Perjantaina Pyrintö saa vieraakseen Kotkan ylpeyden, legendaarisen KTP:n. Vahvassa nousukunnossa viime aikoina pelanneet kotkalaiset taistelevat tosissaan pudotuspelipaikasta. Odotettavissa kiihkeä, viihdyttävä ja kova korisottelu.

Lähtökohdat:

KTP:n kausi on sujunut vaihtelevasti, jonka seurauksena joukkue on sarjassa sijalla 9. Viimeisestä viidestä pelistä se on taistellut kuitenkin 3 voittoa (Espoo ja Kauhajoki kotona, Nokia vieraissa) joten voittosuhde on plussan puolella. Vaikka vierastappiot Joensuussa ja Salossa saivat pelin näyttämään vaikealta, täytyy muistaa, että vastassa oli sarjan ennakkosuosikit. Hävitessä peli näyttää yleensä vaikealta.

Myös Pyrinnön peli on kehittynyt kauden mittaan ja sarjakakkonen on parhaimmillaan ollut erinomainen.
Toisaalta, jalkoja maanpinnalle vetävät esim. reilu viikko sitten koettu kotitappio Espoo Unitedille.
Tämän jälkeen Pyrintö on ottanut vakuuttavalla pelillä voitot BC Nokiasta ja Kobrista Lapualla.
Pyrintö on voittanut 4/5 viimeisistä otteluistaan, joten on ihan perusteltu syy odottaa voittoa myös tämän perjantain siipipelistä.
Toim. huom. Siipipelin legenda juontaa kauteen 2009-2010, jolloin peräkkäiset voitot eivät olleet vielä ihan arkipäiväisiä asioita Pyrinnössä. Valmentaja Ismo Niemi esitti, että joukkue tarvitsee jonkun ylimääräisen porkkanan hengen nostamiseksi. Toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen heltyi höveliksi ja lupasi tarjota kanansiivet joukkueelle jokaisen 3 peräkkäisen voiton jälkeen.

Seuraa näitä:

KTP-pelissä on odotettavissa mielenkiintoisia match-up-pareja niin sisällä kuin ulkokentällä.
Pyrinnön kova isojen miesten trion Devonne Giles- Petri Heinonen-Brian Asbury täytyy saada kuriin KTP.n erittäin kova sentteri Kenneth Simms (keskiarvot 15,9 pist./10,4 lev.), joka viimeistelee korin alta 58% tarkkuudella ja hakee hyökkäyslevypallojakin 3,5/peli.

Entä miten voimasuhteet menevät takakentällä, jossa Antero Lehto-Juanya Green-Lassi Kilpinen saavat vastaansa Joni Herralan, Mandell Thomasin ja Michael Poundsin.
Laituriosastolla Pyrinnöllä on pieni etu, ainakin näin punaisten lasien läpi katsottuna, sillä Osku Heinonen, Topias Palmi ja Kenneth Manigault ovat kovassa tikissä. Manigault tosin kuumeilee, joten pelaaminen perjantaina on vielä epävarmaa.
Ulkokentällä Pyrinnön täytyy olla tarkkana kuitenkin kaukoheittovoimaisen KTP:n kanssa, sillä keskiviikkona EU:ta vastaan kotkalaiset heittivät peräti 16 kolmosta sisään hyvällä 46% tarkkuudella. Jermont Horton ja Deon Edwin heittävät eniten ja tarkimmin kolmosia (n. 38% molemmilla), mutta kolmosuhka löytyy myös mm. sentteri Ilmari Kalliolta.

Ottelun ratkaisu nähtäneen puolustuspelissä, joka on Pyrinnölle yleensä voittopeleissä avannut mahdollisuuden juosta nopeita hyökkäyksiä.
Toinen avainkysymys on levypallopeli. KTP on koko Korisliigan paras hyökkäyslevypallojoukkue. Asian merkitys korostuu, ja tietysti vähän selittyykin, KTP:n huonommilla pelitilanneheittojen prosenteilla.
Kun ohiheittoja tapahtuu enemmän, syntyy myös useammin mahdollisuus levypalloon. Toisaalta hyökkäyslevypalloista syntyy usein helppo kori tai virhe. KTP on sarjan toiseksi paras vapaaheittojoukkue, joten kakkospalloja ei ole varaa antaa vierasjoukkueelle.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Lyhyt valmistautumis- ja palautumisaika perjantaille asettaa omat haasteensa. Isoin asia löytää pelitempo KTP:n erinomaisia takamiehiä vastaan ja saatava Simms pois omalta mukavuusalueeltaan. Tähän lisättynä meidän on jatkettava edellisissä peleissä ollutta hyvää pallon liikettä hyökkäyksessä. Kokoonpano: Green, Manigault (GTD 50), Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

KTP:n päävalmentaja Ray Ailuksen ennakkolausunto on luettavissa myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta

Pyrintö – KTP
lauantaina 14.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.
Food Corner vieraana Kauppahallin huippusuosittu Pyörykkäbaari.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen