Korihait voittoon Pohitullissa

Korisliiga
Korihait - Pyrintö
88-80 (41-41)

Marraskuun masentama Pyrintö ei pystynyt tosissaan pelaamaan voitosta Uudessakaupungissa, vaan Korihait otti 88-80 (41-41) kotivoiton.

Ensimmäinen neljännes sujui lupaavan oloisesti Pyrinnön rytmittäessä peliä. Pyrintö karkaili pieniin johtoihin ja Uki otti eron kiinni.  Ensimmäisen jakson loppuun Pyrintö sai nykäistyä kuitenkin 16-21 johdon.

Toisen jakson alussa Pyrintö näytti paremmalta joukkueelta ja 3 minuutin pelin jälkeen Pyrintö johti Antero Lehdon kolmosen jälkeen jo 20-31 ja näytti menevän menojaan. Mutta sitten: Korihait voitti seuraavat n. 4 minuuttia 19-4! Epäonnistumisen jälkeen tuntui kuin seuraava tilanne olisi hävitty sen takia, että hävittiin se edellinen. Erikoiselta tuntuu, ettei varsin kokeneesta joukkueesta löydy eväitä, joilla sakkaus saataisiin korjattua vaan jälleen edessä oli syöksykierre.
Puoliajalle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 41-41 ja keskiviikon pelin nähneet uskalsivat toivoa tauolta tulevan sisuuntuneen Pyrinnön. Tällä kertaa päästiin toiselle puolikkaalle sentään tasatilanteesta eikä toivottomassa takaa-ajossa.

Toisin kuitenkin kävi. Korihait istui toisen puoliajan tiukasti kuskin pukilla eikä Pyrinnön ilme ollut juuri parempi vaikka mukana onnistuttiin jotenkin roikkumaankin. Ilkka Palviainen joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä jo 4 minuutin pelin jälkeen, kun Korihait heitti 57-48 johtoon. Pyrintö sai ennen viimeistä erätaukoa kirittyä eron kiinni ja viimeiselle jaksolle mentiin 62-62 numeroissa.

Viimeisellä jaksolla edettiin 3 minuuttia tasatahtiin, mutta sen jälkeen Korihait otti pienen etumatkan jota Pyrintö ei enää koskaan saanut kiinni, vaikka minuutti ennen loppua päästiinkin vielä 3 pisteen päähän.
Korihait otti ansaitun voiton.

-Pelin kahden viimeisen minuutin aikana emme saaneet heittoja sisään hyvistäkään paikoista. Kun Korihait pani pallon pussiin, meillä ei ollut mahdollisuuksia. Kotijoukkue teki korit oikeisiin paikkoihin, harmitteli Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen Aamulehdelle.

Pyrinnön pelin vaihteluväli oli valtava. Kun Pyrintö pääsi juoksemaan kenttää, se oli tehokasta ja hyvännäköistä korista. 5 vs 5 hyökkäystä vaivasi tänäänkin staattisuus. Set-hyökkäyksistä ei saatu luotua etua, joka olisi pystytty hyödyntämään, saati saamaan vapaita heittoja. Hyökkäys oli pitkälti yksilösuoritusten varassa. Antero Lehto (14/3/6 syöttöä) tuntui olevan hyvässä vireessä Pohitullissa, jossa hän pelasi yhden kauden Korihaiden paidassa viime vuosikymmenellä.
Ricky Minard (25/9/7syöttöä) teki komeat tilastot. Wally Judgen  (17/9) liikkuvuutta päästiin ajoittain hyödyntämään pallo-screeneissä. Topias Palmi väläytteli 17 minuutissa 10 pistettä.
Vahvan syksyn pelanneelle J’nathan Bullockille osui sysimusta ilta eikä Pyrintö kestänyt tänään sitä.

Pyrintö hävisi levypallot 43-35. Vaikka Pyrinnön menetysten määrä oli kohtuullinen 9, Korihait piti pallosta huolta erityisen hyvin, sillä ukilaiset hukkasivat pallon vain 4 kertaa. Kun heittoprosenteissa erot olivat pienehköjä, ottelun ratkaisi kai lopulta Korihaitten hieman korkeampi heittomäärä.
Pyrinnön penkki hävisi Korihaitten penkille 43-10, tosin pisteitten valossa asiaa epäreilua verrata, kun tamperelaisten peliminuutit jäivät huomattavasti pienemmiksi kuin tasaisemmin pelanneella Korihailla.

Topias Palmi, Pyrintö:
Yritettiin tänään olla energisempiä kuin Nokialla keskiviikkona ja onnistuttiinkin, mutta Korihait oli tänään hyvä. Paremmalle hävittiin.

Jarno Nikula, Korihaitten päävalmentaja:
Päätettiin ottaa kerrankin askel taaksepäin ja palata siihen pisteeseen, jossa oltiin pre-seasonilla ja lähteä siitä jatkamaan ylöspäin. Tänään oltiin jo lähellä alkukauden pelejä.

Dominique Lee, Korihait:
Yritimme liikuttaa palloa enemmän ja pelata joukkueena, yhdessä. Ja me onnistuimme siinä.

Korisliiga
Korihait - Pyrintö
88-80 (41-41)