Neljän ottelun mittaisen voittoputken katkettua Joensuussa on Tampereen Pyrinnöllä jälleen hakusessa paluu voittokantaan. Viimeksi marraskuussa kotiparketillaan hävinnyt Pyrintö saa vieraakseen Lahti Basketballin, joka on hiljaa hiipinyt jo pudotuspeliviivan tuntumaan ja mielii viivan yläpuolelle mahdollisimman nopeasti. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kääntyneet tiukkojen vaiheiden jälkeen Pyrinnölle.

Keskiviikon kamppailuun kotijoukkue saa erittäin mieluisia uutisia, kun sentteri Petri Heinonen tekee paluun kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen. Heinonen on päässyt harjoittelemaan joukkueen mukana muutaman viikon ja päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan mies on jo heti harjoituksissa tuonut paljon lisäelementtejä molempiin kenttäpäätyihin.

”Petri Heinosen paluu pitkältä sairaslomalta antaa meille mahdollisuuden nyt hyvinkin erilaisiin viisikoihin. Myös Ville Haapoja palasi maanantaina harjoituksiin, joten pikkuhiljaa alamme olla siinä tilanteessa, että koko joukkue on kasassa.”, Toiviainen mainitsee.

Erilaisilla viisikoilla päävalmentaja tarkoittanee mahdollisuutta hyvinkin isokokoiseen ryhmään, jossa kentällä samaan aikaan voivat olla Heinonen, BJ Raymond ja Ray Nixon. Nixon on jo ennen tätä nähty silloin tällöin ns. ”kolmospaikalla”, kun ison pään minuutteja itselleen ovat kasanneet Panu Peltokangas ja Justus Kilpinen. Nyt Heinosen paluun myötä isojen miesten rotaatiossa on myös tarvittavaa laajuutta kevättä kohden mennessä.

Keskiviikon vierailija Lahti Basketball näytti potentiaalinsa ja vaarallisuutensa viikko sitten, kun joukkue kaatoi sarjakärki Seagullsin. Marraskuun viimeisimmästä kohtaamisesta ovat molemmat joukkueet saaneet uuden amerikkalaisvahvistuksen, kun Nick Kellogg ei vielä marraskuussa ollut Pyrinnön mukana ja Lahdelta puolestaan Jerry Evans Jr. on vaihtunut Logan McLaneen. Lahti Basketballin kaikki amerikkalaiset ovat sopeutuneet hyvin joukkueeseen. McLane ja Courtney Stockard ovat atleettisia hyviä korintekijöitä laitapaikoilla, Taylor Johns on korvannut hyvin aiemmin syksyllä kotiin lähteneen Desmond Hubertin ja Pyrinnön kannattajat muistavat varmasti Devante Wallacen huiman heittoshown viimeksi Pyynikillä.

Kotimainen ydinryhmä Lahdella ei kalpene liigan vertailussa. Takamies Tuomas Hirvonen tiedetään jo Korisliigassa kotimaisten pelintekijöiden eliitin edustajana. Kokenut Vesa Mäkäläinen on isossa päässä yksi liigan parhaita puolustajia, ja loukkaantumiset selättänyt Arttu Saarijärvi on pelannut hyvää kautta. Kahdeksan miehen perusrotaation Lahdella täydentää Aleksanteri Ahola, joka on väläytellyt debyyttikaudellaan pääsarjassa.

Coach Toiviaisen suunnitelma voiton ottamiselle keskiviikkona on hyvin yksinkertainen paperilla, joten toivoa sopii, että toteutus on laadukasta: ”Lahti Basketball näytti potentiaalinsa viikko sitten kaatamalla Seagullsin vakuuttavan esityksen jälkeen. Meidän on onnistuttava saamaan Tuomas Hirvosen pelinteko kuriin ja tunnistettava yksittäisten pelaajien vahvuudet. Oma hyökkäys on saatava toimimaan tiukoissakin paikoissa, jotta voitto jää Pyynikille.”

Pyrintö – Lahti Basketball, ke 22.1. klo 18:30 Pyynikillä. Liput ennakkoon Tiketistä tai Pyrinnön toimistolta (Klingendahl).

HUOM: Opiskelijat kaksi yhden hinnalla sisään ja myös Veikkauksen etuasiakkaana saat kaksi lippua yhden hinnalla.

Artikkelikuva: Jani Virolainen