Pyrintö ei pystynyt haastamaan Kobria

Korisliiga
Pyrintö - Lapuan Korikobrat
67-81 (29-38)

Vajaamiehinen Pyrintö pysyi Kobrien kyydissä ensimmäiset 18 minuuttia. Sitten Kobrat karkasi voittoon eikä Pyrintö saanut kirivaihdetta silmään.

Pyynikin yleisö otti kotisaliinsa palanneen Damon Williamsin vastaan lämpimin aplodein. Ansaitusti, kuten pitääkin. Itse pelinkin Pyrintö aloitti pelin pirteästi. Näytti että Pyrintö pärjäsi match-upeissa hyvin, Wally Judge (15/10) vei nopeampana Dom Morrista ja väkivahva Morris oli taas vaikea pideltävä Pyrinnön korin alla. Pyrintö olisi antanut Kobrille ilmaisia 3 pisteen heittoja, mutta Kobrat ei niitä halunnut ottaa vaan pyrki systemaattisesti korin alle tai heitti pitkän matkan kahdenpisteen heittoja.
Kun Pyrintö sai vauhtia peliinsä ja pääsi juoksemaan, Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler (vanha pyrintöläinen hänkin) otti aikalisän ja ensimmäisen erän lopulla Kobrat siirtyikin paikkapuolustukseen.
Ensimmäinen neljännes niukasti 18-19 Kobrille.

Toisella jaksolla Kobrat jatkoi paikkapuolustusta, mutta sen murtaminen ei tuottanut Pyrinnölle juuri muita ongelmia, kuin että hyviä heittojakaan ei saatu koriin. Epäonnistuminen hyökkäyspäässä alkoi näkyä valitettavasti puolustuksen virheinä ja Kobrat vaihdettuaan miespuolustukseen sai revittyä 25-31 johdon.
Pyrintö otti aikalisän jonka jälkeen kaikki koripallojumalat käänsivät selän Pyrinnölle, kun ensin Ville Pekkola sai vekin päähänsä ja sitten kohta perään Wally Judge joutui paikattavaksi. Kobrat sai puoliajalle 29-38 johdon.

Toinen puoliaika alkoi Kobrat komennossa eikä Pyrintö pystynyt lisäämään tehoja, vaikka saikin Pekkolan ja Judgen takaisin kokoonpanoon. Itseluottamuksensa löytänyt Kobrat alkoi osua nyt myös 3 pisteen kaaren takaa ja äkkiä ero kasvoi ratkaisevasti 66-40 lukemiin. Pyrinnöllä oli 3. jaksolla yli 7 minuutin pätkä ilman pisteitä.

Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö pääsi jälleen mukaan peliin, mutta voitosta ei enää pystytty taistelemaan.

Pyrinnön heikko itseluottamus näkyy heittoprosenteissa, kun 2 pisteen heitot osuivat vaatimattomalla 34% tarkkuudella. Niin ikään 3p heitot kolisivat hyviltäkin heittäjiltä tänään raudoista ulos (34%) vaikka esim. paikkapuolustusta vastaan Pyrintö pystyi luomaan erinomaisia heittopaikkoja. Ilon aihe oli ehdottomasti Pyrinnön pyrkimys päästä korille, vaikka vastustaja oli isokokoisempi. Sen ansiosta Pyrintö pääsi vapaaheittoviivalle ja prosenttikin on ollut kahdessa viime pelissä kohdallaan (tänään 20/22=91%).
Levypallot Kobrat voitti kahdella 37-39, mutta siihen peli ei tänään kaatunut sillä heittoyrityksiä Pyrintö sai jopa vähän enemmän. Kobrat vaan viimeisteli huomattavasti paremmin. Tai puolusti paremmin, kumpi sitten on ensin, muna vai kana.

Pyrinnön parhaita olivat J’nathan Bullock (17/9), Wally Judge sekä Topias Palmi (11/4).
Kobrista erottui Jamal Jones (16/3). Joku on epäillyt, miten Kobrat tulevat selviämään kaudesta, kun heilläkin on peleissä vain yksi pallo ja kun on oletettu, että monta pelaajaa haluaa näkyvään rooliin.
Tämän päivän perusteella ongelmia ei tule vaan joukkue vaikutti hyvinkin yhtenäiseltä.

Damon Williams, Kobrat:
Paluu Pyynikille oli mieleinen, mutta pelaaminen Pyrintöä vastaan ei sinällään häirinnyt keskittymistä. Peli muiden joukossa. Olen iloinen siitä, että vastaanotto oli reilu, kuten pelikin. Olen kotiutunut Lapualle hyvin. Meillä on paljon hyviä pelaajia, mutta yhteispelimme kehittyy vielä kauden mittaan. Jamal Jones on yksi lahjakkaimpia pelaajia, jonka kanssa olen saanut pelata.

Wally Judge, Pyrintö:
Olen uusi joukkueessa, mutta luotan siihen, että opimme jatkuvasti paremmin ja paremmin löytämään toisemme. Odotan, että pääsemme pelaamaan Joonas Cavenin ja Petri Heinosen kanssa.
>Henkilökohtaisesti olen iloinen, että olen päässyt taas pitkän loukkaantumisjakson jälkeen pelaamaan. Nautin pelaamisesta, vaikka kolhuja tuli tänään aika paljon. Toivottavasti tyttöystäväni vielä pitää minusta.

Damion Dantzler, päävalmentaja Kobrat:
Puolustuspelimme on kehittynyt kahdessa viimeisessä pelissä. Joukkueemme on hyvä ja kehityskykyinen. Jamal Jones on kuin nuori Damon Williams, urheilullinen ja erittäin lupaava pelaaja. Damon taas on vanha ystäväni ensimmäiseltä kaudelta, kun tulin Suomeen. Pelasimme silloin Pyrinnössä yhdessä ja olemme olleet kavereita siitä lähtien.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Kobrille, he olivat tänään parempi joukkue. Kobrissa on paljon kovia pelaajia. Jamal Jonesin ja Damon Williamsin lisäksi haluan nostaa esiin Mario Edwardsin joka yhdessä Damonin kanssa pitää Kobrien paketin hyvin kasassa ja molemmat pelasivat hyvin epäitsekkäästi. Olen pettynyt siihen, että emme 3.jaksolla saaneet tappaja-tunnetta peliin vaan luovutimme useissa tilanteissa. Sisäpelimme ja ulkopelimme on pystyttävä linkittämään yhteen, ettemme näytä käsipallojoukkueelta joka syöttelee kaarella.
Olemme luonnollisesti harkinneet useita vaihtoehtoja joukkueen vahvistamiseksi, nyt kun loukkaantumiset tuntuvat kasaantuvan. Haluamme kuitenkin olla organisaatio, jossa omilla kasvateilla on merkittävä rooli. Seuraavaan kotipeliin mennessä joukkueemme varmasti jo vahvistuu.

Korisliiga
Pyrintö - Lapuan Korikobrat
67-81 (29-38)