Kauden viimeinen paikallisottelu Pyrinnön ja BC Nokian kesken kilpaillaan sunnuntaina Nokialla. Pyrintö on vienyt kaikki 3 aiempaa kauden kohtaamista, joten nokialaiset tulevat otteluun varmasti voitontahtoisina.
Joskus pirkanmaalaisten paikallispelien merkitys on ollut pelkkiä sarjapisteitä suurempi, mutta tällä kertaa tiukka sarjatilanne nostaa ottelun todellisen arvon ohi turhamaisuuksien. Nyt taistellaan ennen kaikkea Korisliigan pudotuspelien kotiedusta.

Lähtökohdat:

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun 3 voiton putkessa. Pyrintö voitti keskiviikkona helpohkosti Korihait, BC Nokia haki jatkoaikavoiton Espoosta. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäin, Pyrintö 4. ja BC Nokia 5.
Tasapisteissä Pyrintö on keskinäisten pelien voittojensa ansiosta edellä. Sarjataulukossa nokialaisilla on yksi peli enemmän pelattuna ja siis yksi tappio enemmän, mutta Kotkan vieraspeli helmikuun alusta on määrätty pelattavaksi uudestaan protestin jälkeen.

BC Nokian joukkue on elänyt kauden mittaan ja jokaisessa paikallispelissä Pyrintöä vastaan Nokialla on ollut joku uusi pelaaja. Nyt joukkue on löytänyt tämän kauden lopullisen muotonsa ja se onkin ollut kevään kuumimpia joukkueita. Sen viimeiseen 10 otteluun mahtuu vain 2 tappiota (Pyrintö ja Vilpas, kun jätetään KTP peli laskuista). Pyrinnön saldo on toki myös mainio 7 voittoa – 3 tappiota.

Nokialle joulukuun alussa saapunut Dragan Labovic käänsi suunnan.  Serbisentteri on joukkueen paras pistemies (19,4 pist/ottelu) ja paras levypallopelaaja (7,4 lev./ottelu), mutta ennen kaikkea hän on joukkueen johtaja. Miehen liikkuminen ei aina ole niin sulavaa, mutta älykkäänä pelaajana hänellä on ratkaisumalli niihinkin tilanteisiin joihin jalat eivät ehdi.  Pyrintö onnistui tammikuussa riisumaan Labovicin vahvuuksistaan varsin hyvin ja mies jäikin kauden pienimpiin hyökkäystehoihin, 10 pisteeseen.

Nokian toinen suunnankääntäjä on ollut tarkkakätinen takamies Devoe Joseph (18,4/3,4/3,0 syöttöä).
Josephin tulon myötä Vincent Council (15,0/3,9/7,0 syöttöä!) on löytänyt sopivamman roolin konseptissa
ja pelaa selvästi syksyä paremmin. Loistavan syksyn pelanneen Daniel Dolencin (18 min/10,6 pist./3,7 lev.) peliaika on pienentynyt Labovicin tulon myötä, mutta Dolenc on erinomainen huilauttaja Labovicille ja miehet ovat tappavan kova sentteripari Nokian pelatessa isolla viisikolla. Toki se edellyttää myös sopivaa viisikkoa vastustajalta, etteivät jalat lopu kesken.

Nokialta löytyy leveyttä ja ratkaisuvoimaisia pelaajia läjäpäin. Eldar Skamo (7,6 pist/4,6 lev.) on parhaimmillaan nerokas pelin luoja, Niko Mattila ja Aapeli Alanen raastavia puolustajia joista jää kynnen jäljet jokaiseen pallo-screenistä korille rullausta yrittävään pelaajaan. Tosin Pyrintö-kasvatti Mattila on kärsinyt loukkaantumisista eikä näillä näkymin pelaa sunnuntainakaan. Iso laituri Leyton Hammonds kykenee ottamaan ratkaisun käsiinsä ja pärjää Pyrinnön nopeita laitureita vastaan kumpaankin suuntaan.

Pyrintö on voittanut aiemmat kolme paikallisottelua, kun se on ollut puolustuksessa nöyrä, taistellut irtopalloista myös silloin kun ne eivät itsestään tipu käsiin ja kun se on onnistunut näiden seurauksena juoksemaan nokialaisilta jalat alta.
Vauhdikasta peliä siis odotettavissa Nokian palloiluhallilla sunnuntaina.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö

​Lähdemme haastamaan tämän hetken ja tämän vuoden ylivoimaisesti kuuminta joukkuetta heidän kotisaliinsa. Nokialta löytyy tulivoimaa jokaiselle pelipaikalle sekä tasapainoa korin lähellä sekä kauempaa korista. 1vs1-tilanteet, levypallopelaaminen sekä siirtymähyökkäykset ovat niitä asioita, joissa meidän on voittaaksemme oltava parempia kuin kotijoukkue. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Ville Tuominen, päävalmentaja, BC Nokia:
Runkosarjan viimeinen paikallispeli, joten latausta varmasti riittää. Meille tärkeintä on pitää fokus oikeissa asioissa ja jatkaa vuoden 2018 kotivoittoputkea. Kokoonpano: Hammonds, Hirvikoski, Skamo, Joseph, Ahonen, Haapoja (GTD25), Mäkelä, Labovic, Alanen, Council

 

BC Nokia – Pyrintö Nokian palloiluhallissa su 4.3. klo 17.00
Ottelu nähtävissä myös Elisa Viihde/Fanseat sovelluksen kautta.

Pyrinnön seuraava kotipeli on
torstaina 8.3. klo 18.30 Pyrintö-Kobrat Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.