Vilpas vei ensimmäisen – tiistaina jatketaan Pyynikillä

Korisliiga, puolivälierät
Vilpas - Pyrintö
78-73 (37-47)
Voitot: 1-0

Ensimmäinen puolivälierä päättyi lopulta Vilppaan 78-73 (37-47) voittoon, vaikka Pyrintö pelasi ensimmäiset 25 min erinomaista koripalloa. Tiistain 2.peliin jäi kuitenkin mietittävää molemmille joukkueille.

1. jakso oli ottelun tasaisin, pelillisestikin. Pyrinnön otteista paistoi kuitenkin päättäväisyys.
Hyökkäyspeli oli monipuolista, liike terävää ja heitonvalinnat kurinalaisia ja epäilemättä juuri niitä mitä haluttiinkin ottaa. Puolustuksessa joukkueille tuli vielä joitakin merkkausvirheitä, vaikka esim. Vilppaan kovan takamiehen Juwan Statenin Pyrintö onnistui puolustamaan puoliaikaan asti erinomaisesti.
Välillä tuntui, että vain Desmond Williams (21/13) piti Vilpasta pelissä mukana.
Pyrinnön päättäväisyys näkyi mm. siinä terävyydessä jolla Joonas Caven leikkasi päätyrajakuviosta korille ja donkkasi pallon sisään. Yksittäinen tapahtuma, mutta silti. Päättäväiset otteet olivat myös Antero Lehdolla, joka juoksi kenttää viimeistellen jo ensimmäisellä kympillä 10 pistettä, viimeisen korin jakson loppuun kovalla coast to coast ajolla. Pyrintö pikkutauolle 19-23 johdossa.

2. jaksolla Pyrintö haki edelleen heittoja haluamistaan match-upeista. Mainion ottelun jälleen pelannut Joonas Caven (14/4) heitti jakson alkuun kaksi kovaa kolmosta, jonka jälkeen Ricky Minard voitti oman puolustajansa kahdesti ajaen korille ja vieden Pyrinnön 2,5 minuutissa 20-34 johtoon. Joonas Iisalo käskytti joukkueensa aikalisälle. Pyrintö esitti kuitenkin täydelle Salohallille komeata korista, vaikka Vilpas pääsikin ennen puoliaikaa kirimään eron 10 pisteeseen (37-47).

Tamperelaiset tulivat vielä pitkältä tauoltakin hyvin. Pyrintö johti suurimmillaan jo 16 pistettä, kun jaksoa oli pelattu 3 minuuttia. Jakson puolivälissä Vilpas pääsi taas peliin mukaan. Ensin Tyrone Nelson sai 3. virheen ja joutui vaihtoon ja kun vähän myöhemmin J’nathan Bullock (11/9) sai minuutin sisään 3. ja 4. virheensä, Pyrintö joutui muuttamaan peluutustaan. Sen jälkeen Pyrinnön hyökkäyspeli tyrehtyi täysin.
Vilpas sai hengen päälle, pääsi pelaamaan vahvuuksillaan ja välillä päättömilläkin ajoilla se onnistui korinteossa tai pelaamaan itsensä vapariviivalle. Vilpas sai 14-0 runin kirien melkein tasoihin 56-58, kun 3. jaksoa oli jäljellä 3 minuuttia. Joonas Caven osoitti kuitenkin olevansa se X-factor, joka pystyy kääntämään ottelun tai jopa ottelusarjan kulun. Caven tykitti kaksi tärkeää kolmosta katkaisten Pyrinnön kuivan kauden. Erän loppuun myös Joonas sai kuitenkin 4. virheen ja peluuttamisesta alkoi tulla ottelun avainkysymys. 3. jakson jälkeen Pyrintö kuitenkin johdossa 61-66.

4. jaksolla Vilpas juoksi 3 minuutin pelin jälkeen johtoon 69-68. 5 minuuttia ennen loppua Vilpas karkasi 73-68 johtoon, kun Pyrintö ei saanut haluamiaan heittovalintoja vaan joutui jatkuvasti tyytymään huonompiin optioihin, siis heittämään väkisin. Vaikeiden ja selkeästi omatkin yllättäneiden heittojen vuoksi Vilpas sai helppoja levypalloja ja pääsi juoksemaan kenttää.
Pyrintö kuitenkin taisteli. Bullock toi vielä Pyrinnön 2 pisteen päähän (73-71) ja Kelvin Lewis (8/1) tasoitti pelin ajollaan, kun kellossa oli jäljellä 1:35. Vilppaan Staten osoitti tasonsa ja ajoi kovan lay-upin pohjiin 75-73.
Pyrintö ei saanut rakennettua kunnon heittopaikkaa ja Susijengin heittäjä Mikko Koivisto (3/3) otti vasta ottelun kolmannen heittonsa, ensimmäisen onnistuneen, bonusviivan takaa pussiin ja vei Vilppaan 78-73 johtoon. Tuo Koiviston heitto oli lopulta ottelun voittokori, sillä Pyrintö ei saanut enää aikaiseksi kavennusta, saati tasoitusta.

Vilpas voitti ottelun vapaaheittoviivalta. Vilpas heitti peräti 22/33 kun Pyrintö jäi lukuihin 7/12.
Vilpas siivosi oman pään levypallot tarkasti, varsinkin sen jälkeen, kun Tyrone Nelson joutui virhevaikeuksiin. Kakkospallot Vilppaalle 45-38.

Puolivälieräsarja jatkuu tiistaina Pyynikin palloiluhallissa ja tämän päivän pelin perusteella on odotettavissa hieno korisottelu!

Juwan Staten, Vilpas:
Pyrintö tuli peliin hyvällä energialla ja se on kokenut joukkue. Emme pelanneet meidän omaa koripalloa. Toisella puoliajalla tehtiin paljon paremmin töitä, saatiin stoppeja ja päästiin juoksemaan.

Joonas Caven, Pyrintö:
Tultiin hyvällä intensiteetillä alussa niin kuin playoffeissa kuuluukin ja sen aisti joukkueen sisällä. Sitten päästettiin Vilpas juoksemaan ja vapariviivalle, oma fokus puolustamiseen katosi. Kaikille tuli varmaan selväksi, että kyllä me tänne playoffeihin kuulutaan eikä olla mikään heittopussi. Vilppaalla on hienot fanit ja “kannustuksesta” sai lisää buustia omaan pelaamiseen.

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
En usko näihin playoff-juttuihin pätkääkään. Yhtä tyhjän kanssa, että heitetään paineet jonkun toisen niskaan. Kumpi sarjan häviää, lähtee himaan ja siinä on aika paljon hävittävää. Me hoidettiin tänään mitä meidän piti hoitaa eli kotiedulla kotiottelu. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat todella hyviä 27 minuuttia. Sanoin kopissa puoliajalla, että kymmenen pistettä ei ole mitään. Se on yksi runi meidän pelissä ja luottakaa siihen. Oltiin 16 pisteen kuopassa ja aika syvällä. Ollaan kuitenkin oltu koko kausi joukkue, joka hoitaa näitä pelejä 3. ja 4. jaksolla ja meidän puolustuksen intensiteetti nousi toisella puoliajalla. Tiistaina on kova testi ja meidän on oltava valmiita alusta lähtien. Muuten Pyynikiltä ei pisteitä haeta.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Tyytyväinen ei voi olla. Oltiin tänään pitkään kuskin paikalla, vaikkei pelattu hirveen hyvin. Jos haluat voittaa vieraissa, täytyy pystyä puolustamaan 40 minuuttia. Päästettiin Vilpas avoimelle kentälle pelaamaan heidän omaa peliään. Vaikka Vilpas puolusti hyvin, kyllä meidän hyökkäyksessä oli vikaa ja katsotaan videolta, mitä voidaan parantaa. Saatiin paljon hyökkäyslevypalloja, mutta kun heität paljon ohi, levypallomäärä kasvaa.

 

  1. puolivälieräottelu Pyrintö-Vilpas tiistaina 4.4. klo 18.30 Pyynikin palloiluhalli

    Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

 

 

Korisliiga, puolivälierät
Vilpas - Pyrintö
78-73 (37-47)
Voitot: 1-0