Kova vierasvoitto Helsingistä

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
69-78 (37-40)

Pyrintö haki tärkeän vierasvoiton Kisahallista. Sarjapisteet tässä vaiheessa kautta ovat vain se sama 2 pistettä, mutta kauden ensimmäinen vierasvoitto ja vielä yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan, nostavat niiden arvoa. Pyrinnön sinnikkyys heikoilla hetkillä, laaja pelaajamateriaali sekä Brian Asbury olivat voiton avaimet.

Mitä tapahtui?

Ensimmäinen jakso pelattiin Seagullsin komennossa. Molemmat joukkueet tekivät kovia koreja. Alkuun Pyrinnöllä oli vaikeuksia puolustuksessa ja hyökkäyksessäkin Tuukka Kotin johtaman sisäpuolustuksen keskellä oli ahdasta, mutta onneksi tamperelaisten heittopeli toimi mallikkaasti. Juanya Green, Osku Heinonen ja Antero Lehto tykittivät kaukaa. Ensimmäiselle tauolle vierasjohdossa 18-22.
Toisen jakson alussa Pyrintö yritti karkuun (18-27), mutta valmentaja Mikko Larkaksen aikalisän jälkeen Seagulls tuli erittäin aggressiivisesti puolustukseen. Tuukka Kotti oli kova molemmissa päissä ja lokit nokkivat palloa ja räpyttivät siipiään syöttölinjoilla niin tehokkaasti, että Pyrinnön pelinteko pysähtyi.
Joonas Caven loukkaantui toisen jakson alussa eikä enää pelannut sen jälkeen.Topias Palmin puuttuessa kokoonpanosta kokonaan, alkoi huolia kasaantua vieraspenkin ylle.
Pyrintö oli kuitenkin päättäväinen eikä päästänyt Seagullsia karkuun. Mukana roikkuminen kannatti sillä
toisen jakson loppu oli jälleen Pyrinnön. Tauolle päästiin niukassa 37-40 johdossa.
Kolmas jakso oli näennäisesti Seagullsin. Se kävi pyrintöläisten kimppuun myös hävityn levypallon jälkeen ja onnistui saamaan muutaman turhan menetyksen tamperelaisille. Sami Toiviainen kutsui Pyrinnön aikalisälle ja se tehosi. Alkoi Brian Asbury show ja mies juoksi lay-uppeja helpon näköisesti.
Sama coach Larkaksen match-up painajainen jatkui neljännen jakson alussa. Asbury teki mitä halusi ja 4 minuutissa Pyrintö sai 56-65 johdon. Se auttoi kovasti, kun virheongelmien myötä tamperelaisten rosteri kapeni entisestään.  Kun ennen pelin loppua virheet täyttyivät Osku Heinosella, Devonne Gilesillä ja Antero Lehdolla, joutui Pyrintö pelaamaan viimeiset minuutit niillä 5:llä pelaajalla jotka kentällä olivat.
Kisahallissa on vaikea voittaa, mutta Pyrintö oli siihen tänään valmis.
Lassi Kilpinen ja Juanya Green osoittivat kylmäpäisyyttä heittämällä ratkaisuhetkillä vaparinsa sisään, vaikka Pyrinnön vapariprosentti koko ottelussa oli vaatimaton 68%.

Tilastojen valossa ratkaisu tapahtui levypallopelissä: murskaavasti Pyrinnölle 33-48!

Ottelun hahmot:

Brian Asbury (28/16) oli vauhtiin päästyään kentän ehdoton kuningas ja ratkaisi pelin.
Juanya Green (16/4/3 syöttöä) on päässyt selvästi rytmiin ja on arvokas pelaaja joukkueelle. Kapteeni Antero Lehto (9/3/5 syöttöä) käytti heittonsa ja loi tilanteita myös muille. Kenny Manigault (7/7) täyttää roolinsa puolustuksessa hyvin, mutta tänään nolot pallonmenetykset himmentävät vähän sadekehää.
”Heinosen veljekset” Petri ja Osku, jotka eivät ole sukua toisilleen, uurastivat jälleen hyvin molemmissa päissä kenttää. Lassi Kilpinen oli pallovarma pelinjohtaja ratkaisuhetkillä ja upotti siis tärkeät vaparit sisään lopussa.

Seagullsin parhaita olivat Jermaine Marshall (22/4) ja Tuukka Kotti (12/13/3 syöttöä).

Antero Lehto:
Tosi tyytyväinen voittoon. Kisahallista ei meidän peleissä koskaan nähdä high-light:ja vaan vääntö on kovaa. Ehkä lopussa olimme vähän freesimpiä ja saimme käännettyä voiton kotiin.

Derek Jackson, Seagulls:
Heitimme paljon vapaita heittoja ohi. Vastaavasti toisessa päässä Pyrintö haki paljon hyökkäyslevypalloja ja sai toisia yrityksiä.

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Me oltiin erittäin huonoja ja heitettiin huonosti tyhmiä heittoja tänään. Otimme liikaa pitkiä kakkosia ja pelattiin tyhmästi, kun taas Pyrintö meni systemaattisesti kohti koria. Meillä on muutama heikompi peli tässä alla mutta täytyy yrittää päästä jälleen voittoihin kiinni.
Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Olen erityisen iloinen voitosta, koska meillä oli kaksi heikompaa vierasottelua alla! Muutaman kerran missattiin paikoista, mutta pelattiin kuitenkin hyvin. Hieno nähdä, että löytyi ratkaisijoita hyökkäyspäähän ottelun lopussa. Jos pitää Seagullsin kotona 69 pisteessä niin pitää olla kyllä tyytyväinen.

Pyrinnön seuraava ottelu on lauantaina, kun Pyynikille saapuu mestarisuosikki Vilpas ja Teemu Rannikko.

Pyrintö – Vilpas  lauantaina 21.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

Korisliiga
Helsinki Seagulls - Pyrintö
69-78 (37-40)