Nokia Pyynikille – Andre Stringer esittäytyy kotiyleisölle

Korisliiga
BC Nokia - Pyrintö


Korisliiga jatkuu perjantaina odotetulla paikallisottelulla Pyrintö – BC Nokia.
Odotettavissa urheilua parhaimmillaan, kun viime kevään kaksi mitalistia iskevät toisen kerran tänä syksynä yhteen.

Ensimmäisessä pelissä Nokialla kotijoukkue oli parempi voitettuaan toisen jakson ylivoimaisesti. Pirteämmästä toisesta puoliajasta ei ollut silloin pelastajaksi, kun päävalmentaja Palviaisen sanoin ”olimme ensimmäisellä puoliajalla kaivaneet itsellemme liian syvän kuopan.”

Nyt Pyrintö lähtee otteluun takuulla eri ilmeellä. On aivan varmaa, ettei se jää enää pehmeäksi eikä alistu vaikeuksienkaan edessä. Tänään taistellaan viimeiseen mieheen!
Se, että Koripalloliitto langetti joukkueen kapteeneille Antero Lehdolle ja Ricky Minardille yhden ottelun pelikiellon viime viikonlopun ottelun jälkeisistä tapahtumista, ei tietenkään helpota Pyrinnön otteluun valmistautumista. Vaan ei se mukavaa ole Nokiallekaan, kun kukaan ei tiedä keitä illalla pelaa.
Pyrintö on nimittäin valittanut päätöksestä Koripalloliiton liittohallitukseen ja päätöstä odotetaan tämän päivän aikana.

Nokia lähtee otteluun ehdottomana ennakkosuosikkina. Nokia on suorittanut syksyn tasaisesti. Se on hyvin valmennettu joukkue jonka pelaajisto kestää vertailun useimpien Korisliiga-joukkueiden kesken. Papa Dia ja Eldar Skamo ovat roolissaan sarjan eliittiä, muutkin pelaajat selkeästi Korisliiga-tason pelaajia.

Jotain Korisliigan tasaisuudesta kertoo, että täysin samat määritelmät sopivat hyvin Pyrintöön. Silti Pyrinnön kausi on lähtenyt liikkeelle alakanttiin eikä jo kerran saatu oikaisuliike kantanutkaan pitemmälle.
Useimmat asiantuntijat kuitenkin tunnustavat, että Pyrintö on edelleen yksi potentiaalisimmista kevään joukkueista.

Pyrinnön uusi pelinjohtaja Andre Stringer tekee tänään ensiesiintymisen Pyynikillä. Viikko sitten Tampereelle lentänyt Stringer on ehtinyt melkeinpä pelata enemmän kuin harjoitella, sillä mies oli mukana sunnuntaina Helsingissä ja keskiviikkona Lapualla. Stringer on ehtinyt väläytellä osaamistaan ja tänään mies saa todellisen näytön paikan, varsinkin jos muut takamiehet Lehto ja MInard puuttuvat rivistä.

Nyt siis Pyynikillä on nähtävää: paikallisottelu sinänsä, Nokian riveissä paljon tuttuja entisiä pyrintöläisiä, Andre Stringerin kotidebyytti, pelaavatko Minard ja Lehto?  Siis Pyynikille klo 18.30!

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
“Kolmas ottelu kuuteen päivään. Hienoa päästä vierasottelujen jälkeen
takaisin Pyynikin kirkkaisiin valoihin. Parin avainpelaajan ottaminen pois
kokoonpanosta laittaa joitain asioita uusiksi pelaamisessamme. Aikaa
valmistautua on ollut vähän, mutta se on pyritty käyttämään laadukkaasti
hyväksi. Tilanteemme ei varmasti otteluun lähdettäessä ole ideaali, mutta
hieno kotiyleisömme varmasti antaa tässä tilanteessa kaiken tukensa ja
pumppaa pelaajistoomme lisää sähköä. Kokoonpano: Palmi, Bullock, Judge, J.Kilpinen, Pekkola, Caven, Heinonen, Stringer, Pentti”
Ilpo Rantanen, BC Nokian päävalmentaja:
”Pyrintö on vahva joukkue jonka sijoitus taulukon viimeisenä kertoo enemmän Korisliigasta kuin Pyrinnöstä. Motivaatiotekijätkin ovat varmasti perjantaina vähintäänkin kohdallaan. Edellinen ottelu oli molemmilla keskiviikkona joten valmistautumisaikaa on rajallisesti ja ainakin meillä lisäksi salitkin tässä välissä hieman huonosti käytössä. Onneksi pelasimme Pyrintöä vastaan juuri pari viikkoa sitten, joten joukkue on uutta takamiesvahvistusta lukuun ottamatta kohtuullisen tuttu ja videolta katsotaan loput. Uskon keskiviikon tappiomme sisuunnuttaneen joukkuetta ja tarvittavaa taisteluasennetta löytyvän tällä kertaa myös vierasotteluun. Olemme sarjassa eniten pisteitä omiin päästänyt vierasjoukkue ja tämän asian olisi vähitellen korjaannuttava. Fanibussi on kuulemma täynnä ja muutenkin Näätälaumaa tulossa paikalle mukavasti, joten siltä osin kaikki kohdallaan. Kokoonpano: Sanders, Smith, Hirvikoski, Skamo, Harjula, Dolenc, Mattila, Dia, Wilkerson, Mäkelä. Huoltajana Haapoja.”

 

Korisliiga
BC Nokia - Pyrintö