Pyrinnölle tärkeä kotivoitto Kouvoista

Korisliiga
Pyrintö - Kouvot
83-78 (41-35)

Rytinällä peliin tullut Kouvot joutui taipumaan, kun Pyrintö pelasi kokonaisuutena ehjän ottelun ja otti sarjan jatkon kannalta elintärkeän voiton numeroin 83-78 (41-36). Vielä keskiviikkona kotonaan Vilpasta vastaan pelannut, ja harmittavan tappion kokenut Kouvot aloitti vahvasti. Niin puolustuspelaamisesta kuin hyökkäyksestä näki, että se oli tehnyt kotiläksyt hyvin ja tullut tosissaan hakemaan voittoa. Kouvot päätti useamman hyökkäyksen donkkiin tai helppoon alta nostoon, kun Pyrintö ei tiennyt kenen olisi pitänyt auttaa pallo-screenin jälkeisistä ison miehen korille rullauksista (leikkauksista). Varsinkin Miikka Luosmaa (18/6) taisi tehdä ainakin puolet pisteistään äijämäisillä donkeilla.
Pyrintö pääsi kuitenkin peliin varsin pian mukaan ja etenkin Antero Lehdon (10/2/5 syöttöä) erinomaisesta pelin rakentamisesta ja hyvistä syötöistä Pyrintö pääsi ensimmäiselle tauolle 18-18 tasatilanteesta.
Myös paluumuuttaja Kelvin Lewis (7/1) pääsi avaamaan pistetilinsä, kun heti ensimmäinen kolmonen päätyi korisukkaan.

Toisella jaksolla Pyrintö pääsi hieman päälle ja yritti jakson loppupuolella jo karkumatkaa, kun Ville Pekkola (3/2) heitti kolmosen ja sitten Antero Lehto teki tahto lay-upista kahden pistettä, 39-31.
Topias Palmi (13/2) oli jälleen hyökkäyspäässä terävänä ja viimeisteli tarkasti läheltä ja kaukaa.
Kouvojen taivaalla kävi tummia pilviä kun ensin Raheem Appleby (2/3/ 11 syöttöä!) taittoi nilkkansa ja kohta perään Osku Heinonen (3/1) sai puujalan varsin kovaotteisessa pelissä. Molemmat kouvolalaiset selvisivät onneksi säikähdyksellä ja palasivat myöhemmin kentälle. Kouvot sinnitteli mukana ja Pyrinnön johto makkaratauolle lähteissä oli vain 5 pistettä (41-36).

Toisen puoliajan aluksi Kouvot tuli erittäin fyysisesti ja kovaa puolustukseen. Vähän hämmentynyt Pyrintö suttasi pallon vieraille pari kertaa peräkkäin. Peli meni molemmin puolin rumaksi ja sekavaksi. Parin torikokouksen jälkeen tuomarit, aivan oikein, korjasivat linjaa ja selvät pallolliseen pelaajaan kohdistuneet taklausvirheet alettiin jälleen viheltää. Peli normalisoitui eikä fyysisiä tai sieluun sattuvia vammoja jäänyt varmaan kenellekään. Pyrintö pysyi niukasti keulilla ja pääsi viimeiselle tauolle 58-50 johdossa.

4. jakson alkuun Pyrintö yritti lopullista ratkaisua, kun Ricky Minardin (18/7/5 syöttöä) riiston ja läpiajon jälkeen Antero Lehto nosti Minardin ohiheiton sisään ja pakotti Pieti Poikolan ottamaan aikalisän vain reilun minuutin pelin jälkeen (62-50). J’nathan Bullock (13/5) väänsi myös muutaman tahtokorin. Kouvot roikkui kuitenkin hyvällä hyökkäyspelillä iskuetäisyyden päässä.
Tänään erinomaisesti heittänyt Kouvojen Rakeem Buckles (23/5) pussitti sekä 2 p että 3 p heittonsa erinomaisella 80% tarkkuudella sisään (4 kpl molempia). Myös vaatimattomammin muuten osunut Steven Pledger (20/3/4 syöttöä) laittoi ottelun ratkaisuhetkillä kovia heittoja sisään. Kun myös Hallilan oma poika Osku Heinonen tykitti kaukaa, Kouvot pääsi viimeisellä minuutilla jo pisteen päähän (79-78).
Hyvän pelin pelannut Ricky Minard hyökkäsi kovaa korille ja Pyrintö hyödynsi hänen kokemustaan loppuhetkillä.  Pyrintö voitti puolustustilanteen ja levypallon jälkeen Petri Heinonen (7/3) vei Pyrinnön vapariviivalta 17 sekuntia ennen loppua 82-78 johtoon.
Kouvojen aikalisän jälkeen se pelasi pallon Pledgerille kulmaan, mutta Petri Heinonen torjui sen ja Pledgerin toinen yritys päätyi levypallosta Kelvin Lewisin käsiin. Kouvot rikkoi ja Lewis viimeisteli Pyrinnölle 83-78 voiton vapariviivalta.

Pyrintö voitti ottelun levypallot 39-31 etenkin Joonas Cavenin puolustuspään (2/6) ja Tyrone Nelsonin (10/6) hyökkäyslevypallojen ansiosta. Molempien joukkueiden 2 p heittojen prosentti on kelvollinen (Pyrintö 21/40=53%, Kouvot 19/32=59%), mutta huomio kiinnittyy siihen, että Kouvot heitti yhtä monta kolmosyritystä kuin 2 p heittoja . Kun Kouvojen kolmosten prosentti oli vain 28% ja kun Pyrintö pyrki vastaavasti kovempaa korille saaden 2 p heittoja 8 kpl enemmän ja lisäksi vapaaheittoja selvästi enemmän (28-15), niin ottelu voitettiin jälleen pyrkimällä sisään. Vaikka Pyrinnön vapariprosentti olikin tänään onneton (61%), määrä korvasi hutilaukaukset.

Miikka Luosmaa, Kouvot:
Sisuunnuimme keskiviikon harmittavan kotitappion jälkeen ja taistelimme kyllä hyvin. Meillä oli selvät kuviot miten hyökkäämme Pyrinnön hard-hedge screen-puolustusta vastaan ja alussa onnistuimmekin siinä hyvin. Sitten annoimme kuitenkin Pyrinnön pelata omilla vahvuuksillaan. Epäonnistuimme ottamaan Ricky Minardin ajot pois, samoin muiden pelaajien kätisyydet olivat tiedossamme, mutta emme onnistuneet puolustuksessa tänään, vaan Pyrintö sai niitä ratkaisuja, joita se halusikin.

Kelvin Lewis, Pyrintö:
Kouvot on hyvä joukkue, tämä oli kova peli. Voitto oli meille erittäin tärkeä tänään. Nyt tavoitteemme on taistella Pyrintö ensin play-offeihin ja sitten menestyä siellä. Oli hienoa tulla takaisin Tampereelle, tuttuun organisaatioon ja tuttujen ihmisten keskelle.

Pieti Poikola, Kouvojen päävalmentaja:
Maksamme tällä kaudella oppirahoja, kun meillä on paljon kokemattomia pelaajia.
Emme ole pelissä koko ajan läsnä. Tänään Pyrintö rankaisi puolustuspään karkeista virheistämme, joita on tullut toistakymmentä useammassa pelissä. Pyrinnön takakenttä on täynnä hyviä pelaajia emmekä tänään pärjänneet riittävän hyvin 1 vs 1 puolustuksessa. Se on kuitenkin kaiken perusta, vasta sitten voidaan puhua taktisten valintojen tekemisestä. Olemme sarjan toiseksi huonoin puolustusjoukkue, vastustajan pisteet/pallonhallinta laskettuna. Siihen on nyt keskityttävä tai kevät on ohi nopeasti.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Kouvoja kiitettävä siitä kuinka hyvin he olivat otteluun valmistautuneet, vaikka pelasivat vielä keskiviikkona. Kouvojen hyökkäyksen toteutus oli alussa erittäin hyvää ja meidän pallo-screenien puolustus oli kamalaa.
Olen tyytyväinen, että saimme kuitenkin hyvän alun tälle kokoonpanolle ja keskitymme rakentamaan pelaamisemme isoa kuvaa. Kelvin Lewis on hyvä pelaaja ja hieno tyyppi. Hänen vaikutuksensa joukkueeseemme on suuri, koska hän on niin monipuolinen ja fiksu pelaaja. Kelvin tuo lisäarvoa muille pelaajillemme.

Pyrinnön osalta Korisliiga jatkuu Lapualla (22.2.) ja Salossa (25.2.)
Seuraava kotipeli on Korihaita vastaan 1.3. klo 18.30
Kyseessä on Heitä Pallo peliin-ottelu, johon on ilmainen sisäänpääsy. Joten nyt, jos koska, kannattaa ottaa myös naapuri ja kaverit mukaan korismatsiin! Ja ulkovarastosta tai komerosta kaikki käyttämättömät pallot mukaan, sillä pallot heitetään kentälle Pyrinnön tehdessä 10.pisteen. Peliin tuodut pallot lahjoitetaan tamperelaisille kouluille lasten välituntiliikuntaa aktivoimaan.

Heitä_pallo_peliin_some

Korisliiga
Pyrintö - Kouvot
83-78 (41-35)