Pyrintö saa mieluisan paluumuuttajan, kun Osku Heinonen palaa Kouvolasta Tampereelle. Armoton kolmostykki on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa ensi kautta koskevan sopimuksen.

-Olen todella tyytyväinen, että saimme Oskun takaisin Pyrinnön paitaan, iloitsee Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.
– Hän tuo yhden erinomaisen lisävaihtoehdon meille rotaatioon. Oskulla on erittäin vahva erityisosaaminen, jota tullaan varmasti hyödyntämään kauden aikana entistä enemmän.

Pyrinnöllä on ensi kaudeksi pelaajasopimus Antero Lehdon, Petri Heinosen, Topias Palmin, Joonas Cavenin ja nyt siis Osku Heinosen kanssa.
– Meillä on Oskun tulon myötä laadukas kotimainen pelaajarosteri ja nyt voimmekin yhdessä valmennusjohdon kanssa alkaa toden teolla katsastaa meille sopivia ulkomaanapuja, Toiviainen sanoo.

Osku Heinonen (24-v.) on Pyrinnön kasvatti ja aloittaa jo 7.kauden Korisliigassa. Ensimmäiset pelit Korisliigassa olivat tosin jo kaudella 2009-2010, mutta vakikokoonpanoon Osku liittyi pari vuotta myöhemmin.

Pieti Poikola vei viime kaudella Osku Heinosen Kouvolaan, jossa Osku pelasi reilun 17 min keskiarvolla (5,2 pist/1.8 lev./0,7 syöttöä).  Ville Kauniston loukkaantumisen jälkeen kapteeniksi nostettu, Tampereen Hallilassa kasvanut (194cm/95kg) Heinonen, oli odotetusti Kouvojen ahkerin ja tarkin kotimainen kolmosten heittäjä (1,3/3,8=35%).

– Kiva palata Tampereelle, kotikaupunkiin, Osku myhäilee.
– Joukkueessa on tuttuja jätkiä, mutta uusi valmentaja, joten siinä on sopivasti tuttua ja toisaalta uutta. Hyvä yhtälö, josta lähteä rakentamaan hienoa kautta, Osku analysoi.
– Kiitos Kouvoille. Vuosi Kouvolassa oli itselleni avartava ja hyvä kausi, Osku lähettää terveisiä Mansikka-ahon hallille.
– Näin millaista oli pelata täysammattilaisena ja millaista koris on muualla, Osku kuvailee. Opintojen jatkamisesta mies päättää myöhemmin, nyt mies pistää kaiken peliin koriksen eteen.

Lisätietoja
Päävalmentaja Sami Toiviainen, puh. 0445333344
sami.toiviainen(a)tampereenpyrinto.fi

osku