Järkyttävä draaman kaari – Vilpas vei voiton

Korisliiga
Pyrintö - Vilpas
90-91 (54-41)

Lyhyesti, jos kyseessä olisi lentopallo-ottelu, Pyrintö olisi voittanut Vilppaan erin 3-1.
Mutta kun ei, niin Vilpas haki todella kummallisen ottelun jälkeen pisteet Pyynikiltä Saloon luvuin 90-91 (54-41).

Pyrintö näytti ensimmäisellä puoliajalla erinomaista hyökkäyspeliä. Jotain ihan uutta, kun pallo liikkui, miehet liikkuivat, ratkaisuja tuli monipuolisesti niin heitonvalintojen kuin heittäjien suhteen. Kerrassaan nautittavaa korista, vaikka valmennuskolmikko Palviainen-Heinämäki-Khvorost varmaan tuskailivatkin puolustusvirheiden kanssa jo tuolloin. Wally Judge (12/13) ihastutti Pyynikin yleisöä etenkin dominoimalla levypallopeliä ja muutenkin vahvalla korinaluspelillään, jota ei olla Pyynikillä hetkeen nähty.
Pyrintö voitti ensimmäisen jakson 26-19.

Toisen neljänneksen alku lähti vähän yskähdellen liikkeelle, kun Pyrintö ei osallistunut hetkeen hyökkäyslevypallopeliin ollenkaan. Vilpas sai muutaman helpon=nopean levypallon ja pääsi juoksemaan kenttää. Päävalmentaja Ilkka Palviaisen aikalisän jälkeen kentälle tuli taisteleva Pyrintö. Puolustuksen voittojen sekä aivan huikeaan pelivireeseen yltyneen Topias Palmin (20/2), taisi tehdä peräti 9 pistettä putkeen, johdolla Pyrintö repi jo lopulliselta karkumatkalta näyttävän 16 pisteen johdon. Pyrinnön peli-ilme oli sen näköinen, ettei Vilppaalla ole sanaa.
Erän loppuun Vilppaan Aatu Kivimäki heitti kuitenkin tärkeän kolmosen, jolla Vilpas pysyi iskuetäisyydellä.

Puoliaika venyi teknisten ongelmien takia ja sen maallikko luulisi auttavan kapeammalla kokoonpanolla pelaavaa Pyrintöä. Nyt se tuntui kuitenkin jähmettävän Pyrinnön ja 3. jakson alku oli Pyrinnöltä karmea.
Vain reilun minuutin jälkeen Palviaisen oli otettava ensimmäinen aikalisä. Pyrintö sössi pallon Vilppaalle 3-4 krt peräkkäin. Jostain syystä huono alku ei vaikuttanut sisuunnuttavasti vaan Pyrintö näytti aneemiseselta myös aikalisän jälkeen.  Jo 4 minuutin jälkeen Vilpas siirtyi johtoon 54-55, ja vasta sen jälkeen Wallly Judge heitti vapaaheittoviivalta Pyrinnölle jakson ensimmäisen pisteen. Vilppaan jäätävä kiri ei päättynyt siihenkään, vaan se repi parhaimmillaan 12 pisteen johdon 55-67. Vilpas vei siis 3. jakson ensimmäiset 7 minuuttia 26-1.
Sitten Pyrinnön toisen aikalisän jälkeen Pyrintö pääsi uudestaan peliin mukaan ja kiri eron jo 3 pisteeseen joka olisi ollut hyvä lähtökohta viimeiselle jaksolle. Mutta, Vilppaan Aatu Kivimäki katkaisi jälleen Pyrinnön hyvän kirin tykittämällä toisen kolmosensa summerin soidessa.

Viimeinen jakso pelattiin tasaisesti, Vilppaan hienoisessa johdossa. Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 7.32
J’nathan Bullock (19/4) siirsi Pyrinnön johtoon 74-73.  Sitten peli aaltoili sulle-mulle-tyyliin ja Ricky Minard (23/7) otti vastuun Pyrinnön korin tekemisestä. Hän myös heitti Pyrinnön johtoon 26 sekuntia ennen loppua. Vilppaan Desmond Williams (22/7) haki jakson lopussa 3 kovaa hyökkäyslevypalloa ja niistä viimeisestä nosti Vilppaan johtoon vain 1,6 sekuntia ennen erän loppumista. Ilkka Palviaisen aikalisän jälkeen Antero Lehto (15/2) sai vielä häirityn heiton ilmaan, mutta pallo kimposi raudasta ulos.

Ennakossa lupasimme ottelusta trilleriä ja aavistelimme levypallopelin olevan isossa roolissa. Pyrintö hävisi levypallot 32-41 ja siihenhän peli lopulta myös ratkesi. Tämä peli, jos mikä, oli faneille melkoista tunteiden vuoristorataa. Pyrintö oli suurimman osan pelistä oikeinkin hyvä, liian pitkä musta jakso vei voiton.

Pyrinnön seuraava ottelu on keskiviikkona, jolloin Pyrinnön vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat. Ottelusta tekee tietysti aivan erityisen Damon Williamsin paluu Pyynikille.

Mikko Koivisto, Vilpas: Koripallo on runien peli. Pyrintö vei alussa, me toisen puoliajan alussa.
Voitto oli erityisen mieleen, sillä Pyynikki on ollut minulle henkilökohtaisesti aina vaikea paikka. Olen varmasti hävinnyt täällä enemmän pelejä kuin voittanut.
Mikä huvittavaa, olen Vilppaan vanhin pelaaja. Yritän tuoda kokemusta, olla rauhallinen ja fiksu pelaaja.

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja: Kova voitto meille. Ilkka Palviainen sai Pyrinnön pelaamaan loistavaa koripalloa ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli ehkä hyvän olon tunne hyvän kotivoiton jälkeen. Kova oli myös Pyrinnön nousu uudestaan peliin erittäin vaikean vaiheen jälkeen.  Aatu Kivimäki on kovapäinen poika ja otti kaksi erittäin kovaa ratkaisua erien loppuun. Mikko Koivistosta puhutaan usein vain heittäjänä, mutta hän on erittäin älykäs pelaaja, joka pystyy myös ajamaan korille ja jakamaan siitä palloa muille. Ja tietysti osin siksi, että kaikki tietävät hänen heittotaitonsa ja joutuvat lähestymään erityisen kovaa.

Justus Kilpinen, Pyrintö:  Aloitimme pelin tosi hyvin. Vilpas ei kuitenkaan antanut periksi ja toisen jakson loppuun heitetyllä kovalla kolmosella he saivat kenties itseluottamusta ja hengen päälle. Kolmannen jakson alkuun tulimme peliin jostain syystä passiivisesti emmekä laittaneet kroppaa likoon.  Hyvää oli, että taistelimme itsemme peliin mukaan uudestaan.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja: Onnittelut Vilppaalle. 3. neljännes oli katastrofaalinen, luovutimme tilanteissa ja pallon liike pysähtyi. Olen kuitenkin ylpeä, että joukkue kimposi uudestaan pelaamaan. Kokonaisuutena hyökkäyksemme näyttää ajoittain toimivan hyvin, mutta puolustus on erittäin heikkoa eikä Korisliigan tasolla.  Pienen rotaation takia jouduimme tekemään pelin aikana jaksamisen kannalta taktisia valintoja, joka rikkoi peliämme. Ensi viikolla saamme toivottavasti helpotusta kokoonpanohuoliin.

Korisliiga
Pyrintö - Vilpas
90-91 (54-41)