Kova puolustus ei riittänyt – Seagulls vei voiton

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
77-71 (36-35)

Pyrintö pystyi, kai monien yllätykseksi, pelaamaan täysin tasaväkisesti voitosta sarjakärki Seagullsia vastaan Helsingissä. Pisteet kuitenkin lokkiparvelle 77-71 (36-35).
Tamperelaiset olivat tulleet pääkaupunkiin kuitenkin voitto mielessä. Ottelun ensimmäinen jakso eteni tasaisena muutaman pisteen eron vaihdellessa suuntaan tai toiseen.
Toisen neljänneksen alkuun Pyrintö yritti karkuun Topias Palmin (21/4) kolmosen käynnistämänä, mutta kotijoukkue imeytyi kantaan susisentteri  Gerald Lee jr (10/7) ja tarkasti tänään heittäneen Remy Abellin (18/2) koreilla. Näin pitkälle tauolle mentiin 36-35 numeroissa.

Myös kolmas jakso pelattiin kori korista, kunnes jakson lopussa Seagulls repäisi Abellin kolkilla ja kakkosella 57-50 johdon ennen viimeistä jaksoa. Pyrintö ei kuitenkaan antanut periksi vaikka Seagulls kasvatti 4. jakson alussa eroon jo 12 pisteeseen, vaan kuroi sen kiinni Topias Palmin,  jälleen hyvin pelanneen J’nathan Bullockin (21/6) ja sekä toisella puoliajalla lämmenneen Antero Lehdon (17/1/4 syöttöä) vastatessa Pyrinnön hyökkäystehoista.
Ottelun viimeinen minuutti oli jälleen trilleri, kun Palmi toi Pyrinnön 40 sekuntia ennen loppua jo 71-69 numeroihin. Pyrinnön välittömän virheen jälkeen Jason Conley pääsi vapariviivalle ja sitten kävi vähän niin kuin Kobriakin vastaan: Conley upotti ensimmäisen (72-69) ja heitti toisen ohi. Seagulls sai levypallon ja seuranneesta hyökkäyksestä Antto Nikkarinen (11/1/8 syöttöä) tykitti tylyn kolmosen ja vei Seagullsit kahden heiton päähän 75-69 johtoon.  Antero Lehto kuittasi saman tien toiseen päähän kakkosen ja Pyrintö katkaisi pelikellon virheellä. Nikkarinen viimeisteli loppulukemat 77-71 vapariviivalta.

Seagulls voitti levypallot selvästi 42-30 ja oli tarkempi myös kaikissa heittoprosenteissa. Pyrinnön puolustuksen onnistumisesta todistaa helsinkiläisten peräti 17 pallonmenetystä (Pyrinnöllä 11).

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Tyytyväinen voittoon tänään, vaikkei korista ehkä tänään kauneimmillaan ollutkaan. Pelattiin fyysisesti ja kovaa. Neljä peliä 10 päivään ja keskiviikon 3 tuntia suuntaansa Uuteenkaupunkiin ehkä hieman näkyi. Tästä johtuen passivoitettiin hiukan puolustusta, joka ehkä sekoitti hieman Pyrintöä. Tärkeintä oli, että päästiin voittojen tielle taas kotona. Hyvä, että tulee hieman aikaa jatkossa harjoitteluun, niin päästään siitä hyvin jatkamaan.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Seagulls oli numeroiden, himpun verran parempi tänään. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Kovaa, raakaa työntekoa. Mikään ei tullut ilmaiseksi. Seagullsin toteutus oli hyökkäyspäässä tänään parempaa. Jouduttiin tänään hyppyheittojoukkueeksi. Olen tyytyväinen peli-ilmeeseen ja taisteluun tänään. Muutama puolustuspään taktinen muutos puoliajalla saatiin hieman Seagullsia sekaisin, muttei pystytty kontraamaan niitä hyökkäyspäässä.

Pyrinnön seuraava peli on vasta sunnuntaina 22.1. Joensuussa Katajaa vastaan.
Seuraava kotipeli on perjantaina 27.1. klo 19.05 Pyynikillä tämänpäiväistä vastustajaa, Seagullsia, vastaan. Erikoinen aloitusaika johtuu YLEn televisioinnista.

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
77-71 (36-35)