Pyrintö saa perjantaina kotihalliin vieraaksi pääkaupungin edustusjoukkueen, Seagullsin. Ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä vei kovan taistelun jälkeen Pyrintö. Perjantaina juostaan kovaa kenttää päästä päähän, sillä helsinkiläiset iskevät nopeilla vastahyökkäyksillä.
Lähtökohdat:

Seagullsille maaottelutauko oli tapahtumarikas. Susijengi-vahvistukset Tuukka Kotti ja Antti Kanervo joutuivat sairaslomalle, tilalle hankittiin Liettuasta vapautunut, vielä viime kaudella helsinkiläisten riveissä pelannut Carl Lindbom, Susijengin tähtiä hänkin.
Kaikesta huolimatta joukkue oli tiistaina Nokialla kova. Se puolusti kovaa ja aggressiivisesti vieden peräti 14 kertaa pallon nokialaisten kädestä (Nokialla yht. 19 menetystä) ja juoksi käytännössä nopeilla hyökkäyksillä vierasvoiton. Myös Pyrinnön täytyy olla lokkien kanssa varuillaan, sillä samalla tavalla ne prässäsivät myös Pyrinnön ensimmäisessä kohtaamisessa 19 pallonmenetykseen.

Seuraa näitä:

Ottelussa kohtaavat kaksi yli 600 Korisliigan runkosarjaottelua pelannutta aktiivi-legendaa. Antero Lehto on kaikkien aikojen tilastossa 3. ja Seagullsin Timo Heinonen nousi juuri tiistaina tilaston kärkipaikalle, ohi Jarkko Tuomalan. Yksi mielenkiintoinen lisä ottelussa on seurata, kumman jalka nousee kevyemmin.

Seagullsissa peliminuutit jakautuvat varsin tasaisesti, se on selvästi valmentaja Mikko Larkaksen ja Seagullsin filosofinen valinta. Tämän ja joukkueen pelitavan ansiosta myös pisteet jakautuvat joukkueessa tasaisesti. Ahkerimmat korintekijät ovat olleet Antti Kanervo (keskiarvo 15,1 pist.) ja Jermaine Marshall (keskiarvo 14,3 pist.), mutta joukkueen pisteet jakautuvat hyvin tasaisesti. Kuudella pelaajalla on yli 10 pisteen keskiarvo.

Pyynikin yleisölle tuttu mies Carl Lindbom on Pyrinnölle haastava match-up sillä häneltä löytyy vanhastaan tulivoimaa kaukaakin kaaren takaa ja toisaalta mies näyttää saaneen röyhkeyttä ja hartioita myös korin alla vääntöön.

Pyrinnön hahmo ensimmäisessä kohtaamisessa oli Brian Asbury johon Seagulls ei saanut oikein minkäänlaista otetta. Onkin oletettavaa, että Seagulls kohdistaa nimenomaan Asburyn puolustamiseen erityishuomiota.
Mielenkiintoista on myös nähdä miten Seagullsin pituus riittää, sillä Kotin mahdollisesti puuttuessa edelleen, Carl Lindbom on joukkueen ainoa yli kaksimetrinen. Seagulls tarjoaa varmaan samaa lääkettä kuin Nokialla, aggressiivinen kokokentän puolustus ja nopeat vastahyökkäykset.
Pyrintö voitti levypallot ensimmäisessä pelissä selvästi ja se on varmasti avainkysymys perjantainakin. Se vaatii Pyrinnöltä kurinalaisuutta hyökkäyksessä, etteivät omien heitot yllätä vaan ehditään mukaan levypallopeliin ja toisaalta nopeaa siirtymistä puolustukseen.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Seagulls tuli pitkähköltä tauolta pirteästi tiistaina ja kaatoi Nokian. Vaikka joukkue kärsii muutaman avainpelaajan poissaolosta, niin laatua ja osaamista riittää joka tapauksessa. Meidän huomio oman hyökkäyspään pallon ja pelaajien liikkumisessa sekä paluussa puolustukseen.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Harju, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi, Asbury

 

Seagullsin valmentajan Mikko Larkaksen ennakkolausunnon ja kokoonpanon voit käydä myöhemmin lukemassa Korisliiga.fi -sivustolla

http://korisliiga.fi/game/?game_id=3163953&season_id=97711

Pyrintö-Seagulls perjantaina 8.12.2017 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Otteluisäntänä