Pyrintö voitti yhden jakson neljästä, eikä komeasta 3. jakson noususta huolimatta pystynyt venymään Kouvolassa voittoon asti. Viimeiset runkosarjan pisteet Kouvoille 84-77. Kierroksella ei tullut yllätyksiä, joten Pyrintö kohtaa pudotuspelien 1. kierroksella Karhubasketin.

Ottelun kulku

Pyrintö lähti otteluun terävästi ja ehti jo 1-7 johtoon, kunnes Kouvot alkoi jyrätä systemaattisesti korin alle ja sai peräti 13 pisteen putken.
Kouvot halusi Pyrinnön ottavan hyppyheittoja välimatkoilta ja vieraskorea Pyrintö totteli. Huonot heitonvalinnat johtivat siihen, että heitot yllättivät myös omat eikä hyökkäyslevypalloihin ollut edes mahdollisuuksia eikä pikkuhiljaa haluakaan. Kun hyökkäyksessä pelaajalle ei synny pallokosketuksia ennen kaverin roiskaisua, ensin se näkyy hyökkäyslevypallohalukkuudessa. Seuraavaksi se näkyy epävarmuutena puolustuspelissä.  Alkuun Pyrintö meni pallo-screen tuplauksiin puolinaisesti ja Tuomas Hirvonen (11/2/10 syöttöä) kohensi syöttötilastoaan pistämällä pallon Thomas Gipson III:lle (25(10) joka pääsi nostelemaan kuin alkuverryttelynä ensimmäiset pisteensä.
Toisella neljänneksellä Pyrinnön pallo-screen puolustus parani hieman, mutta Kouvot pelasi Gipsonille ja Jamie Skeenille (9/6) palloa korin alle jo suoraan, eikä Pyrinnöltä löytynyt puolustajaa kotijoukkueen vahvoille ja taitaville amerikkalaisille.

Toiselle puoliajalle Pyrintö tuli täysin uudella ilmeellä! Merkittävin taktinen muutos oli Kouvojen sisäpelaajien pelaaminen kokonaan edestä, jolloin Kouvot ei päässyt syöttämään korin alle kuin lobby., eli roikkosyöttöjä puolustajan yli, jotka ovat paitsi vaikeita, myös niin hitaita syöttöjä, että tamperelaiset ehtivät paljon paremmin auttamaan. Joku voi kysyä, miksei Pyrintö puolustanut heti alusta asti vahvaksi tiedettyjä Gipsonia ja Skeeniä edestä. Tavallisin syy tähän on se, että puolustavan joukkueen levypalloasemat heikkenevät olennaisesti, kun vastustajan sentteri pääsee heiton lähteissä aina valmiiksi korin puolelle. Muitakin syitä voi olla, mutta on tämä varmasti yksi näkökulma, eikä valmennuskaksikko Sami Toiviainen-Ilpo Rantanen halunnut antaa suosilla tätä etua muutenkin kovalle levypallojoukkueelle.
Yhtä kaikki, Pyrintö pisti peliin vauhtia Lassi Kilpisen (4/2) ja Kristian Rasinahon (3/3) energisellä pelillä. Myös Devonne Giles sai itseluottamusta, kun puolustus alkoi pitää ja mies keräsi lopulta todella komean tilastorivin myös hyökkäyspäässä (25/12).  Pyrintö kiri 3. jaksolla eron jo lähes kiinni ja viimeiselle jaksolle lähdettiin vain 3 pisteen Kouvot johdossa (56-53).
Viimeinen jakso lähti kuitenkin huonosti liikkeelle ja Kouvot sai 1 min 30 sekunnin aikana 8-0 pisteputken ja äkisti ero oli taas 11 pistettä. Pyrintö ei antanut periksi vaan taisteli itsensä uudestaan voittotaisteluun ja vielä 3 minuuttia ennen ero oli mahdollisuuksia antava 5 pistettä (74-69), mutta sen lähemmäksi Pyrintö ei enää päässyt.  Kouvot vei ottelun 84-77 ja sijoittui sen myötä runkosarjassa sijalle 5.

Gilesin lisäksi hyökkäyspään tehoja toi totutusti Brian Asbury (19/5/4 syöttöä) sekä kovia kolmosia heittänyt Osku Heinonen (9/0/5 syöttöä).  Pyrintöläisittäin positiivista oli Joonas Cavenin paluu kentälle (11:11 min), sillä kaikki korista ymmärtävät näkivät mitä mahdollisuuksia mies tuo Pyrinnön peliin. Caven pystyy puolustamaan lähes kaikkia pelipaikkoja, ainakin hetkellisesti, ja tuo sen myötä pallo-screen puolustukseen uusia vaihtoehtoja. Mutta ennen kaikkea Joonas on erinomainen joukkuepuolustuksessa ulottuvana ja hyvin peittävänä joukkuepelaajana jonka vuoksi vastustaja joutuu usein muutamaan heittoaan vaikeammaksi. Näin tänään Kouvolassakin.

Pelaajien ja valmentajien ottelunjälkeiset kommentit on myöhemmin luettavissa Korisliiga.fi sivustolla.

Pyrintö on valmis puolivälieriin. Joukkue sijoittui tasaisessa runkosarjassa lopulta 7:ksi ja saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KarhuBasketin. Puolivälierät alkavat sunnuntaina 8.4. Kauhajoella ja Tampereella pelataan ensimmäisen kerran ensi tiistaina 10.4.
Odotettavissa erittäin kuuma ja mielenkiintoinen ottelusarja, sillä runkosarjassa molemmat joukkueet voittivat toisensa kahdesti – kerran kotona, toisen vieraissa.

Puolivälierät:

Su 8.4.2018  KarhuBasket- Pyrintö Kauhajoella
Ti 10.4.2018 Pyrintö-Karhubasket  klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa
To 12.4.2018 KarhuBasket- Pyrintö Kauhajoella
La 14.4.2018  4. puolivälierä (tarvittaessa) Pyrintö-Karhubasket Pyynikin palloiluhallissa
Ma 16.4.2018 5. puolivälierä  (tarvittaessa) KarhuBasket- Pyrintö Kauhajoella

Lippuja Pyrinnön kotipeleihin myy ennakkoon: tiketti.fi/pyrinto
tai Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H