Pyynikin heittoshow päättyi Pyrinnön voittoon välierien avausottelussa

Korisliiga, välierät
Pyrintö - KTP Basket
89-84 (44-36)
Voitot: 1-0
Huomioita:
 • Levypallot 42-29
 • Yleisöä 1285
 • KTP 42,1% kaaren takaa (16/38)
 • Pyrintö 47,6% kaaren takaa (10/21)
 • Pyrinnön kahden pisteen heitot 55,0% (22/40)

 

Kotijoukkueen parhaat:
Raymond 21
Williams 19
Lewis 15
Vierasjoukkueen parhaat:
Curry 34
Matinen 18
Owens 18

Kaikki kauden 25 kotiotteluaan voittanut Tampereen Pyrintö avasi Korisliigan välierät 89-84 (44-36) kotivoitolla KTP Basketista.

Pyrintö vei hyvän kaukoheittopelin turvin ensimmäisen jakson nimiinsä 23-17 ja karkasi toisen jakson lopussa 44-36 puoliaikajohtoon. Pyrintö tuli tauolta kovaa ja nykäisi hetkessä eron 15 pisteeseen johtaen jakson alussa 51-36. KTP vei jakson lopun kuitenkin 9-20 ja nousi neljän pisteen päähän.

Sharaud Curryn huikea heittoilta nosti vieraat viimeisen jakson alussa pisteen tuntumaan (63-62), mutta kotijoukkue vastasi viemällä seuraavan minuutin 7-0 ottaen 70-62 johtoaseman.  Seuraavien minuuttien aikana kotijoukkue tuli laajalla rintamalla ja vyörytti itsensä 14 pisteen karkumatkalle (80-66), kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia. Pyrinnön yrittäessä tappaa kellosta aikaa toi Jukka Matinen kahdella perättäisellä kolmosellaan vieraat jo kuuden pisteen tuntumaan vain runsas minuutti ennen päätössummeria. 25 sekuntia ennen loppuvihellystä kotijoukkueen johto oli yhdeksän pistettä, mutta Curryn kuusi perättäistä pistettä nostivat Kotkan vielä iskuetäisyydelle (85-82). BJ Raymondin käsi ei kuitenkaan tärissyt ja Pyrintö laittoi ottelun lopulta pakettiin viivalta. Välieräsarjan avausottelu kirjattiin Pyrinnölle 89-84.

Kommentit

Pieti Poikola (Päävalmentaja, Pyrintö)

Ensimmäisenä täytyy olla iloinen siitä, että voitimme. Tämä peli on voittamista ja häviämistä. Lopulta meille riittää, jos pystymme voittamaan loput pelit kotona. Lähdemme vierasotteluihinkin silti voittamaan. Kotka on haastava, hyvin valmennettu ja lopulta hyvin simppeliä koripalloa pelaava joukkue. Kotka ei niinkään luo settejä, vaan luottaa hyvään tilankäyttöön ja pelaajien henkilökohtaisiin ratkaisuihin kuten Kotkan materiaalilla sopiikin.

Ensimmäisellä puoliajalla pystyttiin ottamaan heiltä pois niitä asioita, joita olimme käyneet läpi. Kun olimme 15 pisteen johdossa ja Sami otti aikalisän, sanoin pelaajille, että olimme saaneet johdon liian helposti, eikä KTP luovuta. Sen jälkeen KTP pelasi vähän aggressiivisemmin ja sai muutaman hyvän korin. Me emme olleet henkisesti ihan valmiita siihen. Meille tuli kommunikaatiovaikeuksia niin joukkueen sisällä kuin minun ja joukkueen välillä. Yhtäkkiä Kotka tuli rinnalle. Kolmannen ja viimeisen jakson välissä kävimme läpi, mitä asioita haluamme ottaa pois ja onnistuimme siinä. EuroChallengessa he pystyivät tulemaan takaa ohi tärkeissä otteluissa ja nimenomaan vieraskentällä. Tästä tulee hyvä pudotuspelisarja ja varmuudella jatkoon menee hyvä joukkue ja mahdollinen Suomen mestari, oli sitten kumpi tahansa joukkueista kyseessä.

Topias Palmi pelasi jälleen hyvän pelin, vaikka hän ottikin muutaman huonon ratkaisun. Emme pelaa vain tätä sarjaa, vaan myös Pyrinnön tulevaisuutta ajatellen. Topias on siitä hieno pelaaja, että hän oppii, kun hänen kanssaan käydään nämäkin asiat videolta läpi. Petri Heinonen taas on kehittynyt tällä kaudella koripalloilijana molemmissa päissä kenttää. Lasse Rantala on tehnyt hänen kanssaan töitä henkilökohtaisen taktiikan ja tekniikan suhteen. Pete on poikkeuksellisen raamikas pelaaja suomalaiseksi ja sopii hyvin tähän palettiin.

Sami Toiviainen (Päävalmentaja, KTP)

Olen tietysti pettynyt siihen, että hävittiin. Valmistauduimme varmasti hyvin ja paljon pohdin, miten Pieti toteuttaa puolustuksen. Tänään kahden pisteen heitoissa onnistuimme alle 30 prosentin tarkkuudella, vaikka ne kaikki eivät olleet huonoja tai edes haastettuja heittoja. Toisen puoliajan alussa en osaa sanoa, miksi olimme niin passiivisia. Siihen tämä peli oikeastaan ratkesi. Pyristelimme ja räpistelimme, mutta emme taistelleet voitosta. Pääsimme vähän uhkaamaan ja ainakin kotijoukkueen korvien väliin jäi se, että saatamme tulla takamatkaltakin.

Pikkuasiat, muutama nukahtaminen, muutama väärä sijoittuminen ratkaisivat tämän ottelun. Meillä on pieniä viilaamisen paikkoja, esimerkiksi Owensin ja Ayersin suhteen. Näitä on aikaa katsoa videota kolme tuntia bussissa ja työ jatkuu huomenna aamulla. Me emme olleet huonoja. Pelasimme ihan hyvin. Mutta molemmat joukkueet pystyvät sunnuntaina pelaamaan vähän paremmin.

Ottelun hahmot (Pyrintö)

Kotijoukkueelta Antero Lehto pelasi huikean ottelun flirttaillen tripla-tuplalla. Lehto heitti kymmenen pistettä, napsi seitsemän levypalloa ja keräsi career-high 11 syöttöä. Kovia heittoja upottanut BJ Raymond heitti Pyrinnöltä eniten pisteitä (21) ja Damon Williamsin tilastorivi oli 19/7. Kelvin Lewis heitti isännille 15 pistettä ja Petri Heinonen pelasi pirteästi kirjauttaen 12 pistettä ja kuusi levypalloa.

Ottelun hahmot (KTP)

Seitsemän kertaa kaaren takaa osunut Curry upotti tänään 34 pistettä, repi kahdeksan levypalloa ja jakoi seitsemän syöttöä. Tarkasti heittänyt Jukka Matinen viimeisteli 18 pistettä ja hyvin aloittanut Chris Owens päätyi 13 pisteeseen.

VÄLIERIEN OHJELMA JA LIPUNMYYNTI

1. Pe 2.5 18:30 @Pyynikki: Pyrintö – KTP Basket 89-84 (44-36)

2. Su 4.5 15:50 @Kotka: KTP Basket – Pyrintö (YLE TV2)

3. Ti 6.5 18:30 @Pyynikki: Pyrintö – KTP Basket

4. To 8.5 18:30 @Kotka: KTP Basket – Pyrintö (tarvittaessa)

5. La 10.5 14:30 @Pyynikki: Pyrintö – KTP Basket (tarvittaessa)

LIPPUJEN HINNAT 

3.Välierä:  Ti 6.5 18:30 @Pyynikki: Pyrintö – KTP Basket

 • VIP (numeroitu istumapaikka, ruokailu Hullu Poro-klubilla, puoliaikakahvit) 40€
 • Numeroitu istumapaikka A-katsomo (paikkalippu pehmustetulla istumapaikalla) 20€
 • Aikuiset (numeroimaton istumapaikka) 17€
 • Opiskelijat ja eläkeläiset (numeroimaton istumapaikka) 12€
 • Nuoriso (alle 16v.) 5€

LIPPUJEN MYYNTIPAIKAT

Tampereen Pyrinnön toimisto (Pyhäjärvenkatu 5 H 33200, Tampere):

 •  Maanantai 5.5 10:00-18:00.

Pyynikin palloiluhalli (Ammattikoulunkatu 20 33230, Tampere)

 • Tiistai 6.5 15:00-20.30

Pub Höyry (Siperian liikekeskus, ainoastaan numeroimattomia lippuja)

Pyrinnön verkkokauppa (Numeroimattomia lippuja sekä rajallinen määrä paikkalippuja. Istumapaikkaa ei voi erikseen valita verkkokaupasta vaan tilaukselle määräytyy automaattisesti paras vapaana oleva paikka)

Huom: Smartum liikunta -ja kulttuuriseteli käy lipunmyynnissä. OP-asiakasomistajaetu ei voimassa pudotuspeleissä. Pyrinnön toimistolla maksaa voi käteisellä tai pankki/luottokortilla. Pub Höyryssä liput myydään vain käteisellä.

 

 

Korisliiga, välierät
Pyrintö - KTP Basket
89-84 (44-36)
Voitot: 1-0
Erikoista:
 • Levypallot 42-29
 • Yleisöä 1285
 • KTP 42,1% kaaren takaa (16/38)
 • Pyrintö 47,6% kaaren takaa (10/21)
 • Pyrinnön kahden pisteen heitot 55,0% (22/40)

 

Kotijoukkueen parhaat:
Raymond 21
Williams 19
Lewis 15
Vierasjoukkueen parhaat:
Curry 34
Matinen 18
Owens 18