Tampereen Pyrinnön puolivälierien kotiavaus päättyi eilen tappiollisesti Kouvoja vastaan – vierasjoukkue tuli Pyynikille ja ryösti kotiedun itselleen voittamalla ottelun lopulta lukemin 85-93 (44-46).

Ottelun alussa Pyrintö oli kahdesta joukkueesta selvästi terävämmällä jalalla liikkeellä – Pyrintö pääsi hyökkäämään hyvin kohti koria ja sai ajotilanteiden jälkeen luotua myös vapaita kolmen pisteen heittopaikkoja jotka se käytti hyväkseen.

Ajan myötä Kouvojen puolustus alkoi kuitenkin saada yhä enemmän stoppeja ja ennen kaikkea Pyrinnön amerikkalaisnelikkoa kiinni. Kevin Johnson Jr. pelasi Pyrinnöltä erinomaisen ottelun Kouvojen ison pään kaksikon Gipson-Asbury puristuksessa tilastoiden 29 pistettä ja 16 levypalloa, mutta muuten jenkkien esitykseen jäi vielä parannettavaa.

Eilisessä pelissä edettiin tasaisesti kolme jaksoa kunnes kolmannen jakson lopussa Kouvot sai repäistyä helpottavan eron kymmenen pisteen tuntumaan voittamalla neljänneksen viimeiset minuutit 4-9 lukemin.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö nousi vielä taistelemaan pelin voitosta, mutta aivan rinnalla asti nousu ei enää riittänyt. Kouvojen kokeneet pelaajat David Gonzalvezin ja Ville Kauniston johdolla upottivat tärkeät heitot kuppiin ja näin ollen puolivälieräsarjan avausottelun voitto merkattiin kouvolalaisille lukemin 85-93.

-Onnittelut Kouvoille ja Jyrille ensimmäisestä voitosta! Meidän täytyy parantaa seuraavaan peliin ihan perusasioita – esimerkiksi miten hyökätä tiettyjä vastustajia vastaan ja miten sietää pudotuspelien fyysistä kovuutta.

-Lisäksi meidän pitää nyt viikonloppua harjoitella ennen kaikkea korille menoa. Emme voi heittää playoff-pelissä viittätoista vapaaheittoa vähemmän kuin vastustaja. Nyt on kaksi päivää katsoa videota ja käydä taktisia asioita läpi – me pystymme parantamaan todella paljon maanantaina, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ottelun jälkeen.

Puolivälieräsarja jatkuu tulevana maanantaina 22.4. vierasottelulla Kouvolassa klo 18.30. Peliin järjestetään fanibussi – ilmoittautumiset tekstiviestillä 040-9625097 tai sähköpostilla outisane@gmail.com!

Kuva: Antti Harju