Viime kevään Suomen Mestari ja syksyn eurokentillä vahvasti aloittanut Joensuun Kataja tulee lauantaina Pyynikin asiantuntevan yleisön arvioitavaksi. Edellisissä ottelussa Pyrintö on pelannut vahvasti kahta muuta mestarisuosikkia (Seagulls ja Vilpas) vastaan, nyt vuorossa se kolmas.
Lähtökohdat:

Katajan saldo Korisliigassa on toistaiseksi 2 voittoa – 2 tappiota. Joensuulaiset aloittivat kauden vakuuttavasti kahdella voitolla, mutta on kompastellut kahdessa viimeisessä pelissään. Tosin kompastelu on ehkä liioittelua, sillä tappiot ovat tulleet laatujoukkueille Vilpas ja Kouvot.
Kataja on pelannut Europe cupissa hyvin ja johtaa alkulohkoaan puhtaalla pelillä Montenegrolaisen Mornar Barin kanssa. Viimeksi keskiviikkona Kataja otti kovan kotivoiton portugalilaisesta FC Portosta.
Vaikka viime kevään mestaruusjuhlien jälkeen Kataja menetti Teemu Rannikon Vilppaaseen, sen takakenttä on edelleen timanttia. Lapualainen Ilari Seppälä ja amerikkalainen Damier Pitts ovat tehneet tuhoisaa jälkeä syksyn aikana, joten Kataja on tältäkin osin huippujoukkue myös taikurin jälkeen.

Pyrintö pelasi Vilpasta vastaan, tappiosta huolimatta, hyvin ja Seagullseista kairasimme vierasvoiton, vaikkei peli niin nätti ollutkaan. Joukkueen peli on mennyt eteenpäin ja joukkue on valmis haastamaan kenet tahansa.
Murhetta on aiheuttanut lähinnä joukkueen terveystilanne, sillä kaksi joukkueen avainpelaajaa on ollut poissa kokoonpanoista. Topias Palmin alaraajavamma on nyt kuitenkin parantumassa ja hänen pelaamisensa lauantaina on mahdollista. Asian kanssa ei kuitenkaan kiirehditä. Loppuviikon aikana nähdään, pystyykö Topias harjoittelemaan täysipainoisesti. Se ratkaisee, pelaako Palmi Katajaa vastaan.
Joonas Caven loukkaantui Seagulls-pelissä Helsingissä ja hänen yläraajavammansa vaatii vielä kuntoutusta. Paluuajankohtaa on vielä vaikea arvioida, sillä kuntoutus on edennyt vasta hetken aikaa.

Seuraa näitä:
Katajalla on laaja pelaajamateriaali. Jo mainitut takamiehet Ilari Seppälä (18,5 pist/2,3 lev/3,3 syöt.) ja koripalloilijaksi pienikokoinen (177 cm), mutta erittäin taitava ja nopea Damier Pitts (19,0/3,0/5,8!) muodostavat joukkueen pistekärjen. Seppälä on joukkueensa ahkerin ja tarkin kolmosten heittäjä, Pitts taas ajaa kovaa korille. Hän on myös hankkinut itsensä kaikkein useimmin vapaaheittoviivalle.
Etenkin Antero Lehdolla ja Juanya Greenillä riittää siis talkoita.

Katajasta löytyy myös Korisliigan kenties arvostetuin puolustuspelaaja Vesa Mäkäläinen, joten hän yrittänee saada kuriin mainiosti kauden aloittanutta Pyrinnön pistekärkeä Brian Asburya.
Edellisessä pelissä Devonne Giles pelasi erinomaisesti, joten mielenkiintoista nähdä jatkuuko miehen vire ja kenet Kataja asettaa häntä vartioimaan?

Pyrintö on saanut valmistautua peliin rauhassa, kun taas Kataja pelasi Portoa vastaan vielä keskiviikkona.
Näkyykö se pelissä suuntaan tai toiseen?

Puoliajalla Food Cornerissa herkkuja tarjoaa ravintola Fafa’s.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Vastassa jälleen erinomainen joukkue. Kataja otti hienon kv.-voiton keskiviikkona. Heidän laaja materiaalinsa kestää varmasti tässä vaiheessa kautta useamman pelin viikkorasituksen. Meillä erityishuomio takamieskaksikossa Pitts-Seppälä, jotka ovat olleet alkukaudesta erinomaisia. Hyvän levypallopelaamisen kautta pitäisi päästä juoksemaan aiempaa paremmin, jotta saisimme Katajan puolustusta revittyä auki. Terveystilanne on ollut viikolla hiukan haastava ja emme pääse vielä täydellä kokoonpanolla illan otteluun.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Harju, Nurmi, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi (GTD 50%), Asbury

Greg Gibson, Katajan päävalmentaja:
Very important road weekend coming up for us. Pyrintö on Saturday will be a very tough challenge. Their size alone will mean we will have to do a very good job in the rebounding department. We are still searching for overall consistency and against Pyrintö on the road, you have to play good, disciplined basketball if you are to have a chance.
Roster: Seppälä, Mäkäläinen (GTD 50%), Pitts, Kauhanen, Lasaroff, Djeen, Williams, Huolila, Perttu, Niemi, Saunders, Marzette (GTD 50%), Bejarano (GTD 50%)

 

Pyrintö – Kataja
lauantaina 28.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.