Loistava Pyrintö kaatoi Katajan Pyynikillä

Korisliiga
Pyrintö - Kataja Basket
94-69 (45-32)

Pyrintö otti keskiviikkoiltana Pyynikillä tärkeät sarjapisteet, kun se kaatoi sarjan ylivoimaisen ennakkosuosikin Kataja-Basketin upealla pelillä 94-69 (45-32).
Ottelun alusta asti Pyrinnön peli-ilme oli erinomainen. Liikkuminen oli terävää, sen suhteen ei säästelty, vaan kaikki pelaajat antoivat tänään kaikkensa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.
Etenkin Ricky Minardista (15/4/4 syöttöä) näki, että miehen jalat toimivat huomattavasti paremmin kuin viime viikolla. Mies teki ensimmäisessä 5 minuutissa 2 pisteen korin, otti pallonriiston ja heitti kolmosen vieden Pyrinnön 15-7 johtoon.
Kataja pysyi kuitenkin pelissä mukana, kun sen suurikokoinen, urheilullinen ja eurokenttien karaisema puolustus pelasi fyysisesti, mutta puhtaasti tilanteet loppuun asti. Pyrintö joutui ottamaan varsin vaikeita ratkaisuja, mutta periksi antamattomalla asenteella pyrintöläiset keräilivät itseään välillä mainosaitojen seasta ja nousivat uudestaan taistelemaan. Keskittyminen pysyi hienosti omassa pelaamisessa.
Pyrintö pääsi ensimmäiselle tauolle 23-20 johdossa.

2. jaksolla Pyrintö jatkoi aktiivista koko joukkueen hyökkäyspeliä. Kun kotijoukkue sai myös puolustuksessa kovia stoppeja ja kun se alkoi pärjätä entistä paremmin myös levypallopelissä, Pyrintö pääsi 3 minuutissa 11 pisteen karkumatkalle ennen kuin Katajan päävalmentaja Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle.
Pyrinnön 1 vs 1 puolustus oli tänään vahvaa ja tarvittaessa rotaatio toimi erinomaisesti. Pyrintö pääsi syöttölinjoille ja painosti jo 1. puoliajalla Katajan peräti 13 pallonmenetykseen.
Myös Ilkka Palviainen käytti aikalisän erän puolivälissä ja Pyrintö saikin repäistyä jo 16 pisteen kaulan, kun Topias Palmi (15/5) askarteli lyhyessä ajassa 5 pistettä.  Makkaratauolle päästiin Pyrinnön 45-32 johdossa.
Pyrintö tuli pitkältä tauolta tänään terävästi. 3. jakson alkuun Tyrone Nelson (12/5/5 riistoa/2 torjuntaa) haki levypallon ja teki 2 kovaa koria alta. Pyrintö alkoi myös juosta tuloksekkaasti pallo-screen hyökkäyksiä joista Nelson ja Petri Heinonen (7/1) rullasivat korille ja joko viimeistelivät itse tai pistivät pallon mainiosti liikkeelle luoden uuden ylivoimatilanteen Pyrinnön hyökkäykseen. Antero Lehto (9/4) toimi tässä vaiheessa Pyrinnön pelin moottorina ja kapteeni jakoi erinomaisesti palloa merkkauttaen peräti 9 koriin johtavaa syöttöä. Ja mikä parasta, Pyrintö liikutti palloa myös muuten erinomaisesti. Syötöt palvelivat voittamista, ei kenenkään henkilökohtaista tilastosaraketta. 4 minuutin pelin jälkeen (tilanteessa 57-36) Gibson yritti vielä herätellä joukkuettaan, mutta Pyrinnön mainio peliote säilyi eikä peli ollut tänään Katajan omissa käsissä. Viimeiselle tauolle Pyrinnön 74-48 johdossa.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö teki selväksi, ettei Katajan kannata rypistellä. Ensin Joonas Caven (9/2) tippasi pallon koriin todella korkealta, lähes korin päällä olevan 24 sek näytön korkeudelta. Sitten sama mies pamautti kaksi kansainvälisen tason donkkia, ja Pyynikin varsin runsaslukuinen yleisö sai mitä omiltaan halusi: komean kunnianpalautuksen viime viikkoisen konttauksen jälkeen. Joukkueet pelasivat yleisöä arvostaen loppuun asti vaikka voittajasta ei ollutkaan enää epäselvää. Loppunumerot siis 94-69.

Pyrintö heitti tänään pelitilanneheittonsa tarkasti (2p=54% ja 3p=47%). Ainoa kauneusvirhe löytyy vapaaheitoista, kun vain 17/26 upposi koriin. Positiivista ja jälleen joukkueen henkisestä voimasta kertoo kuitenkin se, että Pyrintö pyrki korille, vaikkei sieltä aina mustelmitta selvinnytkään. Pyrintö sai vapariviivalta 17 pistettä ja Kataja vain 13, vaikka se heitti lähes kaikki vaparinsa sisään (13/14).
Pyrinnön kaikki pelaajat pääsivät pisteille ja peräti 5 pelaajaa kaksinumeroisille. Kovimmat lukemat teki jälleen mainiosti pelannut J’nathan Bullock jonka tupla-tupla 16 pist/ 11 levypalloa olivat jälleen arvossaan.

Ottelun ratkaisu oli Pyrinnön onnistunut puolustuspeli. Valmennusjohto Palviainen-Khvorost-Heinämäki oli tehnyt kotiläksyt hyvin, sillä Katajan painostaminen 19 menetykseen vaatii muutakin kuin asennetta.  Pyrinnön pelissä silmiin pistävintä, kaikesta huolimatta, oli tänään kuitenkin juuri asennemuutos: lannistumattomuus, kärsivällisyys ja valmius tehdä myös haalarihommia joukkueen eteen.
Hyvällä joukkueella voittamisen resepti on jo usein siinä.

Johannes Lasaroff, Kataja:
Pyrintö tuli peliin paljon kovempaa kuin me. Se ratkaisi pelin.
Ensi tiistaina meilläkin on varmasti erilainen ilme.

Ricky Minard, Pyrintö:
Valmistauduimme otteluun hyvin. Pelasimme paljon kovemmalla intensiteetillä kuin aiemmin ja etenkin puolustus toimi tänään erinomaisesti.

Greg Gibson, Katajan päävalmentaja:
Pyrintö pelasi äärimmäisen kovan ottelun! Emme päässeet lähellekään Pyrinnön tasoa tänään.
Pyrinnön puolustus oli erinomaista ja pakotti meidät jo 1.puoliajalla peräti 13 pallonmenetykseen.
Teemu Rannikon puuttuminen ei selitä asiaa, sillä olemme tällä kaudella pelanneet hyvin ilman häntäkin.
Tietysti silti toivomme, että Teemu palaa kokoonpanoon play-offeihin mennessä.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Tämä oli varsin samanlainen peli kuin meidän kaksi vierailuamme Joensuussa. Vierasjoukkue sinnitteli, mutta kotijoukkue meni menojaan tasaisen alun jälkeen. Osat vain vaihtuivat.
Me olimme tänään hyviä.  Rion Brown sai kuitenkin alussa sellaisia heittoja joita emme olisi halunneet antaa ja olimme myös vähän pehmeitä levypalloissa, mutta sen jälkeen kokonaiskuva ottelusta oli osaltamme kyllä ehjä. Pitkä hyvä valmistautuminen onnistui ja oli etumme verrattuna Katajaan.

Pyrinnön seuraava peli on ensi tiistaina 14.3. klo 18.30 Pyynikillä, jolloin Kataja tulee yrittämään revanssia.
Odotettavissa erittäin mielenkiintoinen peli. Kataja-pelien tarjous jatkuu: kaksi yhden hinnanna!

Korisliiga
Pyrintö - Kataja Basket
94-69 (45-32)