Pyrintö matkusti perjantaina viikonlopun aloitteluksi Kouvolaan ja lähti hakemaan takaisin maksua sarjan kolmannessa ottelussa kärsitystä tappiosta. Neljän ottelun tappioputkessa ollut Kouvot oli kuitenkin kotisalissaan väkevä, eikä oikeastaan missään vaiheessa päästänyt Pyrintöä voittokamppailuun. Sarjapisteet jäivät lopulta Kouvolaan lukemin 102 – 86.

Kouvot tuli otteluun erittäin vahvasti ja repi nopeasti eron 10 pisteeseen Silas Melsonin ja Duke Sheltonin johdolla ja Pyrintö oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 12 – 2. Aikalisän jälkeen Kouvot jatkoi vahvaa menoaan, Pyrinnöllä heitot eivät puolestaan meinanneet upota ensinkään. BJ Raymondin vahva pelivire kuitenkin piti vierasjoukkuetta pelissä mukana. Raymondin pitämän väkevän puheenvuoron jälkeen ensimmäisellä tauolla, Pyrintö sai hieman paremmin ottelusta kiinni ja kuroi eroa pienemmäksi. Pitkälle tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 8 pisteen johdossa lukemin 46 – 38.

Kolmannelle jaksolle Pyrinnölle jäi siis kirittävää, mutta usko joukkueessa oli siihen, että ottelu käännettäisiin. Kouvot kuitenkin jatkoi edelleen väkevästi ja kasvatti eron yli 10 pisteeseen heti jakson alkuun. Pyrinnöltä BJ Raymond jatkoi vahvaa pelaamistaan, parhaiten tulitukea miehelle antoivat Osku Heinonen, Antero Lehto ja Khalil Small. Kouvot ei kuitenkaan päästänyt vierailijoitaan enää iskuetäisyydelle ja meni lopulta vakuuttavaan voittoon ja katkaisi tappioputkensa.

”Meillä on paljon tästä parannettavaa ja etenkin ottelun alussa jäätiin pahasti telineisiin. 86 pistettä on ihan hyvä määrä pisteitä, mutta kyllä pakkipäässä oli nyt ne ongelmat ja ei tehty niitä asioita, joita halusimme tehdä.”, Justus Kilpinen kommentoi ottelun jälkeen.

”Paljon samaa tässä ottelussa oli kuin lokakuun alussa. Pelin alussa saimme hyviä korintekopaikkoja, mutta suurempi ongelma oli, että Kouvot teki alussa joka hyökkäyksessä korin. Vähän olen yllättynyt, ettei valmistautuminen tuottanut parempaa ja, kun Kouvot teki koreja, niin meidän pelaajilta tuntui hieman loppuvan usko siihen mitä oli sovittu ja aloimme tekemään omia ratkaisuja puolustuksessa.” päävalmentaja Toiviainen ruoti omiensa suoritusta ottelun jälkeen.

Pyrintö jatkaa otteluitaan seuraavan kerran maanantaina, kun Pyynikille vieraaksi saapuu Kataja Basket Joensuusta.

Kouvot – Pyrintö 102 – 86

Antero Lehto 11/2/5, BJ Raymond 31/4, Khalil Small 12/5, Osku Heinonen 14/3/5, Ville Haapoja 0/2, Ray Nixon 5/1, Panu Peltokangas 5/5, Tuomas Flinck 0/1, Justus Kilpinen 7/2, Eero Lehtonen 1/4

Artikkelikuva: Antti Harju