Pyrintö avasi kevätkauden viime perjantaina voitolla Korihaista vakuuttavan toisen puoliajan esityksen jälkeen. Joukkue lähtee hakemaan voitokasta jatkoa vuodelle 2020 ja kolmatta voittoa putkeen maanantaina Turkuun, kun vuoden ensimmäisessä Korismaanantai pelissä vastaan asettuu Ura Basket eGameStars.
Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, Pyrinnön ollessa molemmilla kerroilla vahvempi. Ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa oli tiukka ja Ura haastoi Kupittaalla vierailijansa hyvin. Lopulta sarjapisteet matkasivat Tampereelle lukemin 83 – 86. Kauden toinen kohtaaminen Pyynikillä marraskuussa olikin Pyrinnön ilotulitusta, kun se murskasi kaarinalaiset lukemin 119 – 77.
Marraskuisen tappion jälkeen Ura Basket on muuttunut paljon. Alkukauden tehopelaaja Stephaun Branch siirtyi Belgiaan ja laituri Tyrell Bellot-Greenin sopimus purettiin. Tilalle ovat saapuneet Espoo Unitedin riveissä Korisliiga pelannut Darious Moten, takamies Jaytornah Wisseh ja viimeisimpänä laituri Tre’Shaun Fletcher. Jenkkinelikon täydentää koko kauden mukana ollut Dustin Thomas. Kotimaisista tehoista vastaavat Trey Niemi, Miikka Luosmaa, Marius van Andringa sekä Ville Hänninen.
”Pari Uran peliä katsoneena täytyy todeta, että heidän pelaamisensa on parantunut jenkkivaihdosten jälkeen todella paljon. Joukkue pelaa peremmin joukkueena ja roolitukset ovat selkeämmät. Pelintekijä Wisseh on tuonut osaamisellaan ja pelinjohtamisellaan paljon niitä asioita, joita alkukaudesta puuttui. Darious Moten tuo osaamisellaan apuja molempiin päihin ja uusi mies Fletcher on erittäin monipuolinen laituri, jonka korintekovoima antaa coach Palotielle paljon erilaisia vaihtoehtoja.”, Päävalmentaja Sami Toiviainen analysoi vastustajaa.
Kotisalissaan Ura on ollut tällä kaudella vahva napsien 6 voittoa 10 ottelusta ja joukkue on voittanut kaikki viimeiset 3 kotiotteluaan. Pyrintö jalkeille saman kokoonpanon kuin perjantaina eli Lassi Kilpinen, Ville Haapoja ja Petri Heinonen parantelevat vielä vammojaan. Aiemmissa kohtaamisissa Pyrinnön kokenut kaarti on ollut vaikea pideltävä Ura Basketille. Kun huomioidaan BJ Raymondin huima viretila ja Ray Nixonin sekä Antero Lehdon hyvät viime ottelut, ovat kokeneet sotaratsut varmasti jälleen vireessä. Pyrintö on ollut vieraskentillä ajoittain vaikeuksissa voittaen 4 pelaamistaan 11 reissupelistä, nyt on kuitenkin kaikki edellytykset tuon saldon kaunistelemiseen, vaikka helpolla se ei tule tapahtumaan.
”Voittaaksemme, meidän on pystyttävä hidastamaan Ura Basket In siirtymähyökkäystä ja oltava valmiita Motenin  ja Thomasin hyökkäyslevypalloihin. Lisäksi meidän on saatava heidän heittäjät ottamaan mahdollisimman haastettuja heittoja.”, Toiviainen kertoo voiton reseptin ainesosansa.
Ura Basket eGameStars – Pyrintö, klo 18:30 Kupittaan palloiluhallissa. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sportin Korismaanantai pelinä klo 18:00 alkaen.
Artikkelikuva: Antti Harju