Kobrat-Pyrintö

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
86-81 (41-42)

Pyrintö perjantaina Lapualle

Pyrinnön osalta Korisliiga jatkuu tiiviinä, kun se pelaa jo kolmannen pelin viikon sisään.
Keskiviikon voittoisan paikallispelin jälkeen tamperelaiset matkustavat perjantaina Lapualle Kobrien vieraaksi.

Lähtökohdat:

Korikobrat on pelannut sarjassa vasta yhden ottelun, kun se taipui viime perjantaina  kotonaan Kouvoille 76-84. Kobrat on siis saanut valmistautua Pyrintö-peliin rauhassa eikä taatusti halua toista kotitappiota tililleen.

Kobrat on uudistunut profiililtaan melkoisesti. Vaikka se on kasvattanut jo useita kovia liiga-tason pelaajia, se ei ole onnistunut pitämään heistä kiinni, vaan oma joukkue on koostunut viime vuosina varsinkin vastuunkantajien osalta muualta tulleista pelaajista. Tällä kaudella Kobrat on erittäin lapualainen, sillä joukkueessa Tuomas Viertolaa (Riihimäen kolmoskori) lukuun ottamatta kaikki kotimaiset pelaajat ovat omia kasvatteja. Hattu päästä.

Kobrat sai uuden mielenkiintoisen valmentajan, Suomea ja maailmaa kiertäneen Lars Ekströmin sekä uudet ulkomaalaispelaajat. Viime kaudesta Kobrien pahimmat menetykset olivat Damon Williams ja Aubrey Conerly, tulopuolella paluumuuttaja Panu Peltokangas Korihaista.

Pyrintö lähtee Kobrat otteluun henkisesti tärkeä voitto vyöllään, kun keskiviikkona BC Nokia kaatui Pyynikillä. Perjantaina nähdään saako Pyrintö ladattua itsensä fyysisesti ja henkisesti tunteikkaan pelin jälkeen. Korihait muistutti viikko sitten, miten peli voi mennä solmuun, jos fokus ei ole tilanteessa.
Seuraa näitä:

Kobrien avausottelun selvästi tehokkain pelaaja oli sentteri Terence Jennings: 16 pist./9 lev. /3 syöt./ peräti 5 torjuntaa! Myös toinen sentteri Christopher Ortiz oli oivassa pelivireessä saalistaen heti ns. tupla-tuplan, eli kaksinumeroiset luvut sekä pisteissä (10 pist) että levypalloissa (10 levypalloa).
Odotettavissa siis mielenkiintoinen taistelu korin alustan hallinnasta Pyrinnön isoja miehiä Devonne Giles-Brian Asburya vastaan.

Takamiehet Lucas Woodhouse ja Jussi Turja vastaavat Kobrien tehoista takakentällä.

Pyrintö tarjoaa lapualaisyleisölle tamperelaisen kattauksen mielenkiintoisia pelaajia. Susijengin mukana pitkän kesän viettäneet Joonas Caven ja Topias Palmi sekä tietenkin Antero Lehto.  Kuten kapteeni Lehto keskiviikon lehdistötilaisuudessa sanoi, Pyrinnössä on todella paljon pelaajia jotka tulevat olemaan eri iltoina joukkueen parhaita korintekijöitä. Voiton kannalta olennaisempaa onkin, että pelaajilta löytyy halua rymistellä levypalloissa ja puolustuksessa heti alusta alkaen.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Lyhyen valmistautumisajan jälkeen suuntana Lapua, joka tulee otteluun viikon harjoitelleena. Joukkueessa on isoissa mieheissä hurja määrä urheilullisuutta ja takakentällä korintekovoimaa. Meidän onkin tunnistettava heidän vahvuutensa, pystyttävä horjuttamaan heidän kovimpia korintekijöitä sekä pärjättävä molempien korien läheisyydessä. Pallosta on pidettävä hyvä huoli ja saatava muutenkin omassa hyökkäyksessä pallo
liikkeelle entistä paremmin.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Cavén, Giles, Palmi, Asbury

Kobrien valmentajan Lars Ekströmin ennakkolausunnon voit käydä myöhemmin lukemassa Korisliiga.fi -sivustolla:
http://korisliiga.fi/game/?game_id=3163765&season_id=97711

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina 14.10. kun Pyynikille saapuu legendaarinen KTP.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
86-81 (41-42)