KTP selvästi parempi

Korisliiga
KTP Basket - Pyrintö
92-72 (41-33)

Vaisu kuva jäi Pyrinnöstä Karhuvuoressa, kun hyvässä vireessä ollut KTP dominoi vähän jokaista pelin osa-aluetta, myös tulostaulua 92-72  (41-33).
Vielä ensimmäinen neljännes mentiin kori korista. Pyrintö suoritti hyökkäyspäässä tasaisesti Topias Palmin (8/1), J’nathan Bullockin (7/12) ja Ricky Minardin (13/2) vastatessa odotetusti vierasjoukkueen korinteosta.
Myös Andre Stringer (10/3) luikerteli hyvin korille ja nosti lay-uppeja sisään. KTP:lta jenkkien lisäksi kunnostautui nuori sentteri Mikael Aalto (7/2) joka pelasi ennakkoluulottomasti.

Vielä siinä vaiheessa, aina toisen neljänneksen puoliväliin kaikki näytti hyvältä. Sitten KTP sai puolustuksensa kuntoon ja muutaman puolustuksen voiton jälkeen se rykäisi 15 pisteen putken ja karkasi Moneya Pratin (29/4/9 syöttöä) huippupelin ansiosta jo 12 pisteen johtoon. Pari minuuttia ennen puoliaikaa Ilkka Palviainen sai aikalisällään rivit suoriksi ja Pyrintö kuroi eron vielä kohtuulliseen 41-33 numeroihin ennen pitkää taukoa.

Pyrintö aloitti kolmannen jakson hyökkäyspäässä terävästi ja sai korin melkein joka pallonhallinnasta, mutta ongelmat jatkuivat puolustuspäässä, sillä KTP kuittasi ihan joka kerta. Kotka sai jälleen puolustuksen ensin kuntoon ja karkasi lopulta hyvin nopeasti 52-37 johtoon. Pyrinnön ajatus oli kenties jo tulevassa paikallispelissä, sillä keskittymisen vaikeudesta kertoi kolmannen jakson lopun viimeinen hyökkäys jossa olisi voinut pelata kellon loppuun ennen viimeistä heittoa, mutta koko sekamelska päättyi 7 sekuntia ennen jakson loppua tehtyyn aika toivottoman näköiseen lay-uppiin, hyökkäyslevypalloon ja vielä menetykseen. KTP sai siis kaksi mahdollisuutta yrittää saada pallonhallinta, joista toisella kertaa onnistui ja sille jäi riittävästi aikaa heittoonkin, vaikkei sen olisi pitänyt saada enää edes koskea palloon. Topias Palmi onneksi rikkoi ja katkaisi pelin ennen kotkalaisten heittoa, kun joukkuevirheet eivät olleet täynnä. Erän loppu kuitenkin kummallinen, kurittomuutta tai huolimattomuutta.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin takaa-ajossa 64-51. Jakson alkuun Pyrintö kuroi eron jo 9 pisteeseen, mutta sitten pallo jäi Stringerin käsiin eikä Pyrintö päässyt aina edes heittämään. KTP sai pari kolmosta sisään ja jonkun nopean hyökkäyksen. Peli oli siinä.
Loppupeli käytettiin, aivan oikein, valmistautumiseen seuraavaan peliin. Loppunumerot 92-72.

Pyrintö sai reissuun mukaan uuden amerikkalaissentterin, sillä sunnuntaina joukkueeseen liittyneen Tyrone Nelsonin pelilupa ehti Suomeen ajoissa. Parien harjoitusten ja matkarasituksen myötä Nelson ei pystynyt vielä auttamaan Pyrintöä voittoon. Vaikka mies haki 7 levypalloa ja nosti 5 pistettä, kertoo 5 menetystä etteivät joukkuekaverien kanssa ajatukset käy ihan vielä yksiin. Vaan ihmekös tuo, tuskin mies muistaa kaikkia vielä edes nimeltä. Pyrinnön sisäpeli oli tänään pitkälti Petri Heinosen (14/5) varassa joka oli tänään myös Pyrinnön paras pistemies. Heinonen oli varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä myös puolustuspäässä joukkueen paras voittaen omia match-up -tilanteitaan useasti.

Positiivista oli, että Pyrintö voitti levypallot 32-36, mutta menetyksiä tuli liikaa 12-18. Ottelu ratkesi kuitenkin KTP:n jäätävän kovaan viimeistelyyn, sillä kotijoukkueen 2 p heittojen prosentti oli 62%.
Lisäksi se tykitti bonusrajan takaa 9 kolmosta kelvollisella 37% tarkkuudella, kun Pyrintö ei osunut Karhuvuoren koreihin kauempaa oikein millään (3/15=20%). Isolta osin KTP:n prosentteja selittää hyvä   joukkuepelaaminen ja vapaat heitot, sillä koriin johtavia syöttöjä se jakoi peräti 24 kpl (Pyrintö 12).
Valmentajien ja pelaajien kommentit eivät olleet tätä julkaistaessa vielä saatavilla.
Ne kannattaa käydä katsomassa Korisliigan sivulta:

http://korisliiga.fi/game/?game_id=2885241&season_id=93783

 

Pyrinnön pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Pyynikille saapuu tänään Kouvot niukasti kotonaan kaatanut BC Nokia.

Pyrintö-BC Nokia perjantaina 3.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

Korisliiga
KTP Basket - Pyrintö
92-72 (41-33)