Pyrintö saa lauantaina vieraaksi legendaarisen KTP:n. Kotkalaiset ovat miesten pääsarjan kautta aikain menestyneimpiä joukkueita ja Pyrintö on ollut tämän vuosikymmenen valtias. Molemmat joukkueet ovat saaneet valmistautua otteluun rauhassa, joten odotettavissa jälleen erinomaista koripalloviihdettä.

Lähtökohdat:
Pyrinnön vahva kotiavaus paikallispelissä reilu viikko sitten oli lupauksia antava, vaikka vieraspeleissä punakone onkin vielä yskähdellyt. Pyrintö saa peliin mukaan sentteri Petri Heinosen, joka tuo joukkueeseen kaivattua äijämäisyyttä, miehen joka tarttuu lapioon eikä pelaa pinseteillä.

KTP aloitti kautensa kolmella tappiolla, joista kotitappio Karhulle oli kai se varsinainen pettymys, muut häviöt Vilppaalle ja Katajalle vieraissa. Sen jälkeen kotkalaiset harrastivat valmentaja Ray Ailuksen sanoin itsetutkiskelua ja voittivat viime perjantaina Karhuvuoressa Espoo Unitedin kovalla intensiteetillä.

KTP:n uskolliset fanit ovat kiertäneet joukkueen mukana vuosikymmeniä, niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Se jos mikä on oikeaa fanikulttuuria. Ruokakulttuuria sen sijaan lauantain pelissä tarjoaa perinteisten herkkujen lisäksi Food Cornerin vieras Kauppahallin Pyörykkäbaari.

Seuraa näitä:
Myös KTP-pelissä on odotettavissa kovien isojen miesten yhteenotto. Pyrinnön sentteri Devonne Giles (13,3 pist./7,7 lev./1,3 syöttöä)  joutuu pelaamaan tilasta KTP:n Kenneth Simmsiä (206 cm/111 kg) vastaan jolla neljästä pelistä kelpo tilastot: 16,3 pist/7,0 lev/ peräti 3,8 syöttöä.
Myös KTP:n toinen sentteri Mikael Aalto (205 cm/113 kg) on mielenkiintoinen pelaaja ja hän saanee vastaansa Brian Asburyn ja Petri Heinosen. Isoja miehiä siis riittää, joten luuttumiesten kannattaa varata ylimääräinen pyyhe hien kuivaamiseen nimenomaan korin alta, maalatulta alueelta.

Myös ulkokentällä nähdään mielenkiintoisia taistelupareja, kuka ketäkin sitten puolustaakaan. KTP:n voitokkaassa United-pelissä eniten korisukkaa kulutti laituri Jermont Horton peräti 26 pisteen edestä. Katajaa vastaan taas joukkueen ahnein korintekijä oli takamies Deon Edwin (siinä pelissä 22 pistettä, keskiarvo 11,3 pist/ottelu). Ja kun joukkueeseen on palannut Michael Pounds, on vaikea ennustaa kuka tällä kertaa ottaa KTP:n ratkaisuvastuun.

Pyrintö ei jää tällä saralla ainakaan kakkoseksi. Kapteeni Anteron Lehdon lisäksi Osku Heinonen, Joonas Caven ja Topias Palmi ovat profiililtaan armottomia korintekijöitä. Todella monella pelaajalla on eväät olla illan tehokkain pelaaja, joten varsin vaikeasti ennustettava peli tulossa. Ottelun ratkaisu nähdäänkin todennäköisesti puolustuspelissä.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Edellisten pelien videoita analysoitu ja löydetty sieltä asioita, joihin olemme keskittyneet harjoittelussa. Heinonen Pete on nyt täydellä teholla mukana, joten olemme saaneet joukkueen kasaan. Toki pieniä murheita vaivojen takia on ollut, joten vieläkään emme ole päässeet ihan kaikkiin niihin asioihin kiinni, joihin olisin halunnut. Meidän pitää pystyä pitämään intensiteetti korkealla Kotkaa vastaan ja toteuttaa omaa puolustusta koko viisikon voimin. Tämän jälkeen kotivoitto on mahdollinen.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Cavén, Giles (GTD 75%), P.Heinonen, Palmi, Asbury

KTP:n päävalmentaja Ray Ailuksen ennakkolausunto on luettavissa myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta http://korisliiga.fi/game/?game_id=3163799&season_id=97711

Pyrintö – KTP
lauantaina 14.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Foor Cornerin tarjoaa Kauppahallin Pyörykkäbaari