Pyrintö saa lauantaina Pyynikille erityisen kovan haasteen, sillä Kataja on ainoa joukkue Korisliigassa jota tamperelaiset eivät ole vielä tällä kaudella onnistuneet voittamaan. Toisaalta, juuri nämä kovimmat joukkueet ovat sytyttäneet Pyrinnön kaikkein parhaiten. Odotettavissa siis korisviihdettä parhaasta päästä!

Lähtökohdat:

Joukkueiden 3. kohtaamiseen lähdetään tilanteessa, jossa Pyrintö on Korisliigassa 5. sijalla ja Kataja tasapisteissä sijalla 6. Eurokentillä marinoituneet joensuulaiset ovat pelanneet kuitenkin 2 ottelua vähemmän kuin Pyrintö ja 3 vähemmän kuin samoissa pisteissä oleva BC Nokia.

Joensuuhun on koottu tällekin kaudella laadukas joukkue. Erinomaiset otteet kansainvälisissä peleissä ovat vakuuttaneet koriskansan, mutta epävarmuutta Pohjois-Karjalassa on aiheuttanut aiempia kausia pahempi yskähtely kotoisessa liigassa.

Pyrinnön ja Katajan saldo viimeisistä 5:stä pelistä on 2 voittoa – 3 tappiota. Molemmat joukkueet ovat hävinneet lähiaikoina samoista sijoista taisteleville Seagullsille, Karhubasketille ja Kouvoille sekä voittaneet Espoo Unitedin. Katajan viimeisin voitto on häntäpään Kobrille. Pyrinnön toinen voitto tässä vertailussa on monta pykälää kovempi, sarjakärki Vilppaasta.

Joukkueiden kahdessa edellisessä kohtaamisessa Kataja on vienyt pelit numerollisesti selvästi, mutta molemmissa peleissä Pyrinnölläkin on ollut hetkensä.
Pyrintö pääsee otteluun hyvin valmistautuneena, sillä edellisestä pelistä Espoossa on jo viikko. Kataja pelasi tänä keskiviikkona kotonaan Kobria vastaan ja vain 7 pelaajan rotaatiolla. Lauantain pelin jälkeen se jatkaa sunnuntaiksi Nokialle, joten tiukka viikko Katajalla menossa.

Seuraa näitä:

Katajan takakentällä Ilari Seppälä (13,9 pist./2,2 lev./5,5 syöttöä) ja Damier Pitts (16,1/3,4/6,3 syöttöä) toimivat pelin moottoreina. Molemmat ovat ratkaisuvalmiita pelaajia ja luovat toisaalta puolustuspäässä kovaa painetta Pyrinnön takamiehiin. Varsinkin aggressiivinen syöttölinjojen puolustaminen on tuottanut Pyrinnölle pallonmenetyksiä aiemmissa otteluissa.

Haastetta Pyrinnön isoille pelaajille tuovat Jerekious Bradley (16,1/6,7), Timothy Williams (14,2/6,3) sekä Tommi Huolila (6,7/4,8), jonka pelikyky on vielä arvoitus.  Katajan penkiltä löytyy kovia pelimiehiä, jotka vain odottavat pääsyä parrasvaloihin. Hyvä esimerkki oli syksyllä Pyynikillä, jolloin varamiehisen Katajan Mikael Kauhanen nousi tärkeään rooliin.

Pyrintö tarvitsee voittaakseen kovuutta irtopallojen metsästyksessä sekä 1 vs 1 puolustuksessa kaarella. Hyvin organisoitu Katajan hyökkäys löytää kyllä vapaan korintekijän, jos vastustaja joutuu jatkuvaan auttamisen kierteeseen.

Edessä on 4 jaksoa hurjaa taistelua tärkeistä sarjapisteistä. Puoliajalla katsojien viihtymisestä vastaa suosittu Food Corner, jonka isäntänä toimii tässä ottelussa Tammerkosken rannan loistava Ruby&Fellas.
Mitähän herkkua tällä kertaa tarjolla?

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Kataja on pelannut tuloksellisesti vähintään tyydyttävästi ja nyt heillä varmasti focus mahdollisimman hyvään runkosarjasijoitukseen. Olemme harjoitelleet viikon aikana oman hyökkäyspään asioita entistä parempaan kuntoon ja toivottavasti ne näkyvät myös lauantaina. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi (GTD50), Asbury

Greg Gibson, Katajan päävalmentaja:
Very challenging weekend for us starting with Pyrintö Saturday evening. Not having a full roster is quite frustrating mainly because we can’t prepare as needed. However the situation is what it is and we will just have to do our best. Roster: Lasaroff, Pitts, Bejarano, Niemi, Perttu, Seppälä, Williams, Bradley, Kauhanen (GTD 50%), Djeen (GTD 50%).

Pyrintö-Kataja
lauantaina 17.2. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallilla.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.