Keskiviikkona jälleen edessä tärkeä peli, kun Pyynikille Pyrinnön vieraaksi saapuu Kouvot.
Lähtökohdat

Kouvot on Korisliigassa kuudentena yhden voiton päässä sarjanelonen Pyrinnöstä. Molemmilla joukkueilla on viime peleissä ollut omat vaikeutensa. Kouvojen saldo viimeisestä viidestä pelistä on 1 voitto-4 tappiota, Pyrinnöllä 2 voittoa-3 tappiota. Poikkeuksellisen tasaisessa Korisliigassa ei ole varaa hävitä kevään aikana montaakaan peliä, jos mielii saada kotiedun.
Hienon syksyn pelanneiden Kouvojen ongelmat alkoivat vuodenvaihteessa, kun se joutui kotiuttamaan  hyvin pelanneen James Sinclairin ei-urheilullisista syistä. Tilalle hankittu Brannen Greene taas ei ollut pelillisesti sellainen pelaaja jota päävalmentaja Jyri Lehtonen hänen odotti olevan.

Nyt valoa näkyy tunnelin päässä, sillä Kouvolassa uskotaan vahvasti, että uusi takamies Drew Brandon pystyy auttamaan Kouvot takaisin voittojen tielle. Brandon saapui Kouvolaan Puolasta, josta mies vapautui seuran mentyä konkurssiin. Tilastojen valossa mies näyttää olevan monipuolinen koripalloilija sillä suurehko takamies (193 cm) on ammattilaisurallaan reilun 10 pisteen keskiarvon lisäksi napsinut mukavasti niin levypalloja kuin jakanut syöttöjäkin. Pyynikin yleisö pääsee ensimmäisenä näkemään miehen tositoimissa keskiviikkona.
Sinällään Kouvot on vahva joukkue muutenkin, mutta koska nuoret pelaajat kuten Severi Kaukiainen, Vili Nyman ja Teemu Knihtinen ovat urakoineet Korisliigan lisäksi 1A-divisioonaa liki 20 peliä mieheen, ei ilmeisen suunniteltua kierrätystä ole pystytty pelaajavaihdosten vuoksi halutulla tavalla toteuttamaan.
Pyrinnön kakkosjoukkue pelaa Korikouvojen tapaan miesteen 1A-divaria, mutta tamperelaisilla samat pelaajat eivät urakoi kahdessa sarjassa. Kouvojen nuoret miehet ovat kuitenkin jaksaneet pelata Korisliigassakin erinomaisesti ja kuuluvat olennaisena osana Kouvojen rotaatioon.

Pyrinnön kannalta Kouvojen hankalimmat match-upit ovat väkivahva sentteri Thomas Gibson III (16,6 pist./10,4 lev.) sekä joukkueen kapteeni ja aivot, Ville Kaunisto (12,8/11,0). Ei vähiten näiden miesten ansiosta Kouvot on sarjan parhaita levypallojoukkueita ja joukkueesta löytyy vakavasti otettava sisäpeliuhka. Takakentän haastavin puolustettava on 21-vuotias takamies Tuomas Hirvonen (12,7/2,7/5,8 syöttöä) joka on pelannut erinomaisen kauden. Hirvonen pystyy parhaimmillaan jopa kantamaan joukkuettaan, kuten esim. pari viikkoa sitten Seagullsia vastaan, kun mies säkitti peräti 33 pistettä.
Marraskuussa Pyrintö ja Kouvot kohtasivat kahdessa peräkkäisessä pelissä. Silloin molemmat voittivat kotiottelunsa. Silloin Kouvoille aiheutti ongelmia Brian Asburyn liikkuvuus ja Juanya Greenin kylmäpäisyys ratkaisuhetkillä, Pyrinnölle huolia tuotti Gibsonin korinaluspeli ja Jamie Skeenin ratkaisuvoima.

Jos Pyrintö onnistuu 1 vs 1 puolustuksessaan kaarella ja pärjää levypalloissa, on kotijoukkueella hyvät edellytykset voittoon.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Viime kohtaamisesta Kouvojen kanssa on vierähtänyt jo tovi ja vastassa nyt hiukan muuttunut joukkue. Heillä uusi pelaaja rivissä, joten se asettaa aina oman mielenkiintonsa illan otteluun. Meillä isona teemana saada kokonaisvaltaisesti ehjä 40 minuuttia, johon emme ole viime aikoina oikein pystyneet. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi (GTD 50), Asbury

Pyrintö-Kouvot keskiviikkona 7.2.2018 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.

Food-cornerissa tarjolla kaupungin parhaat sushit, sillä isäntänä tällä kertaa Maka Sushi! Otteluisäntänä toimii Danske Bank.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Ilveksen fanit huomio! Tamperelaisen urheiluyhteistyön merkeissä Ilveksen kannattajat pääsevät otteluun Ilveksen kausikortilla ilmaiseksi sisään.