Kenneth “Kenny” Lowe voitti kaksi Suomen mestaruutta Pyrinnön paidassa (2010, 2011) ja edusti Pyrintöä yhteensä kuuden kauden verran. Periksiantamattomalla pelityylillään kotiyleisön suosikiksi noussut Lowe pelasi Korisliigassa 241 ottelua, joissa hän heitti keskimäärin 16,4 pistettä ottelua kohden. Kahden SM-kullan lisäksi Lowen tililtä löytyy LiigaCupin voitto (2013), SM-pronssi (2009) sekä Suomen Cupin hopeaa vuosilta 2010 ja 2012. Purduen yliopistosta (2004) valmistunut Lowe valittiin Korisliigan kuukauden pelaajaksi helmikuussa 2012. Lowen piste-ennätys (37) Korisliigassa syntyi puolestaan vuoden 2011 toisessa finaaliottelussa Joensuun Katajaa vastaan. Ammattilaisurallaan Lowe pelasi Suomen lisäksi mm. Turkissa ja Saksassa.

Lowe heitti Pyrinnön paidassa kaikkiaan 3173. Korisliigan runkosarjapistettä, joka oikeuttaa Pyrinnön kaikkien aikojen pistemiesten tilastossa sijalle seitsemän (7).

Pyrinto.fi -toimitus tavoitti nykyään West Lafayetessa, Yhdysvalloissa asuvan, lokakuussa 35-vuotta täyttävän Lowen. Mitä miehelle kuuluu nykyään ja millaisia muistoja Suomi häneen jätti?

Pyrinto.fi: Moi Kenny, mitä kuuluu?

Lowe: Minulle kuuluu todella hyvää. Olen yhä niin onnekas, että saan olla koripallon parissa tekemisissä, joten en voi valittaa.

Pyrinto.fi: Siitä on jo pari vuotta, kun pelasit (toistaiseksi) viimeisen kerran Tampereella. Kerro hieman parhaita muistojasi täältä.

Lowe: Nautin todella paljon pelaamisesta Pyrinnössä palattuani joukkueeseen kauden 2008-2009 puolivälissä. Meillä oli kauden lopussa hieno voittoputki ja vaikka emme yltäneet kuin pronssille, se oli hauska kausi. Kahden perättäisen mestaruuden voittaminen oli mahtavaa ja niiden kaikkien onnellisten kasvojen näkeminen oli jotain aivan uskomatonta. Joukkuekavereiden kanssa hengailu nostaa myös lämpimiä muistoja mieleen. Meillä oli yhdessä hauskaa Tampereella.

Pyrinto.fi: Tulit ensimmäisen kerran Pyrintöön kaudelle 2005-2006, mutta lähdit kesken kauden Turkin kautta Saksan pääsarjaan. Palasit Pyrintöön kuitenkin tammikuussa 2009 ja yhdessä voititte sen jälkeen paljon. Huomasitko merkittäviä eroja itse Pyrinnön organisaatiossa (2005 – 2013) ?

Lowe: Kyllä. Mielestäni Pyrinnön organisaatio kasvoi joka vuosi yhä ammattimaisempaan suuntaan. Itseasiassa ero on kuin yöllä ja päivällä, kun vertaan ensimmäistä kauttani Pyrinnössä siihen, missä organisaatio on nyt. Uskon organisaation kasvavan tulevaisuudessa yhä entisestään.

Pyrinto.fi: Lähdit tosiaan kesken kauden ensin Turkkiin ja sielä suuntana oli Saksan Bundesliiga. Mitä voisit kertoa noista ajoista?

Lowe: En halua mennä sen tarkemmin yksityiskohtiin koskien Turkin visiittiä. Suoraan koulun penkiltä siirtyminen kovaan Turkin sarjaan oli hienoa, mutta siinä se oikeastaan olikin. Saksaa taas rakastin. Pelasin legendaarisen valmentajan alaisuudessa ja meidän kemiat kohtasivat hyvin. Hän todella luotti minuun ja jokaisessa ottelussa hän luotti pallon käsiini ottelun ratkaisuhetkillä. Hän antoi minun myös pelata paljon pick’n’rollia edesmenneen, hienon pelaajan, Nate Foxin kanssa. Joukkuekaverini Saksassa olivat myös mukavia ja meillä oli erityinen side heidän kanssa. Pidän yhä yhteyttä osaan heistä.

Pyrinto.fi: Pyrinnössä voititte kaksi perättäistä mestaruutta (2010, 2011). Olit todella pidetty pelaaja Pyrinnössä ja fanien kestosuosikki. Mitkä ovat parhaat muistosi mestaruuskausilta?

Lowe: Kaikki Tampereella tiesivät, että rakastin meidän faneja. He olivat mahtavia! Muistan tietysti, kun pääsin nostamaan Pantteria kahdesti ja faniemme  kirjaimellisesti seotessa mestaruuksista. Muistan tehneeni yhdessä finaaliottelussa 37 pistettä, mutta minulla oli peräti kolme (3) viivarikkoa vapaaheitoissa. Saunaillat mestaruuksien jälkeen olivat tietysti klassikkotapahtumia. Muistan myös, kuinka matkustimme Helsinkiin (2010) ja Topolla oli mahdollisuus juhlia mestaruutta kotiyleisönsä edessä. Emme kuitenkaan antaneet heidän viedä sitä meiltä.

29401_389020722764_6202593_n

Kenny Lowe ja Pantteri patsas keväällä 2011 Kuva: Ville Hämäläinen

Pyrinto.fi: Muistatko mitään tiettyjä taistoja toisen pelaajan kanssa?

Lowe:  En oikeastaan, koska en joutunut koskaan henkilökohtaisiin,  1 vs 1 -taistoihin, toisten pelaajien kanssa.

Pyrinto.fi: Pelasit Pyrinnössä kaiken kaikkiaan kuuden kauden verran. Tuleeko sinulle mieleen muistoja joukkuekavereistasi?

Lowe: Tulin aina toimeen kaikkien joukkuekavereiden kanssa. Meillä oli kaikilla erilaiset suhteet keskenämme. Muistan erityisen hyvin nuoren Lehdon (Antero)  ja nuoren Harjulan (Joni) sekä ensimmäiseltä kaudeltani Omar Bynumin sekä Uka Agbain. Se kausi oli todella hauska kokemus. Kun Antwine (Williams) saapui Tampereelle, meillä oli aivan älyttömän hauskaa sillä kaudella. Chris (Hester), Damon (Williams) ja Ville (Pekkola) olivat myös ne henkilöt, joiden kanssa minulla oli todella hauskaa kentällä sekä sen ulkopuolella.

Pyrinto.fi: Päätit ripustaa pelikengät naulakkoon kauden 12/13 jälkeen. Oliko päätös vetäytyä parketeilta vaikea?

Lowe: En nauttinut koripallosta enää viimeisenä vuotenani Tampereella. Tapahtui paljon sellaisia asioita, joiden seurauksena en olisi halunnut olla osa sen kauden joukkuetta. Yksi asia mitä olen saanut 99-prosentilta minua valmentaneista valmentajista ja se on kunnioitus. Kauden jälkeen eteeni tarjoutui todella hyvä mahdollisuus valmennuspuolella ja päätin ottaa sen. Päävalmentajamme Matt Painter on helposti yksi parhaista yliopistovalmentajista ja on hienoa oppia hänenlaiseltaan henkilöltä.

Kuva: Nathan Baird/Journal & Courier

Kuva: Nathan Baird/Journal & Courier

Pyrinto.fi: Palasit kauden jälkeen entiseen opinahjoosi (Purduen yliopisto) ja siirryit pelaajasta valmennushommiin. Kerrotko hieman tarkemmin mitä tehtäväsi pitää sisällään ja onko sinulla ollut vaikeuksia istua kentän laidalla pelaamisen sijaan?

Lowe: Toimin apulaisvideokoordinaattorina Purduen yliopiston koripallojoukkueessa. Pelin seuraaminen kentän laidalta on ollut vaikeaa, koska minussa on vielä hieman kilpailijaa jäljellä. Minulla ei kuitenkaan ole valittamista mitä tulee koripallouraani, koska annoin pelille kaiken mitä minulla oli annettavana ja nyt on aika auttaa nuorempia pelaajia kasvamaan.

Pyrinto.fi: Viimeinen kysymys. Koska näemme sinut takaisin Tampereella?

Lowe: Odotan Pyrinnön lennättävän minut Delfin Basket -turnaukseen vierailevaksi tuomariksi!

Linkit: