Pyrinnölle selkävoitto sarjakärjestä

Korisliiga
Pyrintö - Helsinki Seagulls
88-71 (46-31)

Pyrintö oli kerännyt itsensä hienosti masentavan Joensuun reissun jälkeen ja taisteli joukkueena komean voiton sarjakärki Seagullsista 88-71 (46-31).
Pyrinnön peli-ilme oli tänään erinomainen. Vaikka suurimman huomion vei tänään huikentelevaisen pelin pelannut Topias Palmi (30/6), niin koko Pyrinnön joukkue ansaitsee kiitokset kovasta yrityksestä ja valmiudesta pelata jokainen tilanne loppuun asti taistellen.

Ottelun lähtökohta oli erikoinen, kun molemmat joukkueet joutuivat peliin tavallista pienikokoisemmalla joukkueella, kun Seagullsilta puuttuivat molemmat sisäpelaajat (Lee ja Upson) ja Pyrinnöltäkin Petri Heinonen oli ainoa viitospaikan pelaaja kokoonpanossa.

Pyrintö aloitti ottelun todella terävästi. Pelaajat liikkuivat sähäkästi ja joko Pyrintö oli scoutannut Seagullsin jokaisen puolustuksen valinnan erinomaisesti tai sitten Seagulls toteutti puolustustaan todella huonosti, sillä Pyrintö teki näyttäviä koreja komeiden syöttösarjojen päätteeksi. Screenit osuivat ja syötöt osuivat lapaan, kuten Hakametsässä tavataan sanoa.
Pyrintö otti 5 min jälkeen jo 12 pisteen johdon (15-3) ja kentällä näytti välillä olevan vain yksi joukkue, kun Pyrintö rytmitti peliä erinomaisesti. Juostiin kun oli mahdollisuus, sitten maltettiin kuitenkin pelata myös viisikkohyökkäys, kun pitikin. Aloite pysyi näin Pyrinnöllä, vaikka intensiteetin hieman laskettua Seagulls hivuttautuikin peliin mukaan hetkeksi. Ensimmäiselle tauolle Pyrinnön 19-15 johdossa.

Toisella neljänneksellä Topias Palmi ja Ricky Minard (17/4/5syöttöä) esittivät hyökkäyspään ratkaisuissaan sellaista päättäväisyyttä, että Pyynikin katsomoonkin asti välittyi yhteisöllisen luottamuksen ja toivon ilmapiiri. Pyrinnön puolustuspää oli rautaa, kun jälleen huippupelin pelannut, tupla-tuplaakin hätyytellyt  Petri Heinonen (9/9) sekä ratkaisuhetkillä fiksusti korin alustaa peittänyt ja kovia levypalloja repinyt Joonas Caven (4/6) ottivat komentoonsa oman 3-sekunnin alueen.
Pyrintö pisti pallon liikkeelle ja malttoi hakea parhaan ratkaisun omista tilastoista välittämättä. Pyrintö hyökkäsi leveällä rintamalla, kun myös Antero Lehto (12/1/7 syöttöä) ja J’nathan Bullock (12/5) säkittivät tärkeitä koreja. Pyrintö karkasi makkaratauolle 46-31 johtoon.

Pienistä tämän kauden luomista peloista huolimatta, yleisö näki Pyrinnön tulevan pitkältä tauolta vielä entistä voitontahtoisempana ja terävämpänä. Reilussa minuutissa Pyrintö kasvatti eron jo 20 pisteeseen (53-33) ja kun etenkin Palmi tuntui tekevän kentällä mitä halusi, ottelu ratkesi jo 3. jaksolla kun Pyrintö karkasi 26 pisteen johtoon.

Viimeinen neljännes oli muodollisuus jolloin Seagulls pääsi kaunistelemaan taululle numerot 88-71.

Pyrintö voitti levypallot 41-27 ja parasta oli nähdä kuinka Pyrintö osallistui myös sellaisiin levypalloihin joista ei pallon saaminen ollut edes kovin todennäköistä, mutta tilanteeseen mukaan menemällä pallo pomppi Seagullseista yli tai se saatiin läppäistyä omille. Tärkeitä ylimääräisiä pallonhallintoja ja jokainen niistä vahvisti joukkueen taistelutahtoa silminnähden. Niitä valmentajien arvostamia haalarihommia.

Vaikka Pyrinnölle tuli peräti 16 pallonmenetystä, joiden vuoksi Seagulls sai ottelussa (levypalloista huolimatta) jopa enemmän heittoja, Pyrinnön tarkkuus (2p heitot 62% / 3p heitot 45%/ vaparit 87%) käänsi pelin selvästi Pyrinnölle.

Seagullsin pistekärki oli joku vuosi sitten Pyrinnössäkin pelannut Carl Lindbom (16/8). Joukkueen voitontahtoisin näytti olevan kapteeni Antti ”Jumppa” Niskanen (13/2).

Carl Lindbom, Seagulls:
Vaikea peli. Olimme luokattomia molemmissa päissä kenttää, mutta annettava täysi tunnustus Pyrinnölle joka pelasi hyvin. Pyrintö viimeisteli kovilla prosenteilla.

Topias Palmi, Pyrintö:
Sovittiin, että otetaan tällä kertaa terävä alku peliin ja siinä onnistuttiin. Vaikka verryttelyssä heitto ei oikein uponnut, niin onneksi sitten pelissä kulki. Kun laittaa aivot narikkaan eikä ajattele heittäessä liikaa niin hyvin menee.

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Olimme huonoja kaikessa siinä missä Pyrintö oli hyvä. Pyrintö liikutti palloa ja puolusti hyvin.
Hienosti Pyrintö on tullut takaisin vaikean Joensuun reissun jälkeen ja selvästi parempi joukkue voitti tänään.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen 30 minuuttiin. Olimme puolustuksessa yritteliäitä ja takamiehemme luopuivat pallosta tehden joukkueesta paremman. Hyvän alun jälkeen passivoiduimme hieman ja Seagulls pääsi peliin mukaan, mutta puoliajalla sovimme, että lisätään taas intensiteettiä.
Takanamme on jälleen hyvä harjoitusviikko, mutta hieman huolestutti, kun harjoituksissa sudittiin ohi niistä paikoista, joista tänään kuitenkin viimeisteltiin hyvin.

Pyrinnön seuraava ottelu on Kotkassa keskiviikkona 1.2. ja seuraava kotiottelu Pyynikillä viikon päästä perjantaina 3.2. klo 18.30 naapurikaupungin ylpeyttä BC Nokiaa vastaan.

Korisliiga
Pyrintö - Helsinki Seagulls
88-71 (46-31)