja nopeutta, mutta tarpeen vaatiessa myös kokoa ja fyysisyyttä. Kouvot pystyy tarvittaessa sekoittamaan kokoonpanoaan viiden amerikkalaisensa turvin, joten on mielenkiintoista nähdä mikä on joukkueen miehistö huomisessa avauspuolivälierässä. Tällä hetkellä Korisliigan kokoonpanotietojen mukaan joko Thomas Gipson III tai EC Matthews on huomenna huilivuorossa.

”Pitkän kauden huipennus edessä ja olemme valmiita siihen”

Pyrintö pääsee huomenna alkavaan pudotuspelisarjaan hyvin valmistautuneena ja on valmiina kamppailemaan jatkoon menosta. Joukkue on saanut suhteessa Kouvoihin pienen valmistautumisedun, sillä se pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa viikko sitten perjantaina Kouvojen päättäessä runkosarjansa vasta pari päivää sitten tiistaina.

Myös Pyrinnön terveystilanne on tällä hetkellä kohtalaisen hyvässä kunnossa. Valitettavasti Petri Heinosen kausi on tällä erää paketissa alaraajavamman vuoksi, mutta muuten kaikki pelaajat ovat terveenä ja valmiina kevään tosipeleihin.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen lähtee tuleviin puolivälieräotteluihin innostuneena, mutta omaan joukkueensa luottavaisena:

-Pitkän kauden huipennus on edessä ja olemme siihen valmiita. Olemme harjoitelleet tällä viikolla erittäin hyvin ja valmistautuneet huolellisesti Kouvojen pelaamiseen.

-Uskon että luvassa on erittäin fyysinen jossa kamppaillaan jokaisesta tilanteesta niin että paremmasta ei lopulta jää epäselvyyttä.

-Toivottavasti saamme myös heti ensimmäiseen otteluun hyvän meiningin päälle katsomon puolelle ja paljon punaista päälle!

Korisliigan puolivälierien 1. ottelu Pyrintö-Kouvot perjantaina 19.4. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!