Samaan aikaan perjantai-iltana, kun 29 Pyrinnön juniorijoukkuetta matkusti Vantaalle turnaukseen, edustusjoukkue taisteli Pyynikillä Korisliiga-ottelun voitosta KTP:tä vastaan. Vieraat veivät harmillisesti tärkeät sarjapisteet Kotkaan numeroin 75-79 (31-36).
Ottelun ratkaisu:

KTP otti ottelun haltuunsa heti alusta lähtien, vaikka pisteissä se pääsi edelle vasta ensimmäisen 5 min jälkeen. KTP oli odotetun aggressiivinen puolustuksessa ja Pyrinnön hyökkäys joutui tekemään ratkaisuja jotka eivät olleet ensisijaisia valintoja. Siis pelaajille epätyypillisiä heittoja, häirittyjä heittoja, pakotettuja heittoja jne.  Pahiten konseptin vastainen pelaaminen näkyi 3 pisteen heitoissa, joissa Pyrintö on ollut viime aikoina erinomainen ja koko sarjassakin tarkimpia joukkueita. Pyrinnön kolmosprosentti heikko 12% (2 onnistunutta/17 heittoa).
KTP pelasi paljon lyhyemmällä viisikolla ja se osittain selittää miksi Pyrintö pyrki pelaamaan enemmän sisältä, 2 pisteen heittojen prosentti hyvä 57% (27/47). Toisaalta, muutama onnistunut kaukoheitto olisi avannut KTP:n puolustusta ja tehnyt tilaa korin alle. KTP onnistui kuitenkin aloitteellisella puolustuksellaan sotkemaan Pyrinnön pelin rytmiä ja heittopeli jos mikä vaatii rytmiä.
KTP johti ottelua alle 10 pisteellä, kunnes 4. jaksolla Pyrintö pääsi pari minuuttia ennen loppua pisteellä ohi Devonne Gilesin korilla, mutta aina KTP onnistui kuittaamaan. Lisäksi Pyrintö otti ratkaisuhetkillä kaksi teknistä virhettä, joista Michael Pounds heitti toisen vapaaheiton sisään ja 1 min 14 sekuntia ennen 4 pisteeseen.
Pyrintö joutui takaa-ajajana viimeiselle minuutille ja joutui lopulta pysäyttämään kellon rikkomalla.
Vaikka Kenneth Simms heittikin kaksi vapariaan ohi 12 sek. ennen loppua, Deon Edwin naulasi omat vaparinsa sisään 5 sek. ennen loppua.

Ottelut hahmot:

Pyrinnön paras oli Devonne Giles (20/7), joka jo toisessa pelissä peräkkäin osoittaa nousukunnon merkkejä.
Se lupaa kevättä ajatellen hyvää. Myös Antero Lehto (14/2/3 syöttöä) aiheutti ajoittain vaikeuksia Kotkan puolustukselle. Brian Asbury (13/11) ja Osku Heinonen (7/3) kuuluivat kotijoukkueen tehokkaimpiin.

KTP:n kirkkain tähti oli Michael Pounds joka teki 24 pistettä kovilla prosenteilla. Deon Edwin (17/5) nousi varsinkin ottelun lopussa isoon rooliin, Kenneth Simms (17/7) oli odotetun vaarallinen.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Puhuimme ennen peliä scoutissa siitä, että kumpi joukkue on aggressiivisempi ja aktiivisempi, tulee viemään peliä.
Otimme loppuun vielä kaksi turhaa tekua ja annoimme pari ylimääräistä vaparia. Emme ole tällä kaudella vielä heittäneet näin huonosti. Ehkä väsy iski ja sen otan omaan piikkiini kun peluutin niin pitkään samaa viisikkoa.

Devonne Giles, Pyrintö:
Annoimme KTP:n liikuttaa palloa ja tehdä asioita joita he halusivat. He määräsivät pelin tempon ja me olimme vähän myöhässä kaikesta. Itse emme saaneet palloa oikein liikkeelle.

Michael Pounds, KTP:
Täältä ei moni lähde voitolla, hyvät tunnelmat. Saimme hyvin niitä heittoja joita halusimme ja Deon oli lopussa tosi kova. Lähdimme peliin kovalla asenteella ja intensiteetillä, jos emme lähde, olemme vaikeuksissa.

Ray Aillus, KTP:
Me hallittiin paljolti peliä, mutta 4.jaksolla Pyrintö tuli kuitenkin rinnalle. Silti pystyimme venymään voittoon, hyvää duunia meiltä. Antero Lehdon kanssa meillä oli vaikeuksia, siinä miten hän käytti re-screenit, mutta onneksi ei enää lopussa.

 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan Seagullsin vieraana Töölön kisahallissa keskiviikkona 24.1.  ja seuraava kotiottelu lauantaina 27.1. klo 17.00 jolloin Pyynikille saadaan sarjakärki Vilpas, jota johtaa taikuri Teemu Rannikko.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen