Kobrat toistamiseen parempi

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
92-80 (42-40)

Pyrinnön vaikeudet vieraspeleissä jatkuivat, kun Lapuan Korikobrat jyräsi vieraansa toisella puoliajalla numeroin 92-80 (42-40).

Pyrintö aloitti jälleen pirteästi Joonas Cavenin (11/3) kolmosella ja Wally Judgen (7/9) hook-heitolla.
Myös Lapua hyökkäsi iloisesti ja peli oli katsojan kannalta aika huoletonta ja mukavaa katsottavaa, kun pelaajien kaikki energia ei mennyt siihen iänikuiseen puolustamiseen. Erän puolivälissä Caven heitti toisen kolmosensa ja kohta perään J’nathan Bullock (17/13) toi Pyrinnön tasoihin 13-13.
Tämän jälkeen Lapua sai taas viiden pisteen runin, mutta kentälle tullut Andre Stringer (7/1/3 syöttöä) väkersi 3 minuutissa 7 pistettä ja Pyrintö vei loppuerän päästen ensimmäiselle tauolle 21-26 johdossa.

Toinen jakso eteni kori korista kunnes 6 minuutin pelin jälkeen Kobrat siirtyi ensimmäisen kerran johtoon.
J’nathan Bullock piti Pyrintöä mukana komealla put-back donkilla ja toisella komealla läpiajosta syntyneellä pamautuksella. Pyrinnöllä oli kuitenkin selvästi vaikeuksia puolustuspäässä 1 vs 1 tilanteissa ja kenties yllättäen Tuomas Viertolaa (8/2) ja Jussi Turjaa (8/3/4 syöttöä) vastaan, jotka tekivät ottelun tärkeillä hetkillä kovia koreja.

Kolmannella jaksolla Lapua rikkoi todennäköisyyden lakeja ja näytti pitkää nenää ainakin tilastoille. Jos joku pölhö ehtii kirjoittaa otteluennakkoon, että kobrat ei ole kaukoheittojoukkue, niin tänään lapualaiset voittivat Pyrinnön tykittämällä ottelussa 13 kolmen pisteen heittoa 52% tarkkuudella!
Osa heitoista oli helppoja heittoja ja seurausta siitä, että Pyrintö hävisi 1vs 1 liian helposti. Jatkuvaa puolustuksen rotaatiota vastaan aukeaa prosenttiheittoja, kun vaan palloa syöttää ja osaa sijoittua tyhjään tilaan. Mutta oli siellä koviakin heittoja ja tuskin Pyrintö oli ensimmäinen joukkue, joka päätti mieluummin auttaa vähän reilummin kuin ottaa kolmoset ehdottomasti pois. Lapua heitti tänään, ottelun alkua lukuun ottamatta, hyvin kun kakkosetkin upposivat 50% tarkkuudella.
Lapua repi siis 3 minuutin pelin jälkeen 10 pisteen johdon jota Pyrintö ei enää koskaan saanut kiinni. Kolmas jakso oli Pyrinnölle ruma, kun omat heitot epäonnistuivat ja Kobrat juoksivat niistä helppoja koreja hieman kurittomien heitonvalintojen, varmistuksen ja puolustukseen paluun vuoksi.
Kobrat voitti jakson peräti 31-16. Viimeiselle tauolle siirryttiin lohduttomissa 73-56 numeroissa.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö yritti ottaa eroa kiinni, mutta todellista hätää Lapualla ei ollut.
Pyrinnön parhaana lapualaiset palkitsivat Topias Palmin, joka teki kaikki 11 pistettään toisella puoliajalla.
Ricky Minard (14/5/4 syöttöä), Antero Lehto (10/1) ja Petri Heinonen (3/2) vastasivat aiemmin mainittujen lisäksi Pyrinnön pisteistä.
Lapuan ehdoton ykköstykki oli Jamal Jones (30/8). Hyvillä tehoilla esiintyivät myös Dom Morris (20/7) ja Mario Edwards (15/6/8 syöttöä) sekä aiemmin mainitut Turja ja Viertola. Damon Williams (1/2) kävi kentällä vain 3. jakson alussa eikä pelannut loukkaantumisen takia enää viimeisen 19 minuutin aikana ollenkaan.

Kobrat voitti levypallot niukasti 42-40, mutta sillä oli pallonmenetyksiä kolme enemmän kuin Pyrinnöllä (14-11). Pyrintö sai ottelussa kuitenkin peräti 10 pallonhallintaa enemmän kuin Kobrat. Kobrat voitti koriin johtavat syötöt puolestaan 22-12 ja se osittain selittää ottelun ratkaisua bonusviivan takaa. Se sai parempia heittoja ja tänään oli lapualaisten heittopäivä. Kobrien kolmosheitot 13/25 (=52%) kun Pyrintö ampui maalin yli, ali ja ohi 8/34, vaatimattomalla 24 prosentin tarkkuudella. Pyrinnön suuri hyökkäyslevypallojen määrä selittyy siis osin reippaalla heittomäärällä ja huonolla osumatarkkuudella.

Mielenkiintoinen yksityiskohta, ja varmasti positiivinen asia jatkoa ajatellen on se, että pitkästä aikaa Pyrinnön vaihtopenkki pelasi pisteitten valossa tasan vastustajan penkkiä vastaan. Toisaalta, ihmekös tuo, onhan joukkue vahvistunut huomattavasti. Pyrinnön paras viisikko oli tänään Stringer, Heinonen, Minard, Palmi ja Bullock, joka voitti kentällä ollessaan +7 pistettä.

Topias Palmi, Pyrintö:
Kobrat teki meistä hyppyheittojoukkueen. Heitettiin huonosti ja Kobrat juoksi nopeita.

Tuomas Viertola, Kobrat:
Vahva kolmas jakso tiivistettiin puolustusta ja päästiin juoksemaan kenttää. Saatiin hyviä heittoja, kun pallo liikkui. Damonin loukkaantuminen toi henkilökohtaisesti lisää vastuuta ja sain hyviä onnistumisia.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Kobrat ansaitsi voiton tänään. Kobrat puolusti hyvin heitti hyvin. Kobrat sai pari isoa runia ja hyödynsi sen. Oltiin kokoakan juoksemassa alas eikä lainkaan niinkuin meidän olisi pitänyt pelata. Ei voida tulla vierasotteluun ottamaan 34 kolmosta. Ollaan keskellä kolmea ottelua 6 päivään ja nyt täytyy vain aloittaa keskittyminen seuraavaan.

Damion Dantzler, Kobrien päävalmentaja:
Loistava team efort. Tänään kehityttiin monessa asiassa. Damon ei pystynyt pelaamaan ja se toi muille lisää vastuuta. Jussi, Tuomas ja Marius vastasivat huutoon ja taistelivat loistavasti ja hyvällä energialla ja sitä tarvitaan tällä kaudella jos meinataan menestyä. Damon on kova jätkä ja muutama tikku ei haittaa. Nyt aloitetaan keskittymään lauantain kotiotteluun.

 

Jo tänä perjantaina 2.12. Pyynikille saapuu BC Nokia, joka hävisi tänään kotonaan Vilppaalle. Kahden voitonnälkäisen joukkueen kamppailu siis edessä.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

 

Korisliiga
Lapuan Korikobrat - Pyrintö
92-80 (42-40)