Pyrintö lähtee näytönhaluja puhkuen vieraspeliin Espooseen. Joukkueitten edelliset kohtaamiset ovat olleet suurinumeroista heittopelin juhlaa. Joko nyt puolustuspeli ratkaisee?

Lähtökohdat:
Espoo Unitedin ja Pyrinnön aiempien pelien lopputulokset kertovat paljon: Espoossa marraskuussa 99-104 ja   Tampereella tammikuussa 92-96. voitot menivät ristiin vierasjoukkueen hyväksi, mutta jokainen lajia seuraava ymmärtää, ettei kotipeliä pitäisi voida hävitä (varsinkaan normaalilla peliajalla) jos tekee itse yli 90 pistettä.
Yleisöystävällisiä kohtaamiset ovat olleet, kun esim. Pyynikillä molemmat heittivät 13 onnistunutta kolmosta yli 50% tarkkuudella!

Molemmilla joukkueilla on sekava vaihe alla. Espoo United on hävinnyt 5 viimeistä peliään ja pudonnut sarjataulukossa pudotuspeliviivan alapuolelle. Toisaalta, se ei kuitenkaan ole kuin yhden voiton päässä KTP:stä, joten jokainen peli, varsinkin kotipeli, on sille tärkeä. Espoolaisten edellinen voitto on muuten Pyynikiltä jossa se kuittasi tammikuun alkupuolella syksyisen kotitappionsa.

Keskiviikkona Kouvoille hävinnyt Pyrintö on pelannut viime aikoina kummallisesti. Toisaalta, se otti todella kovan voiton sarjakärki Vilppaasta, mutta sitten latausta ei ole kuitenkaan löytynyt samoista sarjasijoituksista pelaavien joukkueiden kanssa. Lähes kaikissa tappiopeleissäkin Pyrintö on pelannut selkeästi voitosta, mutta sitten kuitenkaan eväät eivät ole riittäneet loppuun asti. Pelaamisen taso ottelun sisällä on vaihdellut liikaa.
Seuraa näitä:

Espoo United on sarjan paras kahdessa tilastokategoriassa: 3 pisteen heitoissa ja heiton torjunnoissa.
Torjunnoista on vastannut kuitenkin Jervon Pressley, joka jätti joukkueensa tammikuun lopussa ja suuntasi kuulemma Israeliin.
Hurjasta kaukoheittovoimasta ovat päävastuussa Jeb Ivey, Omar Calhoun, Okko Järvi, Darious Moten ja Samuel Haanpää. Pyrinnön pitää saada näiltä herroilta rytmi pois ja kättä silmien eteen.

 

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
EU tulee levänneenä ja varmasti hyvin valmistautuneena otteluun. Meillä alla kirvelevä matsi keskiviikkona, joten me käytämme tämän lyhyen ajan otteluiden välillä mahdollisimman hyvään kropan huoltamiseen sekä oman puolustuspään perusteiden vahvistamiseen. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Ville Neva, Espoo Unitedin päävalmentaja:
Pyrintö on kookas ja taitava joukkue. Kaksi edellistä kohtaamistamme on olleet varsin suurikorisia. Todennäköisesti vauhtia riittää tässäkin kamppailussa! Olemme eläneet muutosten keskellä. Tässä ottelussa se näkyy niin, että joukkueemme kokemus Korisliigassa kasvanee merkittävästi. Fyysisyys maalatuilla alueilla, käsien käyttö syöttöjen häirinnässä sekä jatkuva puhe auttavat stoppien saamisessa ja avoimelle kentälle pääsemisessä. Kokoonpano: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Calhoun, Järvi, Halme, Pekonen (GTD50%), Moten, Haanpää (GTD50%), Toivonen ja Laitinen (GTD75%)

Espoo United – Pyrintö Tapiolan urheiluhallissa perjantaina 9.2. klo 18.30

Pyrinnön seuraava kotiottelu on
Pyrintö-Kataja lauantaina 17.2.2018 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.