Tamperelaiset korisfanit saavat lauantaina herkutella Pyynikillä todellista huippukorista, kun sarjakolmonen Pyrintö saa vieraakseen sarjakärki Vilpas Vikingsin Salosta. Viimeksi Pyynikillä Vilpas vei ottelun niukkaakin niukemmin 1 pisteellä. Trilleriä odotetaan ihan perustellusti nytkin.

Lähtökohdat:

Vilpas on kerännyt Saloon todella nimekkään ja laadukkaan joukkueen. Joukkue on pelannut odotetun vahvasti, 21 voittoa – 5 tappiota. Se johtaa sarjaa selvällä erolla muihin ja vain ihme vie siltä enää runkosarjan voiton. Ja ihmeelläkin alkaa olla kiire.

Vilpas ilmoitti maanantaina purkaneensa sopimuksen takamies John Jordanin kanssa. Syytä ei ole kerrottu, mutta pelillisistä syistä ei varmastikaan ollut kysymys, sillä Jordan oli joukkueen kovin korintekijä ja nopeudellaan välillä mahdoton match-up muillekin kuin Pyrinnölle. Uutta pelaajaa ei tämänhetkisen tilanteen mukaan ole vielä hankittu.
Vilpas on kuitenkin pelaajamateriaaliltaan niin leveä ja laadukas joukkue, ettei se välttämättä heikkene tämän myötä juurikaan. Kiistämättä se on ilman Jordania erilainen joukkue, kun yksi potentiaalinen ongelma puuttuu, mutta vain erilainen – ei missään nimessä heikompi. Takamiesten minuutit jakaantuvat nyt vaan eri tavalla. Teemu Rannikko on kuitenkin ollut koko kauden myös Vilppaan pelin johtaja ja suurin menestystekijä.
Vilppaalla on erinomaiset amerikkalaispelaajat, joista varsinkin sentteri Aaron Jones (ka. 16,6 pist. /12,2 lev.) on omassa roolissaan korinaluspelissä hankala match-up. Hän on myös erinomainen hyökkäyslevypallojen hakija, vaikka Vilpas muuten ei niihin erityisesti panostakaan.
Vilppaalla on myös kokoa. Miikka Luosmaa on ulottuva ja vahva sentteri joka pärjää kovuudessa ihan kenelle vaan, Matias Ojala taas pystyy puolustamaan ketä tahansa ja on sillä saralla Korisliigan parhaita.
Takakentällä Mikko Koivisto käyttää kernaasti Rannikon luomat heittopaikat silloin kun vastustajan puolustus auttaa pallo-screen tilanteissa kaarelta sisään.

Pyrinnöllä on takana tappio Helsingistä, jossa se pelasi 28 minuuttia hyvin. Ehjällä pelillä, ja kun jokainen pelaaja kantaa kortensa kekoon, Pyrinnön pelaajisto antaa mahdollisuuden haastaa Vilpas ihan tosissaan. Tamperelaisista löytyy kokoa, näköä ja taitoa.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Coach Iisalon työ Vilppaan peräsimessä on ollut huikaisevan hienoa seurata. Vilpas pelaa tällä hetkellä ylivoimaisesti sarjan parasta korista molemmissa päissä kenttää. Meidän on voittaaksemme saatava Vilpas pois omalta mukavuusalueeltaan olemalla aloitteelisia, fyysisiä sekä huolellisia omassa toteuttamisessa. Mahtava haaste meille, johon koko joukkue on varmasti valmiina! Toivottavasti saamme Pyynikin täyteen meidän kannattajia auttamaan meidät voittoon! Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Erinomainen haaste, kun menemme Pyynikille. Meidän täytyy pärjätä kamppailutilanteissa korin alla sekä 1 vs 1 kaarella Pyrintöä vastaan. Hyökkäyksessä pallon ja pallottomien pelaajien liike on avain kuten yleensäkin, jotta saamme Pyrinnön puolustuksen epäedullisiin asemiin. Kokoonpano: Carberry, Hawkins, Koivisto, Luosmaa, Ojala, Rannikko, Kivimäki, Laine, Kuukkanen, Jones.

 

Pyrintö-Vilpas lauantaina 27.1. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.