Kobrat hyydytti Pyrinnön hyökkäyksen

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
91-82 (41-52)

Pyrinnön ensimmäisen puoliajan ilmiömäinen heittopeli ei riittänyt, vaan kotijoukkue Kobrat porasi korin alta voiton myös joukkueiden neljännessä kohtaamisessa 91-82 (41-53).

Ottelu alkoi molempien joukkueiden hyvällä heittopelillä. Pyrinnön hyökkäys oli muutenkin monipuolista ja tehokasta. Tamperelaiset tekivät ottelun alkupuolella korin lähes jokaisesta hyökkäyksestään. Sitten 1.jakson puolivälissä Kobrat pääsi peliin mukaan, kun Damon Williams (16/6) voitti 1 vs 1 tilanteita ja 5 min pelin jälkeen tilanne 8-10. Minuuttia myöhemmin Jamal Jones vei Kobrat ensimmäisen kerran johtoon 12-10. Pyrintö pelasi jakson lopun kuitenkin fiksusti ja pääsi ensimmäiselle tauolle Antero Lehdon buzzer beater -kolmosella johdossa 20-24.

Toisen jakson alku oli jälleen Pyrinnön, kun Topias Palmi (13/1) pääsi vauhtiin. Muutamassa minuutissa mies väkersi pari kakkosta ja yhden kolmosen 26-34.  Pyrinnön hyökkäys oli liikkuvaa ja heittopeli erinomaista. Joonas Caven (7/3) tykitti kaksi kovaa kolmosta peräkkäin, Kelvin Lewis (17/4) esitti parastaan ja kun jaksoa oli jäljellä 3:43 Petri Heinonenkin (6/5) naulasi kolkin levyn kautta koriin ja Damion Dantzler kutsui Kobrat aikalisälle. Lapualaiset pääsivät peliin mukaan ja Pyrinnön karkumatka pysähtyi, vaikkei Kobrat eroa kiinni vielä saanutkaan. Puoliajalla tilanne Pyrinnölle lupaavasti 41-53.

Kobrat tuli puoliajalta selvästi fyysisemmin ja Pyrinnön hyökkäys vähän hyytyi. Oliko kyse sitten siitä, että Pyrintö ei Lapuan paremman puolustuksen ansiosta todellakaan päässyt enää heittämään kaukoheittojaan vai tietoisuus siitä, että yleensä ensimmäisen jakson tasoinen (kolmoset 10-14) heittopeli ei kanna koko ottelua? Joka tapauksessa Pyrintö yritti päästä ajamalla sisään, mutta Kobrien puolustus otti vauhdin pois ja puolustuksen avut toimivat hyvin. Heitoista tuli turhan usein epätoivoisia, niin vaikeita etteivät omatkaan enää päässeet tai menneet hyökkäyslevypalloihin mukaan. Kobrat kuroi eroa kiinni etenkin Jamal Jonesin (29/6) johdolla hitaasti, mutta varmasti. Viimeiselle tauolle Pyrintö pääsi vielä 66-67 johdossa.

4. jaksolla edettiin kuitenkin tasaisesti, johtoaseman vaihdellessa ensimmäiset 6 minuuttia. Sitten Kobrien sinnikäs pyrkimys korin alle alkoi tuottaa tulosta ja varsinkin vapaaheittoviivalta se pääsi rokottamaan Pyrintöä etenkin Damon Williamsin ja Mario Edwardsin (18/6) toimesta. Pyrinnöllä oli ongelmia löytää puolustajaa ja puolustustapaa väkivahvaa Dom Morrisia (19/6) vastaan sekä urheilullista ja taitavaa Jamal Jonesia vastaan. Ottelun viimeiselle 2 minuutille Pyrintö joutui jälleen takaa-ajo asemassa eikä rikkomalla saatu eroa kiinni, kun Kobrat pussitti vapaaheittonsa tarkasti.

Tilastoja tarkastellessa Kobrat vei ottelun nimenomaisesti korin alla. 2 pisteen heittojen prosentti 59 ja vapaaheitot peräti 26/30=87%.  Pyrinnön kakkoset 46% ja vaparit 11/16=69%.
Pyrintö sai 11 pelitilanneheittoa enemmän, mutta Kobrien kova viimeistelytarkkuus ja vapaaheitot mursivat tänään Pyrinnön.

Petri Heinonen, Pyrintö:
Hyvä ensimmäisen puoliaika. Pelisuunnitelma toimi. Toinen puoliaika huonompi pallo ei enää liikkunut ja Jamal Jonesia ei saatu kuriin.

Lawrence Kinnard, Kobrat:
Pyrintö pisti kaikki sisään ensimmäisellä puoliajalla. Olen erittäin iloinen toisesta puoliajasta ja siitä että se riitti voittoon.

Damion Dantzler, Kobrien päävalmentaja:
Ensimmäisellä puoliajalla meiltä puuttui energiaa ja annettiin kolmosia, jotka vieraat upottivat yli 70 %.  Tuomas toi paljon energiaa meille etenkin toisella jaksolla. Meillä on ehkä  muutama pelaaja joka ajattelee, että olemme niin hyviä että voimme aloittaa pelin vain puolilla valoilla. Olen erittäin tyytyväinen toiseen puoliaikaan ja voittoon.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Eka puoliajalla tehtiin aloitteita ja saatiin hyviä 3 pisteen heittoja. Toka puoliajalla pala palalta pelaaminen hajosi. Kobrat oli agressiivisempi toisella puoliajalla ja Damon pelasi erinomaista apupuolustusta. Jones pääsi kuumaksi ja siinä se.

 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan jälleen Pyynikillä.
Ensi keskiviikkona 1.3. klo 18.30 vieraaksi saapuu Korihait. Kyseessä on Pallo peliin ottelu, johon kaikilla on vapaa pääsy. Katsojien toivotaan tuovan mukanaan koulujen välituntiliikuntaan lahjoitettavat pallot, jotka heitetään kentälle, kun Pyrintö tekee ottelun 10. pisteensä.
Nyt kannattaa ottaa siis tutut, naapurit ja muut ystävät (sekä käyttämättömät pallot) mukaan peliin!

Heitä_pallo_peliin_some

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
91-82 (41-52)