Pyrintö ja KTP Basket kohtasivat tiistaina sarjasijoitusten kannalta erittäin tärkeän ottelun merkeissä Kotkassa. Harmillisesti tällä kertaa voittajasta ei jäänyt millään tavalla epäselvyyttä, kun kotijoukkue KTP vei ottelun selvin lukemin 102 – 77.

Ottelun alku oli verrattain tasainen ja johtoasema vaihtui muutamaan otteeseen. Alussa oli kuitenkin jo Pyrinnön illan kuva nopeasti nähtävissä, kun kahden pisteen heitot läheltä ja kauempaa kolisivat ohi. Jakson loppuun KTP vielä onnistui nykäisemään oman onnistuneen heittopelinsä ansiosta seitsemän pisteen kaulan.

Toisesta jaksosta muodostui Pyrinnölle harvinaisen musta. Heitot eivät pudonneet ja lisäksi joukkue sortui menetyksiin toistuvasti. Puoliajan tilastoista mieleenpainuvina olivat vastustajan 14 pistettä menetyksistä ja ainoastaan 3 onnistunutta kahden pisteen heittoa. KTP:n selvänä ykköshevosena hääräsi BJ Raymondin erinomaisesti kuriin saanut JayVaughn Pinkston, jonka saalis 20 minuutin jälkeen oli jo 20 pistettä. Pyrinnöltä ei kukaan ensimmäisellä puoliajalla tuntunut saavan pelistään kiinni. Panu Peltokangas oli Ray Nixonin ohella paras suorittaja.

Toisen puoliajan alkuun Pyrintö sai hetkellisesti pelistä komentoa ja pakotti KTP:n nopeasti aikalisälle. Aikalisän jälkeen kotijoukkue löysi uudelleen vireensä. Pinkston jatkoi hyvää peliään saaden tulitukea Michael Poundsilta ja Kevin Langfordilta. Pyrinnöltä tasoaan parhaiten nostivat kapteeni Antero Lehto ja Nick Kellogg. Pyrintö ei pienistä hyvistä hetkistä huolimatta päässyt alle 10 pisteeseen isäntiä haastamaan ja ensimmäisellä puoliajalla hankittu suuri johto kantoi loppuun saakka. Lopussa ero vielä hieman pääsi kasvamaan, mutta missään tapauksessa voittajasta ei epäselvyyttä jäänyt tänä iltana. Voiton myötä KTP nousi Pyrinnön ohi sarjataulukossa neljännelle sijalle.

”Pelin alussa pelattiin 8 minuuttia hyvin. Sen jälkeen tuli pari nukahdusta puolustuksessa, joilla heidän heittäjänsä pääsivät avoimille paikoilla ja mm. Homppa (Michael Pounds) rokotti niistä kovalla prosentilla. Ensimmäisellä puoliajalla KTP pääsi juoksemaan menetyksistä ja siitä ero syntyi. Toisella puolikkaalla yritettiin vähän kikkailla paikkapuolustusta, mutta kun tehtiin koreja ei saatu stoppeja. KTP puolusti hyvin meidän settejä ja meiltä loppui sitten liike.”, Sami Toiviainen analysoi ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran Pyrintö pelaa ensi viikolla keskiviikkona, kun edessä on kauden kolmas Pirkanmaan derby BC Nokian vieraana.

KTP Basket – Pyrintö: 102 – 77

Antero Lehto 12/2, BJ Raymond 14/5, Khalil Small 6/3, Ville Haapoja 2/0, Ray Nixon 15/8, Nick Kellogg 20/9, Panu Peltokangas 3/5, Petri Heinonen 0/1, Justus Kilpinen 2/5, Eero Lehtonen 3/2

Artikkelikuva: Antti Harju