Korisliigan runkosarjan keskeyttänyt maajoukkuetauko on nyt vietetty ja pelit jatkuvat jälleen Pyynikillä, kun Tampereen Pyrintö kohtaa huomenna perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Joensuun Katajan.

Viime vuosina liigan kestomenestyjiin kuulunut Kataja on aloittanut kauden europeleistä johtuen vähemmillä otteluilla kuin muut. Kataja on pelannut tähän mennessä vain kahdeksan ottelua, joista se on voittanut viisi ja hävinnyt kolme. Samaan aikaan esimerkiksi sarjataulukon kärjessä oleva Salon Vilpas on pelannut jo kolmetoista peliä.

Europeleissä vahvasti FIBA Europe Cupin jatkolohkopeleihin edennyt joensuulaisryhmä pursuaa laatua tänäkin vuonna. Suomalaisosastolla Katajalla pelaa Susijengin maajoukkuepelaajista muun muassa Ilari Seppälä, Matias Ojala sekä Pyrintö-kasvatti Topias Palmi. Tämän lisäksi joukkueesta löytyy paljon jo kokeneita suomalaisia roolipelaajia, kuten Samuli Vanttaja, Joni Herrala sekä Tommi Huolila.

Ulkomaalaisvahvistuksien osalta Kataja luottaa aiemmin Korisliigassa pelanneisiin pelaajiin. Peräti kolme neljästä Katajan alkuperäisestä vahvistuksesta ovat pelanneet aiemmin kotoisessa Korisliigassa – Daniel Mullings aikanaan Katajassa, Vincent Simpson BC Nokiassa ja Ryan Wright Namika Lahdessa. Vain joukkueen pistetilastoa johtavalla Rahlir Hollis-Jeffersonilla ei ollut alun perin aiempaa kokemusta Suomesta.

Pyrintö lähtee huomiseen Kataja-kamppailuun maajoukkuetauon käytännössä parin viikon pelitauon jäljiltä. Joukkue kävi viime sunnuntaina Porvoossa pelailemassa Suomen Cupin ottelussa 88-136 voiton, mutta muuten maajoukkuetauko on käytetty huilaamiseen, vammojen paranteluun ja tällä viikolla enemmän myös harjoitteluun.

Joukkueen loukkaantumistilanteesta sen verran, että Joonas Cavén, Lassi Kilpinen ja Ville Haapoja ovat varmasti sivussa huomisesta ottelusta. Näistä kaksi ensimmäiseksi mainittua ovat sivussa vielä pidempään, mutta Haapojan tilanne on paranemaan päin ja paluu pelikentille saattaa olla luvassa lähiaikoina. Lisäksi Antero Lehdon pelaaminen huomenna on vielä fifty-fifty ja ratkeaa luultavasti vasta pelipäivän aamuna.

-Hienon vierasvoiton Kauhajoelta napannut Kataja on monipuolinen joukkue – he juoksevat kenttää erinomaisesti. Meidän tulee saada oma siirtymäpuolustus toimimaan, pakottaa Katajan tietyt hyökkäysactionit sivuraiteille ja hyökätä parhaalla mahdollisella tavalla, jotta voitto tulee, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen linjaa.

Pyrinnön kokoonpano huomiseen otteluun: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Erik Harju, Antero Lehto (GTD 50%), Osku Heinonen, Tuomas Flinck, Eron Harris, Petri Heinonen, Jonne Saarinen, Justus Kilpinen, Kevin Johnson Jr.

Korisliigan runkosarjan ottelu Pyrintö vs. Kataja perjantaina 7.12. klo 18.30 Pyynikillä!