Damon Williams ratkaisi pelin Kobrille

Korisliiga
Pyrintö - Lapuan Korikobrat
74-76 (25-40)

Kobrat haki trillerimäisen viimeisen jakson lopuksi sarjapisteet Lapualle numeroin 74-76 (25-38), vaikka Pyrintö näytti jo nousevan itse kaivamastaan kuopasta.

Pyrintö aloitti pirteästi ja otti alkuun 7-0 johdon Petri Heinosen (5/8/4 syöttöä) ja Topias Palmin (17/1) viimeistellessä, mutta jostain syystä Pyrinnön peli muuttui sen jälkeen kävelyksi ja Kobrat otti heti perään 13-0 pisteputken ja kiri ohi. Pyrinnöllä oli vaikeuksia joukkuehyökkäyksensä kanssa ja Kobrat yritti irtiottoa jo ensimmäisellä jaksolla. Palviainen yritti vaihdoilla saada herätystä vaihtojen kautta. Kahden erilaisen seurakulttuurin kuva nähtiin ensimmäisen jakson lopulla, kun Pyrinnöllä oli kentällä yhtaikaa Palmi, Lehto,Heinonen ja Caven, jotka kaikki Pyrinnön omia kasvatteja, sekä ulkomaalaisvahvistuksena lahtelainen Ville Pekkola. Kobrat pääsi silti tauolle 12-18 johdossa.

Toisella jaksolla peli meni kovin sekavaksi ja näytti tyypilliseltä pimeän vuodenajan arkiottelulta niin pelaajien kuin erotuomareiden sekoillessa. Kobrat antoi jatkuvaa palautetta erotuomareille siinä kuin pyrintöläisetkin, mutta Kobrat ei sotkenut omaa peliään sen takia. Pyrintö ei pystynyt käsittelemään epäoikeudenmukaisuutta, vaan otti tyhmiä virheitä vain osoittaakseen mieltään.
Kun omat tunteet nousevat joukkueen etua tärkeämmäksi, ei pelaaja pysty enää auttamaan joukkuettaan.
Toisen jakson lopussa Pyrintö sisuuntui kuitenkin taistelemaan ja sai ennen makkarataukoa eron siedettäväksi 25-38.

Puoliajan jälkeen Kobrat repäisi eron jo ratkaisevan tuntuisesti 18 pisteeseen, mutta sitten Pyrintö onnistui pari kertaa puolustuksessa ja pääsi lisäämään vauhtia peliin. Pyrintö kiri nopeasti 4 minuutin pelin jälkeen ensin 10 pisteeseen ja Kobrien valmentaja Damion Dantzler otti ensimmäisen aikalisänsä. Palviainen hyödynsi pisteputkesta syntyneen itseluottamuksen erinomaisesti. Vanhan kunnon paikkaprässin sekä Ville Pekkolan (5/0/3 riistoa) ilmiömäisen taistelun ansiosta Pyrintö haki pallon Kobrien käsistä ja nosteli pelin tasoihin ja Kobrat joutui ottamaan 2. aikalisänsä vain 52 sekuntia ennen 3. erän loppua.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin Kobrien 52-53 johdossa. Pekkola jatkoi erinomaisia esityksiään ja sai etenkin Lamont Jonesin jo turhautumaan. Jakson puolivälin jälkeen Pyrintö jälleen hieman passivoitui ja Kobrat pääsi pelin tempoon mukaan. Topias Palmi, kovilla tarkkuuksilla viimeistellyt Antero Lehto (18/1/4 syöttöä) sekä liki puolet Pyrinnön puolustuslevypalloista (14/32) hakenut J’nathan Bullock (17/16) kantoivat Pyrintöä kovilla yksilösuorituksillaan.
Viimeinen minuutti oli jälleen Pyynikillä kuin parasta Hitchcockia. Peli vaihteli sulle-mulle tyyliin, mutta ratkaisuksi nousi lopulta Damon Williamsin 3 pisteen kori 50 sekuntia ennen loppua.
Ricky Minard sai mahdollisuuden tasoittaa pelin 10 sekuntia ennen loppua, kun Williams rikkoi häntä 3 pisteen heitossa. Ricky suttasi kuitenkin ensimmäisen vaparin ja Pyrintö joutui jatkamaan takaa-ajajana Kobrien aikalisän jälkeen (74-75).  Pyrintö pakotti Damon Williamsin vapariviivalle. Damon pussitti ensimmäisen, mutta heitti toisen rautoihin. Jamal Jones haki hyökkäyslevypallon ja sai kai kaiken sähellyksen keskeltä heitonkin. Bullockin levypallon jälkeen Pyrintö ei ehtinyt enää heittämään.

Kobrat tuli Pyynikille ilman Mario Edwardsia ja lopulta kokoonpanoon merkitty Dom Morriskaan ei edes käynyt kentällä.  Pyrinnön harmiksi Damon Williams (20/5) sai lisää peliaikaa ja ratkaisuvastuuta eikä miehen käsi tärissyt tuttuakin tutumpiin koreihin heittäessä. Lopun vaparit ja kovan kolmosen mies naulasi sisään niin kuin tärkeissä peleissä on tottunut tekemään. Sillä perusteella tämä oli Damonille kai tärkeä peli, koska ainakaan Pyrinnössä 5/6 vaparit eivät olleet runkosarjassa kovin tavallisia.
Lapualle jenkkivahvistukset ovat kaikki kaikessa, vaikka 2 tänään puuttuikin rivistä, sillä Lapualla hyvin pelanneet kotimaiset pelaajat saivat tänään ilmaan yhteensä vain 10 pelitilanneheittoa (Lapuan 65 heitosta). Pisteitä heille kertyi niistä yhteensä vain 3.
Pyrinnössä kotimaiset pelaajat heittivät 33 pelitilanneheittoa, joista kertyi joukkueelle 47 pistettä.
Ei siis ihme, että seurat ovat täysin eri linjoilla ulkomaalaisvahvistusten määrästä Korisliigassa.

Kobrat ansaitsi joka tapauksessa tänään voittonsa. Sillä on erittäin kova joukkue kasassa ja lapualaiset ovat varmasti vähiten halutuimpia vastuksia kevään pudotuspeleissä. Coach Dantzler on saanut ennakko-odotuksista huolimatta Kobrat pelaamaan nimenomaan joukkueena.

 

Damon Williams, Kobrat:
Tiesin odottaa kovaa peliä ja sellainen tästä tuli. Pelasin tänään enemmän, koska kaksi pelaajaamme oli pois kokoonpanosta. Minulle tuli tänään myös paljon 1 vs 1 tilanteita vaikkei se ole koskaan meidän ensimmäinen optio. Meillä on hyvä joukkue, jossa ratkaisut pystytään pelaamaan monelle pelaajalle. Tänään oli minuun vuoroni ja onneksi onnistuin niissä.

Antero Lehto, Pyrintö:
Ensimmäisellä puoliajalla tyydyimme samaan tempoon kuin Lapua. Halusimme ottaa Kobrien nopeat hyökkäykset pois, joihin hävisimme Lapualla, mutta menetimme samalla pelirohkeuden. Hyvin kurottiin toisella puoliajalla ero kiinni, mutta kun antaa noin paljon eteen, takaa-ajo syö myös energiaa.
Vaikka Petri Heinonen on pelannut erinomaisesti, toisen ison sisäpelaajan puuttuminen näkyy etenkin puolustuspäässä, kun meillä ei ole torjuntauhkaa korin alla.

Damion Dantzler, Kobrien päävalmentaja:
Haluan todeta, että minusta Korisliiga on tänä vuonna parempi. Liiga on niin tasainen, että mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa. Joukkueet ovat onnistuneet tuomaan peliinsä myös paljon uusia taktisia muutoksia pelistä toiseen. Se on valmentajille erittäin vaativaa. Meidän oma pelaamisemme on kehittynyt ja olemme pystyneet pelaamaan nopeampaa peliä kuin aikaisemmin. Meiltä sekä Edwards että Morris ovat vielä jonkun aikaa pois kokokoonpanosta erilaisten loukkaantumisten vuoksi.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Kobrille voitosta. Kobrat teki ensimmäisellä puoliajalla todella kovilla tehoilla pisteitä pallonhallinnoistaan. Meidän 7-0 alun jälkeen intensiteettimme olisi voinut kääntyä kahteen eri suuntaan, nyt se kääntyi passiivisuudeksi emmekä tehneet enää aloitteita. Ensimmäinen puoliaika harmittaa todella paljon ja otan omaan piikkiini, etten pystynyt kääntämään pelin suuntaa vaan kaivoimme taas itsellemme liian syvän haudan.
Wally Judge ei pysty meitä nyt auttamaan nähtyä enempää. Uutta pelaajaa on etsitty, tarjouksiakin olemme jo tehneet. Haemme uuden ison sisäpelaajan niin pian kuin mahdollista. Sentterin puuttuminen vaikuttaa myös muiden pelaajien esim. Stringerin pelaamiseen.

 

Pyrinnön pelit jatkuvat jo perjantaina 13.1. Helsingissä, kun legendaarisessa Töölön Kisahalli B:ssä tamperelaisia isännöi Seagulls. Sen jälkeen Pyrintö saa taas viikon harjoitustauon, kunnes matkustaa Joensuuhun Katajaa vastaan sunnuntaina 22.1.
Seuraava kotipeli Pyynikillä on perjantaina 27.1. klo 19.05 jälleen Seagullsia vastaan. ttelun erikoinen alkamisaika johtuu YLE:n suorasta televisioinnista.

Korisliiga
Pyrintö - Lapuan Korikobrat
74-76 (25-40)