Pyynikin trilleri päättyi Pyrinnön voittoon

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
85-83 (40-38)

Huomioita:
  • Pyrintö kaatoi sarjan kärkipaikkaa pitävän KTP Basketin ilman alaraajavamman vuoksi sivussa olevaa Antero Lehtoa. Lehto on sivussa kokoonpanosta n. 2-3 viikkoa
  • Pyrintö keräsi ottelussa 18 hyökkäyslevypalloa.
Kotijoukkueen parhaat:
Harris 25
Williams 20
Sandberg 16
Vierasjoukkueen parhaat:
Jefferson 20
Ulmer 20
Heinonen 17

Tampereen Pyrintö ja sarjakärki KTP Basket järjestivät Pyynikin palloiluhallissa perjantai-illan kunniaksi trillerin, joka päättyi lopulta Pyrinnön 85-83 (16-20,24-18, 20-22, 25-23)  kotivoittoon.

Ottelun ratkaisuhetket

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin tasatilanteessa 60-60. Vahvasti puolustanut Pyrintö vei jakson ensimmäisen viisiminuuttisen 9-3 ja siirtyi 69-63 karkumatkalle. KTP kuroi seuraavan minuutin aikana eron kuitenkin yhteen ja oltiin lukemissa 71-70. Pyrintö sai seuraavien pallonhallintojen aikana hivutettua itsensä Will Harrisin ja Mikael Sandbergin koreilla 80-76 johtoon, kun pelikellossa oli vajaat 1,5 minuuttia peliaikaa. KTP:n Brandon Jefferson nosti kovalla henkilökohtaisella yksilösuorituksellaan vierasjoukkueen välittömästi takaisin pisteen päähän, mutta Damon Williamsin kolmonen toisessa päässä antoi Pyrinnölle 83-79 johdon. Seuraavassa tilanteessa Sandbergin erinomainen puolustus pakotti Jeffersonin vaikeaan heittoon ja Williamsin loistopassi vapautti Harrisin donkkaamaan lukemiksi 85-79.

Samuli Vanttajan korin jälkeen (85-81) Pyrintö menetti pallon ja Lamonte Ulmer toi vieraat kahden pisteen päähän, kun peliaikaa oli 2,6 sekuntia. Pyrinnön sisäänheiton jälkeen kotijoukkue kärsi jälleen menetyksen ja KTP pääsi yrittämään vielä kerran. Päätyrajasta pallo pelattiin Vanttajalle, jonka kaukoheitto kuitenkin kimposi koriraudasta ulos ja voitto kirjattiin Pyrinnölle 85-83.

Ottelun hahmot

  • Pyrinnön aloitusviisikkoon noussut Sandberg kiitti Pieti Poikolaa luottamuksesta ja pelasi erinomaisesti. Sandberg heitti kotijoukkueelle 16 pistettä (2p 5/6, 3p 2/3).
  • Will Harris nousi Pyrinnön parhaaksi pistemieheksi 25 pisteellä, jonka lisäksi 11/17 kahden pisteen heittonsa upottanut laituri napsi kahdeksan irtopalloa.
  • Damon Williams oli jälleen ottelun ratkaisuhetkillä elementissään. 20 pistettä, 7 levypalloa ja 7 syöttöä tililleen kerännyt 201-senttinen laituri upotti viimeisellä minuutilla yhden ison kolmosen ja vapautti Harrisin korintekoon
  • Tyrone Kent pelasi hurjalla energialla heittäen 14 pistettä. Ratkaisuhetkillä tosin Kentille sattui vierasjoukkueen joukkuevirheiden ollessa täynnä kolme virhettä puolessa kentässä, joista KTP pääsi rankaisemaan vapariviivalta. Kentille kirjattiin 14 pisteen lisäksi 4 hyökkäyspään levypalloa ja 3 riistoa
  • Kotkalaisilta Jefferson ja Ulmer saalistivat 20 pistettä mieheen ja Timi Heinonen osui viidesti kaaren takaa (17 pistettä)
  • Täydelliset tilastot

Kommentit

Pieti Poikola (Päävalmentaja, Pyrintö)

Anteron (Lehto) poissaolo näkyi etenkin ottelun alussa. Kun eniten palloa käsittelevä pelaaja oli pois, oli pallon käsittely hieman epävarmaa. Molemmat joukkueet paransivat selvästi puoliajan jälkeen ja ottelusta syntyi hyvä, intensiivinen ja jopa playoff-tunnelmaa huokunut matsi. Olimme tänään vahvoja hyökkäyspään levypalloissa ja se oli yksi merkittävä syy voittoon. Mikael Sandberg pelasi tänään huippupelin ja Lehdon ollessa sivussa on ilahduttavaa nähdä, että uusia onnistujia nousee esiin.

Anton Mirolybov (Päävalmentaja, KTP)

Otteluruuhkalla tai kiireillä ei ollut mitään merkitystä tämän ottelun kanssa. Tämä on hienoa aikaa pelaajille, koska ensin pääsemme pelaamaan EuroChallengessa kansainvälisiä huippuotteluita ja heti seuraavaksi kohtaamme hallitsevan Suomen mestarin. Tänään ottelun alussa Pyrintö käytti hyväkseen match-upit ja puoliajan jälkeen molempien pelaaminen parantui entisestään. Ottelu ratkesi tänään Pyrinnön hyökkäyslevypalloihin sekä meidän pallonmenetyksiin.

 

marrraskuu

Korisliiga
Pyrintö - KTP Basket
85-83 (40-38)

Erikoista:
  • Pyrintö kaatoi sarjan kärkipaikkaa pitävän KTP Basketin ilman alaraajavamman vuoksi sivussa olevaa Antero Lehtoa. Lehto on sivussa kokoonpanosta n. 2-3 viikkoa
  • Pyrintö keräsi ottelussa 18 hyökkäyslevypalloa.
Kotijoukkueen parhaat:
Harris 25
Williams 20
Sandberg 16
Vierasjoukkueen parhaat:
Jefferson 20
Ulmer 20
Heinonen 17