Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen oman kasvattinsa ja Susijengin EM-kisajoukkueen Joonas Cavénin kanssa. 211-senttinen, 22-vuotias Cavén on pelannut viimeisen neljän kauden aikana Espanjassa ja NBA:n D-liigassa.

Pyrinnön juniorimyllyn läpikäynyt Cavén siirtyi Tampereen Pyrinnön A-pojista kaudeksi 2011/2012 espanjalaiseen Joventut Badalonaan, jossa hän pelasi joukkueen kolmannella sarjatasolla pelaavassa farmijoukkueessa CB Pratissa.

Kaudella 2013/14 Cavén esiintyi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä viiden ottelun verran. Viime kaudella Cavén pelasi NBA:n kehitysliigassa Reno Bighornissa, mutta siirtyi kesken kauden Delaware 87ersiin.

Urallaan 17 miesten maaottelua pelannut Cavén vietti kesän Susijengin riveissä ansaiten nimityksen Suomen maajoukkueen vuoden 2015 EM-tusinaan.

Korisliigassa Cavén teki debyyttinsä jo 2010/2011, kun hän pelasi Pyrinnön riveissä A-juniori-ikäisenä 4 ottelua tehden keskimäärin 3,5 pistettä.

Päävalmentaja Ilkka Palviaisen kommentit

Upeaa, että seuran oma kasvatti päättää pukea Pyrinnön paidan päälleen alkavalla Korisliiga-kaudella. Joonas liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen kaksi viikkoa sitten ja kiinnostus hänen liittymisestään joukkueeseen on ollut molemminpuolista tämän ajanjakson. Joonas on tehnyt vaikutuksen harjoittelumotivaatiollaan ja uskon, että hän on myös persoonana meidän näköisemme pelaaja. Joukkueemme saa hänestä lisää kaipaamaamme heitto- ja korintekovoimaa sekä kokoa ulkopelipaikoille. Nuoresta iästään huolimatta Joonakselle on kertynyt kokemusta jo useasta koripallokulttuurista, joka tuo ehdottomasti lisäarvoa hänen tekemiseensä.

Pelaaja pähkinänkuoressa

Nimi: Joonas Cavén
Pituus: 211 cm
Pelipaikka: Laituri

Pyrinnöllä on Cavénin lisäksi pelaajasopimukset Chukwudiebere Maduabumin, Antero Lehdon, Damon Williamsin, Akeem Wrightin, Topias Palmin, Petri Heinosen, Osku Heinosen, Alex Vaenerbergin, Ville Pekkolan, Mikael Sandbergin, Justus Kilpisen ja Lassi Kilpisen kanssa.

Korisliiga alkaa Pyrinnön osalta lauantaina 3.10. vierasottelulla Salon Vilpasta vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Pyynikin palloiluhallissa keskiviikkona 7.10. Joensuun Katajaa vastaan.