Kahden viikon mittainen maaottelutauko alkaa olla ohi ja Korisliiga-joukkueet palaavat parketille viimeiseen rypistykseen ennen runkosarjan päätöstä. Keskiviikkona Pyynikillä kohtaavat Pyrintö ja Lapuan Kobrat, molemmat joukkueet taistelevat isoista pisteistä ja mielivät takaisin voittokantaan.

”Hieman omatoimista harjoittelua, lepoa ja sen jälkeen erinomaista joukkue- ja yksilöharjoittelua viimeiset viisi päivää; siinä Pyrinnön maajoukkuetauko.”, Sami Toiviainen avaa Pyrinnön pitämää maaottelutaukoa.

Kotijoukkue Pyrintö on sarjassa tällä hetkellä sijalla 5 ja taistelee vielä mahdollisesta kotiedusta kevään pudotuspeleihin. Viimeisessä kotietupaikassa kiinni oleva KTP on tällä hetkellä 4 pistettä karussa, joten kaikki sarjapisteet ovat tarpeen, mikäli tuon eron haluaa kuroa umpeen. Myös takana oleviin eroa on 4 pistettä ja pistemenetyksiin ei varaa ole. Pyrinnön siirtyminen maaottelutauolle ei ollut ruusuisin, kun sarjan kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls näyttivät kaapin paikan isännän elkein kahdessa viimeisessä ottelussa. Tauon ensimmäisen viikon pelaajat saivat lomaa ja omatoimista harjoittelua, viime viikon puolivälissä palattiin takaisin joukkueharjoituksiin.

”Meillä on tulossa seuraavien 34 päivän aikana 10 ottelua, joten tällainen hieman erilainen kaksiviikkoinen tuli tarpeeseen.”, Toiviainen huomauttaa.

Päävalmentaja Toiviainen on saanut miettiä tarkkaan tauon aikana, kuinka jouhevuuttaan menettänyt Pyrinnön hyökkäyspeli saataisiin takaisin alkuvuoden uomiin, jolloin etenkin kotisalissa nähtiin upeita hyökkäysiltoja. Terveysrintamalta on jälleen hyviä uutisia, kun Osku Heinonen on jälleen terveenä, samoin Ville Haapoja lienee pelikunnossa. Molemmat pelaajat tuovat huomattavan määrän kaukoheittovoimaa, joka osaltaan helpottaa hyökkäyksen pyörittämistä. Petri Heinosen pelikunto tällä hetkellä on edelleen arvoitus.

Paljon mietittävää on ollut myös Toiviaisen Kobra-kollega Ville Turjalla. Lapualaiset seilaavat tällä hetkellä mollisävelellä 7 ottelun tappioputkessa ja eroa suoran putoajan paikkaan ei ole enää kuin 4 pistettä. Kobrat on ollut tällä kaudella loukkaantumisten runtelema ja joukkue on pitkään pelannut vain 3 vahvistuksella Julien Lewisin ollessa sivussa. Joukkue hanki lisäapua takakentälleen, kun Kataja Basketista lähtenyt Fiifi Aidoo liittyi joukkueeseen. Aidoo onkin esittänyt hyviä otteita uudessa univormussaan. Yksilöistä esiin nousevat sarjan pistetilastoa johtava laituri Jordan Capps, sekä sarjan syöttötilaston kärki Antto Nikkarinen. Nämä kaksi herraa lienevätkin melko suurella fontilla kirjoitettuna coach Toiviaisen scouttipaperiin.

”Kobria vastaan meidän on pystyttävä kontrolloimaan tempoa, saamaan heidät pelaamaan mahdollisimman paljon 5vs5-tilanteisiin ja voitettava levypallokamppailu. Viime päivien harjoittelun erinomainen tempo ja yritteliäisyys kun siirtyy pelaamiseen, niin moni asia paranee jo sillä.” Toiviainen toivoo.

Pyrintö – Kobrat, ke 26.2. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa. Liput Tiketistä.

HUOM: alle 16-vuotiaat veloituksetta sisään! Sisäänpääsyn tarjoaa Tampereen Kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut.

Ottelun 3 pointtia:

  1. Maaottelutauko: Molemmat joukkueet ovat saaneet levätä ja harjoitella 2 viikkoa. Pyrintö koki kaksi selkeää tappiota ennen taukoa sarjan kärkijoukkueille, Kobrat puolestaan lipuu 7 ottelun tappioputkessa. Kuinka tämä parin viikon harjoittelujakso on käytetty ja kumpi joukkue tulee terävämpänä takaisin kentälle?
  2. Antto Nikkarinen vs Pyrinnön pallonskriinipuolustus: Kobrien Antto Nikkarinen johtaa koko sarjan syöttötilastoa 7,7 syötön ottelukeskiarvolla. Pyrintöä vastaan mies on jakanut 9 syöttöä ottelua kohden tämän kauden kohtaamisissa. Nikkarisen pelinteon ja etenkin pallonskriinihyökkäämisen pysäyttäminen on avainasemassa Pyrinnön pelisuunnitelmassa.
  3. Penkiltä tulevat pisteet: Molempien joukkueiden avausviisikot ovat tuottaneet pisteitä tällä kaudella hyvällä tahdilla. Molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa Pyrintö on saanut huomattavasti enemmän apuja penkiltä. Mikäli avausviisikot pelaavat lähes tasan, nousevat penkiltä tulevien pisteiden määrät suureen arvoon keskiviikkona.

Artikkelikuva: Antti Harju