Antwine Williams saapui Pyrintöön seuran ensimmäisen mestaruuden jälkeen kaudeksi 2010/11 korvaten kokoonpanossa Chris Hesterin. Williams istui hallitsevan Suomen mestarin palettiin täydellisesti ja Kenneth Lowen tavoin kovana puolustajana saavutti tamperelaisyleisön suosion varsin nopeasti. Williams viimeisteli 53 ottelussa 16,5 pistettä, kun Pyrintö uusi mestaruutensa kauden päätteeksi. Pyrintö kiinnitti Williamsin vahvuuteensa myös kaudeksi 2011/12, jolloin Pyrinnön kausi päättyi pronssiottelussa tappioon Topoa vastaan. . Pyrinnön jälkeen Williams edusti tulevilla kausilla KTP Basketia sekä Karhua. Urallaan Pohjois-Coloradon yliopistosta valmistunut (1998) 192-senttinen Williams ehti Suomen lisäksi pelata Brasiliassa, Saksassa sekä Italiassa.

Williamsin ensimmäisellä Pyrintö-kaudella joukkue hävisi kauden ensimmäiset neljä otteluaan, mutta päätti runkosarjan Korisliigan uuteen voittoennätykseen häviten 44. ottelustaan ainoastaan seitsemän (37-7). Pyrintö lopulta uusi mestaruutensa kaatamalla finaalissa Joensuun Katajan ja samalla myös Williams pääsi nostamaan Pantteria Pyynikin kotiyleisön edessä. Williams oli tuolla kaudella Korisliigan 16. paras pistemies, 10. tarkin kaukoheittäjä (38,5-%) sekä riistotilaston nelonen (1,85).

Pyrinnössä ensimmäisen kauteni kohokohta on tietysti mestaruuden voittaminen ja sen vuoden joukkue on helposti yksi parhaista joukkueista kentällä ja sen ulkopuolella, jossa olen koskaan pelannut. Me pidimme yhtä perheen tavoin. Finaalit nousevat mielessäni yhä edelleen esiin. Meidän pelaajien piti olla finaaleissa hallilla  kolme (3) tuntia ennen ottelun alkua, ja fanit jonottivat jo silloin ulkona ympäri rakennusta ovien avautumista. En ollut kertaakaan ammattilaisurallani nähnyt vastaavaa. Yksi minulle tärkeä muisto on sopimuksen uusiminen seuraavalle kaudelle. Nautin todella paljon ollessani osa Pyrintöä ja osa isompaa yhteisiöä. Tampere tuntui toiselta kodilta.

Williamsin toisella kaudella Pyrintö sijoittui neljänneksi Topon viedessä pronssimitalit. Päävalmentajan paikalla Pieti Poikolan vaihtui Ville Tuomiseen ja Williams vaihtui vastaavasti Lamonte Ulmeriin. Williams kuitenkin löysi nopeasti uuden osoitteen Korisliigasta siirtyen KTP Basketin riveihin. KTP eteni tuolla kaudella aina Korisliigan finaaleihin asti, jossa se taipui viidennessä ottelussa Nilan Bisonsille. Seuraavalla kaudella Williams puki puolestaan Kauhajoen Karhun peliasun ylleen, mutta tie tyssäsi jo puolivälierissä KTP:lle. Kolmea eri seuraa Korisliigassa edustanut Williams tunnettiin pidettynä joukkuekaverina, joka usein otti tehtäväkseen puolustaa vastustajan parasta pelaajaa. Lukuisat taistot eri pelaajien ja joukkueiden välillä sekä vanhat joukkuekaverit muistuvat helposti miehen mieleen.

Pyrinnössä minulla oli hienot joukkuekaverit, mutta nautin erityisen paljon pelaamisesta Kennyn (Lowe) ja Jonin (Harjula) kanssa. Hyvä ystäväni Damon (Williams) puolestaan on helposti vaikein vastustaja Korisliigassa. Hän on todella taitava ja osaa käyttää kulmiansa hyvin. Hän sai paljon vihellyksiä erotuomareilta, mutta älkää kertoko että sanoin niin, haha. Minulle henkilökohtaisesti pahin match-up oli Jeb Ivey. Jeb on todella hyvä pelaaja, joka osaa heittää hyvin. Hän myös pelaa kovaa ja on erinomainen johtaja joukkueelleen. Hänen kohtaaminen ei koskaan ollut helppoa ja Bisonsin ja Pyrinnön väliset ottelut olivat kovaa taistelua. Itseasiassa Bisons on luultavasti ainoa joukkue Korisliigassa, jota vastaan minulla on enemmän tappioita kuin voittoja.

Viimeisellä kaudellaan 37 ottelussa Karhun paidassa esiintynyt Williams asustaa nykyisin Yhdysvalloissa Seattlen kaupungissa ja kertoo olevansa “Matti Meikäläinen” eli aivan tavallinen tallaaja.

Suomesta takaisin kotiin palaamisen jälkeen elämä on sujunut pääosin hyvin. Yritän oppia itsestäni jotain uutta joka päivä. Työskentelen tällä hetkellä King Countyn (Seattle) liikennevirastossa, joten kyllä, urani ammattikoripalloilijana Euroopassa on ohi. Pelaan harrastusmeielessä ystävien kanssa huvikseni kerran tai kaksi viikossa. Minulla ei ole enää paloa palata ammattikoripallon pariin. Aloittelen vasta elämäni toista osaa, “elämää koripallon jälkeen”. Juuri nyt minulle tärkeintä on perheeni, ystäväni ja ihan vain kotona Seattlessa oleminen. Menetin isäni tammikuussa ja se on ollut yksi vaikeimmista asioista, joka minun on pitänyt kohdata, joten joka päivä opin itsestäni jotain uutta. Kun olen täällä, yritän vain olla veli, poika, setä ja ystävä. Sinulle ei ole luvattu huomista,  joten sinun pitää olla juuri tänään loistava.

Tampere jätti Williamsiin lähtemättömän vaikutuksen ja paljon kiinnostusta myös entisten amerikkalaisvahvistusten keskuudessa herättänyt Delfin Basket osoittautuu olevan myös Williamsin kohdalla tulevaisuuden suunnitelmissa.

Suunnitelmissani on todellakin palata vierailemaan Suomessa jossakin vaiheessa seuraavan kahden kesän aikana. Minun TÄYTYY pelata Delfin Basketissa. Olen halunnut pelata ystäviä, joukkuekavereita ja fanejamme vastaan aina siitä lähtien, kun kuulin turnauksesta viisi vuotta sitten!

209028_10150158537272765_3213631_o

Lue lisää: