Kataja liian kova kotonaan

Korisliiga
Kataja Basket - Pyrintö
93-66 (48-23)

Joensuun Kataja oli odotetun kova kotonaan eikä Pyrinnöstä ollut tänään antamaan vastusta vaan Kataja hallitsi peliä alusta loppuun 93-66 (48-23).

Pyrintö pysyi kyydissä ensimmäiset 6 minuuttia, sen jälkeen Kataja repäisi 15-5 johdon. Pyrintö pääsi 1.neljänneksen lopussa vielä 4 pisteen päähän Topias Palmin (16/2) vastatessa pääasiassa tamperelaisten korinteosta. Kataja nykäisi kuitenkin uudestaan 27-16 johdon ensimmäiselle tauolle, Teemu Rannikon taiteillessa 5 peräkkäistä pistettä.

Toisen jakson alkuun Kataja otti 9-0 pisteputken (tilanteeksi 36-18) ja peli alkoi näyttää taputellulta. Varsinkin, kun pyrintöläisistä vain J’nathan Bullock (14/5) näytti saavan edes heittoa ilmaan ja kovasti niidenkin eteen jouduttiin tekemään työtä, niin raudan kova oli Katajan puolustus. Puoliajalle mentiin numeroissa 48-23.

Pyrinnön itseluottamus ei kokenut ihmeparantumista pitkällä tauollakaan ja ero kasvoi 3. jaksolla suurimmillaan jo 38 pisteeseen.  Käytännössä saman tien molemmat joukkueet alkoivat valmistautua seuraaviin peleihin, Kataja keskiviikkoiseen ratkaisupeliin jossa ratkeaa paikka Mestarien liigan pudotuspeleihin, Pyrintö tärkeään kotipeliin sarjakärki Seagullsia vastaan.

Näin suurinumeroisen ottelun tilastoja ei hyödytä tutkia sen enempää, sillä luvut vääristyvät aina, tai eivät ainakaan selitä enää lopputulosta, kun peli muuttuu pelailuksi.

Selvää on kuitenkin, että Kataja on erittäin kova, kovempi kuin koskaan. Kuka tahansa sen aikoo haastaa Korisliigan mestaruustaistossa, saa venyä parhaimpaansa. Tai vähän yli.

Pelaajien ja valmentajien kommentit ovat myöhemmin luettavissa Korisliiga.fi sivustolta.
http://korisliiga.fi/game/?game_id=2885197&season_id=93783
Pyrintö Seagulls perjantaina 27.1. klo 19.05 Pyynikillä
Huomaa, että peli on siis jo perjantaina ja hieman erikoinen alkamisaika, joka johtuu YLE:n televisioinnista.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

 

Korisliiga
Kataja Basket - Pyrintö
93-66 (48-23)