Pyrintö esitti kauden parastaan – Karhu nurin

Korisliiga
Pyrintö - Karhu
89-69 (37-36)

Intohimoisesti taistellut Pyrintö kaatoi Karhun ehjän pelin jälkeen 89-69 (37-36). Itseluottamuksensa löytänyt kotijoukkue oli tänään Pyynikillä lopulta selvästi parempi. 
Ottelun alussa Pyrinnöllä oli pahoja vaikeuksia puolustuksensa kanssa, kun Karhu viimeisteli melkein joka hyökkäyksestä korin. Pyynikin yleisön onneksi Topias Palmi (24/5) oli aivan käsittämättömässä vireessä ja hän piti Pyrinnön mukana vaikeiden hetkien läpi viimeistelemällä peräti 14 pistettä n. 5 minuutissa!

Palmi sai joukkuekavereidenkin itseluottamuksen kohoamaan ja lopulta Pyrintö pelasi 1. neljänneksellä parasta peliään, kun kentällä oli kolmikko Palmi-Justus Kilpinen (9/2)-Lassi Kilpinen ((0/1/2 syöttöä).  Ottelun aikana useampaan otteeseen Pyrinnöllä oli kentällä 4 omaa kasvattia ja yksi jenkki. Yleisö syttyi nuorten miesten taisteluun ja Pyynikin uusi summeri hukkui kannustuksen sekaan. Sen tehot lienee mitoitettu lentopalloa ajatellen.

Pyrintö aloitti myös toisen jakson hyvin, mutta sitten tuli pieni musta hetki ja Karhu pääsi 28-32 johtoon. Ilkka Palviaisen pitämän aikalisän jälkeen Pyrintö pääsi uudestaan peliin kiinni ja puoliajalle mentiin erittäin tiukassa 37-36 tilanteessa. 3. jakso alkoi kaikilta osin sekavissa merkeissä, mutta Pyrintö sai pidettyä hermot kurissa hienosti. Erän puolivälissä Palmin ajettua jälleen kerran korille ohi Karhun puolustajien, Toiviainen joutui käyttämään aikalisän tilanteessa 54-47. Karhu pääsi peliin mukaan, mutta ei saanut eroa kiinni. Viimeiselle tauolle mentiin Pyrinnön 60-53 johdossa. Karhu oli edelleen iskuetäisyydellä.

Viimeinen jakso oli kuitenkin muodollisuus eikä Pyrinnöllä ollut enää aidosti hätää. Oli huojentavaa nähdä jälleen Pyrintö, jonka pelaamiseen saattoi luottaa. Joukkue ei pelännyt voittaa.
Nopeasti ero kasvoi 10 pisteeseen, sitten J’nathan Bullock tykitti vapaita 3 pisteen heittoja, kun Karhu juoksi screenit korin puolelta, ala kautta, ja Pyrintö karkasi 71-57 johtoon.  Toiviaisen toinen aikalisä ei tuonut kurssinmuutosta, vaan Pyrintö nautti koriksesta ja kasvatti eron 20 pisteeseen, loppunumerot 89-69.

Wally Judge (10/13) oli jälleen hyvä. Ricky Minard (17/6/11 syöttöä!) otti pelillistä johtajuutta tänäänkin toisella puoliajalla. Samoin J’nathan Bullock (22/4) näyttää lämpenevän pelin mukana, sillä jälleen hän lopulta ratkaisi pelin viimeisellä jaksolla. Antero Lehto (7/3) pelasi taktisesti järkevästi ja nöyrästi eikä lähtenyt pakottamaan ratkaisuja, kun nuorisolla kulki.

Ottelun hahmo oli ehdottomasti Topias Palmi, jolta ottelunjälkeisessä lehdistötilaisuudessa kysyttiin pärjäisikö hän nopeudessa Pyrinnön toimiston toiselle kesätyöntekijälle, yleisurheilun EM-kisojen välierissäkin aitoneelle Reetta Hurskeelle. Topiaksen mukaan 100 metrillä tulisi kiire, mutta 200 metriä hän epäili voittavansa. Nähtävästi asiaa lähdettiin testaamaan, sillä pari poistui Pyynikiltä sopuisan näköisenä samalla autolla.

Bojan Sarcevic, Karhu:
”Tiesimme miten Pyrintö pelaa, mutta toteutimme omaa peliämme huonosti, varsinkin 4. jaksolla kun piti taistella voitosta. Kysymys ei ollut fyysisestä väsymisestä.”

Sami Toiviainen, Karhun päävalmentaja:
”Pyrintö oli tänään erittäin hyvä. Kestäisimme kyllä Topias Palmin tekemät yli 20 pistettä, mutta Bullock ja Minard nousivat vielä loppupuolella ratkaisemaan pelin. Pyrintö liikutti palloa hyvin, se antoi vielä 3. ja 4. syötön, joiden avulla se sai hyviä heittoja.
Palmiin suhtaudumme ehdottomasti heittäjänä eikä hänelle annetut heitot olleet taktinen valinta vaan huonoa puolustuksen toteutusta. Kun Palmi ajoi korille, meidän 1 vastaan 1 puolustus eikä apupuolustus toiminut ollenkaan. Hieno peli Palmilta, mutta tämä ei tule toistumaan Kauhajoella.”

Topias Palmi, Pyrintö:
”Ehjä, hyvä peli meiltä. On tärkeää, että onnistuimme pelaamaan täydet 40 minuuttia ilman suurempia notkahduksia. Kun alkuun sain pari hyvää kolmenpisteenheittoa sisään, pyysin lisää vaan palloa, kun kerta kulki. On hienoa pelata, kun Lassi (Kilpinen) tuo niin valtavasti uutta energiaa kentälle ja Justus (Kilpinen), hän nyt vaan on aina oikeassa paikassa.”

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
”Olen erittäin iloinen siitä, että meillä oli toinen peräkkäinen peli jossa saimme 19 koriin johtavaa syöttöä. Alussa oli ongelmia puolustuksen kanssa, 2. neljänneksellä oli musta hetki, mutta muuten olen tyytyväinen. Puolustuksemme toimi hyvin, sitten kun se alkoi toimia. Topias Palmin hyökkäystehojen lisäksi haluan nostaa esiin hänen puolustuspelinsä, sillä hän pysäytti Austin Hollinsin todella hyvin. Yhtälailla Justus Kilpisen taktinen puolustuspeli oli fantastista.  Wally Judge parantaa ottelu ottelulta ja hänestä tulee vielä kova pelaaja tähän sarjaan.”

Korisliiga
Pyrintö - Karhu
89-69 (37-36)