Tiukalle se meinasi jälleen Lahden kanssa mennä, mutta lopulta tulokseksi saatiin sama kuin edellisessä kohtaamisessa eli lopulta Pyrintö poistui parketilta voittajana. Jännittävien vaiheiden jälkeen loppunumerot kirjattiin muotoon 84 – 88.

Pyrintö aloitti ottelun vahvasti rykäisemällä 0 – 9 johtoon kolmella onnistuneella kolmosella. Pian tämän jälkeen Lahti Basketball oli pakotettu aikalisälle, kun ero oli reilussa 10 pisteessä. Lahti sai sen jälkeen peliään kulkemaan ja roikkui mukana, kun ero pysyi 6 – 10 pisteessä. Pyrinnöltä ensimmäisellä puolikkaalla ja oikeastaan läpi ottelun ykköshevosena oli tutusti BJ Raymond, jota tukivat parhaiten Ray Nixon ja Osku Heinonen. Heinonen latasikin toisen jakson loppuun lähes summerin soidessa kolmosen tupaan ja Pyrinnön puoliaikajohtoon lukemin 36 – 46.

Toisen puolikkaan Pyrintö näytti jatkavan samaa tahtia ja ero pysyi ensiminuutit kymmenessä pisteessä. Hieman ennen kolmannen jakson puoltaväliä Lahti sai itselleen hieman momentumia pakottamalla puolustuksessa Pyrinnön kolmeen menetykseen putkeen ja kirien eron alle viiteen pisteeseen. Lahden tehokolmikkona läpi ottelun hääräsivät Courtney Stockard, Jerry Evans Jr. ja Vesa Mäkäläinen. Neljännellä jaksolla edettiin lopulta koko ajan joukkueiden johtaessa vuorotellen pisteellä tai parilla, Pyrinnöltä täytyy mainita eritoten Justus Kilpisen kaksi erittäin isoa kolmosta tärkeisiin paikkoihin. Minuutti ennen loppua Khalil Small heitti Pyrinnön kolmen pisteen johtoon, mutta toisessa päässä Tuomas Hirvonen tasoitti kolmosellaan tilanteen lukemiin 84 – 84. Small oli kuitenkin päättänyt voittaa pelin ja kiemurteli ensin vaikeasta asennosta kaksi pistettä ja Pyrinnön johtoon. Lahden missattua tasoitusheittonsa, pääsi Small vielä kaunistamaan lukemat lopulliseen muotoonsa 84 – 88.

”Tämä oli hauska peli ja oli mukava palata takaisin tänne. Lahti on kova joukkue ja he pistivät meidät koville tänään, hienoa että saimme kuitenkin kaivettua voiton.”, Lahteen kymmenen vuoden tauon jälkeen palannut Ray Nixon kommentoi.

”Hieno voitto tänään. Valmistauduimme hyvin ja pääsimme kiinni niihin actioneihin, mitä olimme Lahdelta katsoneet. Kolmannella neljänneksellä vastustaja nosti intensiteettiä ja olimme hieman vaikeuksissa. Hieno kuitenkin nähdä, että sen vaikean jakson jälkeen noustiin vielä voittoon. Khalil Small teki kovia koreja, vaikka minuutit tänään olivatkin pienemmät.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Antero Lehdolla oli mahdollisuus rikkoa ottelussa 1500 koriin johtaneen syötön raja. Tähän olisi riittänyt 3 syöttöä, mutta ikinuori Lehto jäi tänään kahteen, joten nyt raja on enää yhden syötön päässä. Lehto kuitenkin paukutti yhden ennätyksen uusiksi, sillä mies repi Korisliiga-uransa levypallo ennätyksen eli 8 levypalloa.

”Päävalmentaja pyysi levypalloja ja hän niitä myös sai”, Lehto kommentoi ennätystään bussin takaosasta.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun matka käy Panu Peltokankaan kotikonnuille Lapualle. Tämän jälkeen vuorossa on lauantaina 7.12. kotiottelu KTP Basketia vastaan.

Lahti Basketball – Pyrintö 84 – 88

Antero Lehto 10/8, LJ Rose 0/1, BJ Raymond 24/7, Khalil Small 17/4, Osku Heinonen 11/0, Ville Haapoja 5/2, Ray Nixon 11/3, Panu Peltokangas 2/7, Justus Kilpinen 8/2.

Artikkelikuva: Jani Virolainen