Kataja otti revanssin Pyynikiltä

Korisliiga
Pyrintö - Kataja Basket
86-96 (47-44)

Runkosarjan voitosta taisteleva Kataja ei antanut Pyrinnön yllättää toistamiseen. Hyvän korisottelun ratkaisi vieraiden Darryl Bryantin huippupeli, joten pisteet Joensuuhun 86-96 (47-44).
Viime viikolla käydyn ottelun tavoin, Pyrintö aloitti ottelun terävästi ja oli niukasti niskan päällä koko ensimmäisen neljänneksen. Varsinkin Kelvin Lewis (20/2) oli erinomainen ja viimeisteli hyökkäyspäässä tarkasti jo 1.jaksolla 11 pistettä. 7 min pelin jälkeen Pyrintö pääsi jopa hieman karkuun, kun Topias Palmi (4/2) heitti vapariviivalta kotijoukkueen 21-13 johtoon. Kataja ei päästänyt Pyrintöä enempää eteen, vaan tauolle siirryttiin 25-19 numeroissa.

2. jakson alkuun Kataja tasoitti pelin nopeasti ja sen jälkeen ottelua pelattiinkin pitkään muutaman pisteen johdon vaihdellessa molemmilla joukkueilla. Pyrinnön asenne oli viime viikon tapaan kunnossa ja huolimatta takaiskuista, Pyrintö ei antanut periksi vaan nousi aina uudestaan. Pari minuuttia ennen puoliaikaa Pyrintö kiri Katajan karkuyrityksen kiinni, kun Petri Heinonen (4/3) haki kovan hyökkäyslevypallon ja syötti Kelvin Lewisille, joka täräytti kolmosen vastapalloon ja kohta perään Tyrone Nelson (15/7) hassutti Katajan puolustusta ja ajoi kaaren päästä korille ja donkkasi Pyrinnön tasoihin 40-40.
Makkaratauolle päästiin Pyrinnön 47-44 johdossa. Pyrinnön peli-ilme oli erinomainen ja joukkue osoitti, ettei viime viikkoinen voitto ollut sattumaa. Ensimmäisellä puoliajalla Pyrinnön puolustus riisti pallon Katajalta 6 kertaa. Katajalla menetyksiä yhteensä jo 9 kpl (Pyrinnön 5 menetystä vastaan).
Pitkän tauon jälkeen Kataja tuli väkevästi. Pyrinnöllä oli eneneviä vaikeuksia Darryl Bryantin (26/3/4 syöttöä) puolustuksen kanssa. Vahva takamies käytti pallo-screenit hyvin, Pyrinnölle tuli screenin tuplauksen jälkeen kiire ehtiä takaisin omiin miehiin, tai vähintäänkin kunnon levypalloasemiin.
Mutta yhtä lailla Bryant luki Pyrinnön puolustusta erinomaisesti ja ajoi väkevästi silloin kun Pyrintö ei kyennyt organisoidusti auttamaan.  Reilu 3 minuuttia ennen taukoa Kataja repäisi jo 53-62 johdon, mutta Pyrintö taisteli eron siedettäväksi ja Ricky Minardin (13/5/5 syöttöä) buzzer beaterilla ero kaventui viimeiselle tauolle siedettäväksi 69-73.

Viimeisellä jaksolla edettiin kori korista ja Pyrintö kävi jo tasoissakin ja kun J’nathan Bullock (19/3) painoi kovia heittoja sisään, oli perusteltua odottaa Katajalle vaikeaa loppupeliä. Sitten jostain syystä Pyrinnön peli sekosi parin huonon heitonvalinnan ja pallon riplauksesta johtuneen pallonmenetyksen jälkeen. Kataja juoksi näistä nopeat hyökkäykset ja 80-88 tilanteessa (kellossa 5:08) Ilkka Palviainen käski Pyrinnön aikalisälle. Europelien rutinoima Kataja ei päästänyt kuitenkaan Pyrintöä oikein kunnolla enää peliin mukaan.  Kataja voittoon lukemin 86-96.

Kataja dominoi tänään varsinkin oman pään levypalloja suvereenisti. Pyrintö sai vain 6 hyökkäyslevypalloa (Tyrone Nelson 3, Petri Heinonen 2, Ricky Minard 1) eikä kotijoukkue lopulta enää mennytkään niihin kovin hanakasti, joka osaltaan selittää miksi Kataja juoksi tänään peräti 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Hyökkäykseen lähtöä on vaikea jarruttaa, jos ei olla edes lähellä levypallotilanteessa. Yleensä tämä taas on seurausta joko siitä, että heitonvalinnat ovat kurittomia tai siitä, että omassa hyökkäyspelissä joudutaan ottamaan niin vaikeita ratkaisuja, että ne yllättävät myös oman joukkueen eikä siksi osata mennä oikea-aikaisesti pallon perään.  Luonnollisesti hyökkäyslevypallojen määrään vaikuttaa myös oma heittotarkkuus.
Kieltämättä Pyrintö viimeisteli hävinneeksi joukkueeksi tänään hyvillä prosenteilla (2p=53%ja 3p=41%), joten jaettavaakin jäi vähän tavallista vähemmän. Mutta tosiasia kuitenkin on, että Kataja haki 12 hyökkäyslevypalloa, vaikka heitti vielä tarkemmin (2p=67%).

Pyrintö pelasi tänään hyvän pelin, harmittavasti se ei riittänyt tänään voittoon. Pyrinnöllä on jäljellä 3 peliä. Perjantaina kotipeli Kotkaa vastaan ja sen jälkeen vieraspelit Nokialla ja Uudessakaupungissa.
KTP on sarjataulukossa 2 pistettä edellä, joten perjantaina on edessä ns. pakkovoitto. Mieluiten yli 16 pisteellä, jolloin Pyrintö menisi keskinäisissä peleissä ohi kotkalaisten. Muuten Pyrintö tarvitsee 2 voittoa enemmän kuin KTP.

Vesa Mäkäläinen, Kataja:
Viikko sitten Pyrintö teki meistä huonon. Nyt halusimme näyttää ja tulimme kovemmalla asenteella.
En tiedä vaikuttiko peliimme silloin, ettemme olleet joutuneet pitkään aikaan vieraspeliin.
Pyrintö on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ei tämä missään nimessä ollut helppo voitto.

Kelvin Lewis, Pyrintö:
Pelisuunnitelmaamme kuului Katajan hyökkäykseen siirtymisten pysäyttäminen. Emme onnistuneet siinä emmekä onnistuneet muutenkaan kaikilta osin toteuttamaan pelisuunnitelmaamme. Kataja on erittäin kova joukkue, hallitseva mestari.

Greg Gibson, Katajan päävalmentaja:
Olennaisin muutos viime viikkoiseen peliin oli asenne. Eilinen harjoitus oli erinomainen, pelaajien kehon kieli oli ennen peliä tänään hyvä ja olimme valmiita olemaan puolustuksessa kovempia, vähän ilkeitäkin.
Bristol tuo korimme alle pelotteen, joka muuttaa usein vastustajan heittoa vaikeammaksi. Hän on monessa asiassa tekemiään pisteitä tärkeämpi pelaaja.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Katajalle. Ei vain voitosta, vaan erittäin hyvästä pelillisestä esityksestä. Tämä oli korkeatasoinen koripallo-ottelu, jossa oli play-off pelin elementtejä.  Kataja sai 3. jaksolla pari swingiä meidän epäonnistumisistamme ja muutama tilanne meni meidän korvien väliin. Kataja pääsi juoksemaan kenttää ja teki peräti 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä. Epäonnistuimme myös Bryantin puolustuksessa. Ennen kaikkea siinä, että hän pääsi korin teon lisäksi pelaamaan joukkueelle. Kova pelaaja.

 

 

Seuraava peli siis jo perjantaina:

Pyrintö-KTP perjantaina 17.3. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Korisliiga
Pyrintö - Kataja Basket
86-96 (47-44)