Pyrintö kohtaa tällä viikolla Kouvot peräkkäisissä peleissä, keskiviikkona Kouvolassa ja perjantaina Pyynikillä.

Lähtökohdat:
Kouvot on pelannut erinomaisen syksyn ja on kevättäkin ajatellen varteenotettava ehdokas vähintään mitalipeleihin. Sarjakolmonen Kouvot on voittanut 10 ottelustaan 7 ja hävinnyt 3.
Kouvot on ottanut kotonaan kovia voittoja, mm. Vilpas, Kataja ja Karhu. Viime perjantaina se vei Kymenlaakson paikalliskamppailun KTP:tä vastaan.

Pyrinnön vuoristoratamainen alkusyksy tekee tamperelaisjoukkueesta vedonlyöjille hankalan kohteen. Joukkueen potentiaali on tiedossa, se on myös osoittanut pystyvänsä pelaamaan aivan ketä vastaan tahansa voitosta, mutta toisaalta peli on välillä romahtanut aika pahasti. Alla kuitenkin vierasvoitto Espoosta, samassa salissa samaa Unitedia vastaan jolle Kouvot kävi häviämässä sitä ennen.

Seuraa näitä:
Kouvoilla on erinomaisia pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Se on myös mainio sekoitus nuoruuden nälkää ja kokemuksen tuomaa harkintaa. Järkälemäinen sentteri Thomas Gipson III (201 cm/119 kg) luo joukkueeseen vakavasti otettavan sisäpeliuhkan, sillä Gipson III on myös joukkueen kovin korintekijä keskiarvoilla 16,6 pistettä /10,5 levypalloa. Gipsonilla ei ole kaukoheittouhkaa, mutta vastaavasti hän on erinomainen omalla tontillaan, maalatulla tontilla korin alla. Gipson on erinomainen hyökkäyslevypallojen raapija. Lisää levypallohuolia Pyrinnölle tuottaa Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto (11,6/11,5), joka tuo joukkueeseen monipuolista uhkaa hyökkäyspäähän sekä vaihtoehtoja puolustuspäähän.
Pyrinnöllä on ollut viime peleissä ongelmia nimenomaan levypallopelinsä kanssa, tämä irtopalloista kamppailu on katsojille mielenkiintoinen seurannan kohde.

Kouvojen takakenttä on nuorien mutta lahjakkaiden pelaajien miehittämä. 21-vuotias Tuomas Hirvonen (12,8/2,8/5,9 syöttöä) on ykköspelinjohtaja ja myös 19-vuotias kotkalaislähtöinen Severi Kaukiainen on pelannut ennakkoluulottomasti ja saanut päävalmentaja Jyri Lehtoselta reilusti vastuuta. Nuorukaisten lisäksi Kouvojen takakenttää miehittää jo kolmatta kautta Korisliigassa pelaava James Sinclair (15,8/5,5/3,1).

Pyrinnöllä Topias Palmin kuntoutuminen on edennyt ja mies palaa kokoonpanoon keskiviikkona Kouvolassa. Erittäin tervetullut uutinen jonka myötä Pyrintö saa yhden erinomaisen pelaajan lisää kokoonpanoon, mutta kuten kaikki tietävät, lisäksi Palmi tuo siihen parhaimmillaan myös voittoihin tarvittavaa kärkeä ja korintekovoimaa sekä vastustajille match-up ongelman.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
Vastassa yksi alkukauden parhaimmista joukkueista. Kouvojen hyökkäyspäässä on erittäin paljon asioita, joihin meidän pitää päästä kiinni. Heiltä löytyy monelta pelipaikalta tulivoimaa, joten meidän puolustuksella tulee olemaan todellinen haaste saada Kouvot tekemään jotain muuta kuin päästä pelaamaan vahvuuksillaan. Topias Palmin paluu kokoonpanoon on meille erinomainen asia.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen (GTD 50%), Palmi, Asbury

Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen ennakkoarvion voit lukea myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta.

Toinen ”osa-ottelu” pelataan siis perjantaina Pyynikillä.

Pyrintö – Kouvot Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 10.11. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Perjantaina 10.11. pelattava otteluun kutsumme Tapparan kausikortin haltijat veloituksetta sisään. Rekisteröidy osoitteessa: pyrinto.fi/tappara.

Kuva: MJ Pitkänen