Viikonloppu käynnistettiin Kotkassa melkoisella kori-ilottelulla. Kun 40 minuuttia oli pelattu, melkoisen heittopäivän esittänyt isäntäjoukkue KTP-Basket piti sarjapisteet Kotkassa. Loppulukemat kirjattiin 104 – 96, mutta tappiosta huolimatta Pyrinnön pelissä oli paljon hyvää.

”Olen kyllä ihan erinomainen saamaan vastustajan heittämään hyvin, kun scoutissa lukee toista. Lahtea vastaan Devante Wallace 6/10 ja tänään sitten Kevin Langford, kaikki näkevät tilastoista miten kävi”, päävalmentaja Sami Toiviainen sanaili runsaslukuisen lehdistötilaisuus yleisön edessä ottelun jälkeen.

Pelissä lähdettiin käytännössä alusta alkaen etenemään kori korista tahtiin. Pyrintö aloitti hyökkäyspäässä vahvasti BJ Raymondin (22/3) ja ylivoimaisesti parhaan ottelunsa Pyrinnön paidassa pelanneen Khalil Smallin johdolla (32/9). Vierasjoukkueen harmiksi KTP oli omassa hyökkäyspäässään vielä himpun verran terävämpi. Alkukaudesta heittonsa kanssa tuskaillut Kevin Langford (21/5), sekä liukas Byron Wesley (22/5) johdattivat isäntien ilotulitusta. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia löytää yhteistä säveltä ottelun tuomariston kanssa ja kuulumisia vaihdettiin useamman vihellyksen jälkeen. Puoliajalle mentiin lopulta kotijoukkueen viiden pisteen johdossa 51 – 46.

Toisella puoliajalla KTP jatkoi tarkkaa heittotyöskentelyään ja kun Pyrinnöllä tuli muutama hyökkäyskellon lopussa otettu ratkaisu, jotka eivät uponneet, kasvoi kotijoukkueen johto lähemmäs 10 pistettä. Pyrinnöltä kolme virhettä ensimmäisellä puolikkaalla tililleen saanut Ray Nixon (17/7) johti kuitenkin vierailijoiden hyökkäystä siihen malliin, että voittomahdollisuudet säilyivät elossa. Neljännen jakson alussa Pyrintö kiri johtoa umpeen ja voittotaistelu vaikutti menevän viimeisille hetkille saakka. Paikkapuolustus, johon Pyrintö jakson alussa siirtyi, yllätti kotkalaiset ja Pyrintö sai tärkeitä stoppeja. Hyvänä joukkueena KTP kuitenkin löysi lääkkeet Pyrinnön puolustusta vastaan ja lopulta Pyrintö ei päässyt tasoihin tai ohi. Sarjapisteet siis jäivät Kotkaan, mutta Tampereellekin tarttui paljon positiivista.

”Meidän pelissä oli todella paljon hyvää. KTP:lla oli vain 1 hyökkäyslevypallo ottelussa meidän 16 vastaan. Tuo on sellainen lukema, joka usein on voittava, samoin meillä oli 7 menetystä ja 18 syöttöä, joka on myös voittavan joukkueen merkki.”, Toiviainen totesi.

”Toki omassa päässä olimme tietyllä lailla huonoa, mutta kyllähän KTP:n hyökkäyspeli oli varmaankin tänään kauden parasta heiltä. Siinä oli monta monessa, pelasimme tämän kauden tasoon nähden hyvin tänään, mutta tänään KTP oli vielä parempi.”

”Onnittelut KTP:lle, heillä oli loistava pelisuunnitelma ja he taistelivat ja pelasivat kovaa. Tiesimme, että heillä oli hieman vaikeampi hetki menossa, joten halusimme tulla kovaa otteluun, mutta he pelasivat hienon ottelun. Puolustuksemme ei ollut vielä parasta mahdollista, mutta hyökkäyksessä pystymme tekemään koreja. Tällä kertaa emme pystyneet tekemään asioita niin hyvin, että voitto olisi tullut. Meidän täytyy keskittyä omaan tekemiseemme, vaikka jotkin vihellykset eivät olisikaan suotuisia meille.”, BJ Raymond analysoi ottelua.

KTP-Basket – Pyrintö: 104 – 96

Antero Lehto 10/3/5, BJ Raymond 22/3, Khalil Small 32/9, Lassi Kilpinen 3/2, Ray Nixon 17/7, Panu Peltokangas 3/5, Jonne Saarinen 0/1, Justus Kilpinen 9/7.

Artikkelikuva: Antti Harju