Kouvot otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan eilen maanantaina päihittämällä Pyrinnön kotikentällään lukemin 91-83 (43-46). Ottelusarjassa 2-0 johtoon menneillä Kouvoilla on nyt siis ensimmäinen katkon paikka välieräpaikkaa ajatellen ensi torstaina.

Pyrintö oli toisessa puolivälieräkamppailussa huomattavasti parempi kuin ensimmäisessä ottelussa, mutta aivan voittoon asti se ei tälläkään kertaa riittänyt. Kouvot oli vahvempi ja kärsivällisempi joukkue etenkin pelin viimeisellä kuudella minuutilla vieden sen pätkän nimiinsä lukemin 21-13.

Pyrintö sai myös ennen ottelua perään kuulutettua yksilötason parannusta peliinsä eilisessä matsissa. Etenkin Kevin Johnson Jr. jatkoi vahvoja otteitaan tilastoiden jälleen komeasti 21 pistettä ja 17 levypalloa.

Myös avauspelissä alle oman tasonsa esiintyneet Kenneth Manigault ja Jaylon Tate paransivat otteitaan – Manigault sai tällä kertaa aikaiseksi 18 pistettä ja vaikka Tate ei pisteillä juhlinut, niin hänellä oli selvästi vierasjoukkueen paras +/- -lukema.

Parannuksesta huolimatta joukkueiden tärkeimmät tilastolukemat menivät eilen Kouvojen hyväksi. Pyrinnön ison pään virhevaikeudet päästivät Kouvot juhlimaan levypalloissa, joka näkyi varsinkin vastustajan hyökkäyslevypallosarakkeessa. Myös kouvolalaisten vapaaheittomäärä oli jälleen kerran Pyrintöä mittavampi – Kouvot pääsi pelissä viivalle 28 kertaa Pyrinnön ollessa siellä 10 kertaa.

-Kouvot oli tänään erinomainen – heidän 17 hyökkäyslevypalloa, meidän 21 menetystä ja siihen päälle heidän isompi vapaaheittomäärä, niin siinä on jo sellainen yhdistelmä jolla pelejä yleensä voitetaan.

-Me olimme tänään parempia kuin perjantaina, mutta emme riittävästi: viimeisellä viidellä minuutilla meiltä puuttui se lopullinen maltti pelistä, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen analysoi ottelun jälkeen.